Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Asociatia Lumina

Campanii (0)
Articole (0)
Activitati de voluntariat (0)

 

Administrator pagina:
mateimara

Data inregistrare:
mai mult de 1 an in urma

Au donat pentru aceasta fundatie:
gvoichita, sosogheorgh, dancojocariu si inca 22


imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook
Datele de contact ale fundatiei
 
Judet:
Bacau
Adresa:
Str.Slatina, sat Luncani, com. Margineni, jud. bacau
Telefon:
0735211510
Persoana de contact:
Mara Matei
E-mail:
matei.mara@asociatialumina.eu
Site web:
www.asociatialumina.eu

 

Informatii despre fundatie
 
Categorie:
Asociatii
Domeniu principal de activitate:
Camine copii
Persoane institutionalizate:
22 de tineri cu nevoi speciale cu masura de plasam

 

Servicii oferite:

-INGRIJIRI PALIATIVE PENTRU COPIII SI TINERII ADULTI DIAGNOSTICATI CU O BOALA INCURABILA>

-servicii medicale, servicii sociale, servicii de nursing, servicii de suport pentru familia indoliata,servicii de asistenta spirituala

 

Descrierea fundatiei

 
In 1998, mai multe grupuri de cetateni englezi au vizitat Romania. Cu unul dintre aceste grupuri a ajuns, in judetul Bacau si Steve Cooper, care a fost puternic marcat de situatia copiilor si tinerilor cu handicap din centrele rezidentiale. In timpul uneia dintre vizite, o fetita l-a dus intr-o camera intunecata in care se auzea un scancet. Acolo Steve a descoperit o fetita care, pe langa handicapul mental, suferea si de tetrapareza spastica fiind imobilizata la pat.

Intors in Marea Britanie si impartasind cu familia si prietenii experienta avuta in ultima vizita in Romania, hotaraste infiintarea Fundatiei Cry in the Dark, care sa sprijine persoanele cu handicap, aflate in nevoie, sau diagnosticate cu boli incurabile,din judetul Bacau.

In curand membrii fondatori au inteles ca nu puteau influenta viata tuturor persoanelor cu nevoi speciale si atunci au hotarat infiintarea unui camin pentru un grup de copii si tineri carora sa le ofere conditii decente de trai.

In decembrie 1999 infiinteaza Asociatia Lumina cu sediul in Comanesti, str. Garii 19, iar in mai 2000, avea sa se deschida Centrul rezidential ¬,,Casa Lumina,,(Comanesti) care a ramas caminul acestor tineri si dupa ce ei au implinit 18 ani.

Pentru ca in sistem rezidential se puteau oferi servicii unui numar limitat de persoane, iar nevoia de ajutor era mult peste puterile lor financiare, au decis derularea unui nou proiect, gandit ca hospice, unde copiii si tinerii pana in 24 de ani, diagnosticati cu boli incurabile sa poata beneficia de ingrijiri paliative.

Proiectul avea sa se numeasca Hospice Casa Albert, in memoria unui adolescent pe nume Albert pe care Steve il cunoscuse in Bacau. Albert fusese diagnosticat cu SIDA, mama lui decedase si a ramas in grija unei matusi pentru care cheltuielile cu intretinerea lui au devenit coplesitoare, astfel incat Albert nu a mai putut beneficia de ingrijire corespunzatoare si a decedat la doar 15 ani.

Sentimentul ca ar fi putut face mai mult pentru Albert, l-a impulsionat pe Steve in actiunea lui de a construi un loc in care copiii si tinerii diagnosticati cu o boala incurabila sa poata primi ingrijirea necesara si astfel in 2005 se incepe constructia cladirii care astazi gazduieste proiectul numit Hospice Casa Albert, cu sediul in Luncani(com. Margineni),jud.Bacau.

Astazi la Hospice Casa Albert oferim ingrijiri paliative copiilor si tinerilor adulti cu varsta pana in 24 de ani diagnosticati cu o boala incurabila. De asemenea, in fiecare zi de miercuri, organizam Centrul de zi Albert unde 12-15 copii isi petrec timpul in compania altor copii/tineri de varsta lor, participa la activitati de invatare si de timp liber, adaptate nevoilor lor si primesc o masa calda. Timpul petrecut la centrul de zi inseamna si cateva ore de respite pentru familiile copiilor, momente in care acestia se pot odihni sau isi pot rezolva alte probleme familiale.

Asociatia Lumina desfasoara doua proiecte:

Centrul rezidential Casa Lumina, cu sediul in Comanesti, care inseamna acasa pentru 22 de tineri cu nevoi speciale

Hospice Casa Albert, cu sediul in Luncani( Bacau) unde oferim ingrijiri paliative copiilor si tinerilor adulti diagnosticati cu o boala incurabila.

 

Comentarii:

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


Descarca acum Declaratia 2%
Declaratia 230 pentru salariati

 

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Are nevoie de: Rechizite pentru activitati copii si tineri,produse de curatenie

 

Evenimente comunitate: