Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii UNICEF
 

UNICEF

 

UNICEFIn primul rand ce inseamna UNICEF? Acronimul provine de la United Nations International Children's Emergency Fund, ceea ce se traduce prin Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite.

Aceasta institutie a fost creata de catre Ansamblul General al Natiunilor Unite in 1946. In 1953 numele a fost scurtat in Fondul pentru Copii al Natiunilor Unite, desi popular ramane acronimul original.

UNICEF isi are sediul la New York si ofera asistenta umanitara si pentru dezvoltare copiilor si mamelor lor in tarile in curs de dezvoltare. UNICEF este integral finantat prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundatiilor si guvernelor..

Directiile principale de actiune ale UNICEF sunt: Educatia fetelor, Plus de imunizare, Protectia copilului, HIV/SIDA si Copilarie pentru copii. Alte prioritati includ supravietuirea copiilor, copilul si familia si sporturi pentru dezvoltare.

Acum UNICEF activeaza in peste 150 de tari si teritorii pentru a ajuta copiii sa supravietuiasca si sa se dezvolte, incepand cu perioada copilariei timpurii si pana la adolescenta. Cel mai mare furnizor de vaccinuri din lume pentru tarile in curs de dezvoltare, UNICEF sustine prin programele sale sanatatea si nutritia copiilor, accesul la apa potabila si salubritate, o educatie primara de calitate pentru toti copiii, fete sau baieti, si protejarea copiilor impotriva violentei, exploatarii si a SIDA.

Parteneriatul intre UNICEF si FC Barcelona

In anul 2006 FC Barcelona si UNICEF au semnat un acord global de parteneriat pe o perioada de cinci ani privind alocarea de fonduri si realizarea unor actiuni de sensibilizare menite sa ofere o viata mai buna copiilor vulnerabili, in special celor din Africa.

FC Barcelona a donat 1,5 milioane de euro anual in sprijinul programelor integrate derulate de UNICEF pentru copiii afectati de HIV/SIDA.

UNICEF in Romania

UNICEF aplica cele mai bune practici globale pentru a consolida sistemele si serviciile de sanatate, educatie si prtectia copilului si pentru a inzestra familiile cu cunostintele necesare pentru a putea avea mai mare grija de copiii si nepotii lor.

Reprezentanta UNICEF in Romania functioneaza pe baza Conventiei Drepturilor Copilului si instituie drepturile copiilor ca principii etice solide si standarde internationale de comportament fata de copii.

Apelul UNICEF: Sta in puterea ta sa faci o lume mai buna pentru copii!

Daca vreti sa sprijiniti unul din proiectele UNICEF puteti dona in orice sucursala BRD doar mentionand contul UNICEF.

Pentru transferuri bancare contul este RO10 BRDE 450S V434 6556 4500

Donatia ta va ajuta UNICEF sa trimita mai multi copii la scoala.

1 pachet 1 vaccinPrintre cele mai recente campanii lansate de UNICEF se numara:

1 pachet = 1 vaccin

Prin campania “1 pachet = 1 vaccin”, Pampers lupta alaturi de UNICEF impotriva tetanosului neonatal si pentru dreptul la viata al bebelusilor din intreaga lume. La fiecare pachet de scutece sau de servetele umede ce poarta insemnele campaniei Pampers doneaza catre UNICEF banii necesari unui vaccin.

Campania are si o cauza locala, modernizarea a 4 maternitati din 4 orase din Romania.

Campania Jucariilor de Plus

Campania Jucariilor de Plus este o campanie de strangere de fonduri care a inceput in anul 2003 in mai multe magazine IKEA din toata lumea. pana acum magazinele IKEA din 30 de tari au ajutat peste 8 milioane de copii din proiectele de educatie UNICEF si Salvatii Copii.

Donatii de 57.369 euro in campania caritabila Jucarii de plus cu ajutorul IKEAIn Romania, s-au adunat 57.369 de euro, bani ce vor fi donati catre doua proiecte sociale ale Organizatiei Salvati Copiii Romania si UNICEF Romania: proiectul UNICEF Centru Multifunctional si programe de parenting ale organizatiei Salvati Copiii.

Copiii invizibili

UNICEF a demarat o campanie de atragere de fonduri prin SMS care sa ajute cat mai multi copii sa devina vizibili: sa aiba certificate de nastere, sa stie cand isi serbeaza ziua de nastere, sa fie inscrisi la medicul de familie, sa existe ca persoana si sa fie valorizat de societate.

Ajuta si tu programele UNICEF prin donatii, lobby pentru sponsorizari din partea companiei pentru care lucrezi si difuzarea mesajelor in comunitatea ta.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Samusocial din Romania

Salvati Copiii Romania

Fundatia Vodafone Romania

Fundatia United Way Romania

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: