Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania
 

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania

 

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) este un grup care promoveaza si sustine dezvoltarea culturala, implicarea sociala, dar mai ales educatia ecologica si protectia mediului. OPTAR da nastere unor proiecte si parteneriate care vin in sprijinul pietonilor, biciclistilor si tuturor persoanelor care sunt "pro transport non-poluant".

optarMisiunea Optar

Reprezentantii OPTAR depun eforturi mari pentru a incuraja transportul pe baza de energie regenerabila, sisteme electrice de propulsie sau energie umana (role, bicicleta, tricicleta etc.). Scopul final? Protectia mediului in care traim!

In acest moment, OPTAR este implicat in cateva proiecte pro pietoni si pro biciclisti si se asigura ca ii mentine pe acestia informati cu privire la toate lucrurile care au legatura cu ei.

Una dintre cele mai importante lupte pe care le duc OPTAR in aceasta perioada este cea impotriva benzilor pentru biciclisti impracticabile si amenajate ilegal.

Implicarea in comunitate

Reprezentantii Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania au trimis numeroase solicitari catre Administratia Strazilor Bucuresti, catre Brigada Rutiera si catre RATB, expunand raspunsurile acestor institutii pe site-ul www.optar.ro.

Tot cei de la OPTAR au trimis o petitie catre Primarul General al Municipiului Bucuresti si catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in care se evidentiaza problemele referitoare la pistele pentru biciclisti. Din pacate, insa, birocratia a impiedicat primirea unui raspuns pana in acest moment, iar solicitarea a ramas nesolutionata.

De asemenea, cu sprijinul OPTAR, la initiativa Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti au avut loc intalniri intre reprezentantii unor ONG-uri, cu scopul de a obtine finantare europeana pentru punerea in practica a unui Plan de Mobilitate Urbana Durabila.

Cei care isi doresc sa faca parte dintr-o comunitate a biciclistilor, sunt invitati sa devina membrii OPTAR - este suficienta simpla inscriere, direct pe site-ul www.optar.ro.

Sursa foto: optar.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 7 fundatii pentru copii si tineri

Fundatiile sunt mai valoroase pentru mediul de afaceri decat realizeaza

Fundatia WWF - Romania

Fundatia Vodafone Romania

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: