Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Top 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului
 

Top 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului

 

Fundatiile pentru asistenta mamei si a copilului pot primi donatii din partea ta, iar tu poti sa fii sigur ca vei avea o satisfactie nemarginita. 

Cum cauti fundatii pentru asistenta mamei si a copilului?

Daca vrei sa ajuti mamele si familiile cu copii aflati intr-o situatie dificila, cauta fundatii al caror domeniu de activitate vizeaza acordarea protectiei sociale a copiilor sau ajutor medical. Daca o fundatie pentru copii este centrul universului tau, gaseste un program sau o metoda prin care sa ajuti beneficiarii acelei fundatii.

Top 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului

1. Asociatia M.A.M.E

Asociatia M.A.M.E. este formata dintr-un grup de “tinere mamici” care au infiintat o organizatie nonprofit cu scopul de a promova cazurile copilasilor bolnavi si nu numai. Sunt cateva MAME care incearca sa aduca o raza de speranta si bucurie celor mai vulnerabili dintre noi: copiii bolnavi. Ele actioneaza in situatii de urgenta care intervin in urma imbolnavirii grave a celor care apeleaza la ajutorul nostru in special copii.

"Ne dorim ca asociatia pe care am creat-o sa vina in sprijinul miilor de bolnavi de cancer din Romania si nu sa sutina doar cazuri individuale."

2. Asociatia Touched Romania

Asociatia Touched Romania a lansat un program de ingrijire a copiilor abandonati in spitale, un program de asistenta maternala “Suflete Micute” unde copii abandonati pot fi ingrijiti in familii responsabile, iar in 2006 a deschis centrul maternal “Casa Agar” care ofera adapost sprijin material emotional si educational pentru mamele si copii aflati in situatii de risc.

Annual, centrul maternal Casa Agar sustine intre 12 si 14 cupluri, mama si copil/ copii. Prin programul de voluntariat organizat in sectiile de bebelusi abandonati de la IOMC si spitalul Victor Gomoiu, sunt ingrijiti anual un numar de 60-80 de copii. Prin programul de asistenta maternala sunt sprijiniti 10 copii.

"ATR: O mana intinsa pentru o viata schimbata"

3. Asociatia Inima Copiilor

Activitatea Asociatiei Inima Copiilor consta in ajutorarea copiilor cu probleme cardiace din Romania si dezvoltarea cardiochirurgiei pediatrice in Romania. Afla cum poti sa te implici si tu!

Planul de activitate al Asociatiei pentru atingerea obiectivelor propuse consta in:

- procurarea de fonduri pentru ameliorarea dotarii cu aparatura medicala
- dotarea cu aparatura medicala a unor sectii de cardiochirurgie pediatrica
- indrumarea spre centrele specializate a copiilor cu MCC in cazul in care am fost solicitati  
- facilitarea trimiterii in strainatate a cazurilor deosebit de grave  
- sustinerea manifestarilor stiintifice in domeniul cardiochirurgiei

4. Fundatia Nane pentru copii cu dizabilitati

Proiectul Nane s-a nascut din dorinta unei mame de a gasi o solutie viabila si eficienta pentru problemele de incluziune sociala ale copilului sau si implicit ale cat mai multor copii si tineri cu dizabilitati.

Misiunea Fundatiei NANE este ca prin activitatile desfasurate, cat si prin serviciile si programele create si oferite in mod individual, sa imbunatateasca vietiile copiilor cu diverse dizabilitati, precum si a familiilor acestora, oferindu-le acestora ingrijire specializata, recreere terapeutica, suport si consiliere psihologica si incluziune sociala individualizata.

5. Salvati Copiii Romania

Organizatia Salvati Copiii Romania este o institutie cu rol social, a carei misiune este aceea de a garanta egalitatea de sanse pentru toti copiii, indiferent de mediul din care acestia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum si prin activitati de lobby si advocacy asupra factorilor de decizie si mobilizarea liderilor din societatea civila.

Peste 500.000 de copii au fost inclusi in programe educative, de protectie si asistenta medico-sociala, de stimulare a participarii lor in actiuni de promovare si recunoastere a drepturilor lor.

6. SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ofera o familie sociala copiilor ajunsi in dificultate, ii ajuta sa isi cladeasca singuri un viitor si contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care ei traiesc.  
SOS Satele Copiilor are nevoie de bani pentru a-si indeplini obiectivul: sustinerea copiilor fara parinti care beneficiaza acum de un camin si o familie substitutiva in cadrul Satelor SOS din Bucuresti, Bacau si Sibiu.
Costurile pentru o Casa familiala SOS cu 5-7 copii sunt de aproximativ 10.000euro / an reprezentand hrana, imbracaminte, rechizite, transport, vacanta. In cadrul SOS Satele Copiilor functioneaz in prezent 26 de case familiale.

7. Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala - ACSIS

Misiunea ACSIS este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor si viitorilor parinti aflati in dificultate.

ACSIS sprijina parintii sa depaseasca provocari majore ale perioadei pre si postnatale. Persoanele care beneficiaza de suportul ACSIS sunt mame singure care se confrunta cu multiple dificultati: lipsa informatiilor cu privire la ingrijirea si educarea copilului, lipsa sprijinului din partea partenerului si a familiei de origine, lipsa unui nivel de educatie care sa le asigure accesul pe piata fortei de munca.

Mamele asistate in cadrul proiectelor asociatiei beneficiaza in baza contractelor de acordare de servicii sociale de sprijin financiar temporar pentru acoperirea nevoilor de baza ale copilului / familiei. Sprijinul este individualizat si reprezinta in functie de nevoile sociale constatate: o parte din chiria unei locuinte plata cresei sau gradinitei temporar pana cand mama isi gaseste un loc de munca.

8. Asociatia Speranta Pentru Tine

Asociatia Speranta Pentru Tine este o organizatie nonguvernamentala ce doreste sa vina in ajutorul copiilor bolnavi internati in spitalele Fundeni si Victor Gomoiu.

Obiectivele Asociatiei sunt:

- Asigurarea unui cadru supravegheat si a unui spatiu in care copiii internati sa poata desfasura activitati de recreere educare si socializare.
- Sprijinirea si incurajarea copiiilor pentru depasirea situatiei in care se afla;
- Re/integrare comunitara si prevenirea marginalizarii;
- Oferirea unui sprijin psihologic

Cele 8 fundatii de mai sus se afla in Bucuresti. Pentru a vizualiza toate fundatiile din Bucuresti, click aici. Pentru a vizualiza fundatii sociale pentru asistenta mamei si a copilului, pe judete, click aici.

Topul celor 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului vine din nevoia de face cunoscute persoanelor interesate, unde si prin ce modalitate isi pot oferi ajutorul unei mamei, unui copil sau unei familii cu o situatie sociala precara.

Sursa foto: blogs.wishpot.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roAsociatia P.A.V.E.L.
coemntarii
Buna seara! Ati uitat de Asociatia P.A.V.E.L., care, de 15 ani activeaza in beneficiul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora, fiind cea mai activa organizatie in acest domeniu (atat in 2008 cat si in 2011 i s-a recunoscut acest merit la Gala Sanatatii si la Gala Medica) si cu cei mai multi beneficiari! Mai mult, organizatia a oferit ajutor si adultilor bolnavi dar si clinicilor de de oncopediatrie (de zeci de mii de euro). http://www.asociatiapavel.ro http://apeluriumanitare.wordpress.com/ Toate cele bune, Olga Cridland Presedinta Asociatiei P.A.V.E.L.
Adaugat de: AsociatiaPAVEL la data de 25-January-2012, 1:36
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cum sa te bucuri de ingrijirea unui copil in 5 pasi

Cum sa donezi rechizite scolare pentru fundatii

Cum sa donezi mobila si electrocasnice pentru fundatii

Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila

Cum sa donezi alimente pentru fundatii

Cum sa cumperi mobila second hand

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: