Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Interviu cu Maria Culescu fondatoarea Asociatiei M.A.M.E.
 

Interviu cu Maria Culescu, fondatoarea Asociatiei M.A.M.E.

 

Orice ONG are in spate o poveste. Care este cea a Asociatiei M.A.M.E.?

Maria Culescu

Am infiintat Asociatia M.A.M.E. la începutul anului 2009, după ce m-am întors in tară de la o clinica din străinătate, unde am fost tratată de cancer. Ajunsă acolo, am văzut cu ochii mei, diferenta dintre posibilitătile oferite pacientilor de sistemul medical din strainatate fată de cel românesc.

M-am întors în tară cu dorinta de a schimba ceva în bine. Am constientizat faptul că fiind o singură persoană nu voi putea schimba atât de multe lucruri câte mi-as fi dorit si astfel, am decis să înfiintez un ONG, în cadrul căruia, de-a lungul timpului, să coopteze cât mai multe persoane care să sustină, să se implice si să adere la proiectele initiate si derulate de asociatie, în beneficiul pacientilor cu afectiuni grave, în special copii.

Poate multi nu realizeaza ca M.A.M.E. este un acronim? Ce inseamna?

Initial, am ales denumirea M.A.M.E. deoarece primele persoane care au venit în ajutorul meu să îmi sustină cauza, au fost prietenele mele, mămici la rândul lor. Apoi, a inceput să se contureze identitatea asociatiei prin cele 4 domenii strategice în care ne desfăsurăm activitatea: Maternitate, Advocacy, Medicină, Educatie.

Cine sunt beneficiarii organizatiei?

Beneficiarii Asociatiei M.A.M.E. sunt copii si tineri cu probleme grave de sănătate. Până în prezent, peste 80 au beneficiat de plata tratamentului efectuat în străinătate si datorită eforturilor depuse de noi, echipa M.A.M.E.

Începând cu septembrie 2010, aproximativ 500 de copii bolnavi de cancer beneficiază anual de un ecograf performant pe care l-am donat Sectiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. În aprilie 2012, am finalizat renovarea si dotarea cu aparatură si mobilier medical, câteva spatii aferente Sectiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni: o rezervă dotată conform standardelor europene pentru monitorizarea cât mai eficientă a micilor pacienti, 2 camere de recoltat analize si tratament si 4 grupuri sanitare. În iunie 2012, am reamenajat locul de joacă din incinta curtii Institutului Clinic Fundeni.

Am derulat o campanie de advocacy, cu scopul de a convinge autoritătile să păstreze drepturile aferente concediului de crestere a copilului la nivelul din mai 2010, militând atât pentru mentinerea cuantumului indemnizatiei si a perioadei de acordare a concediului de crestere copil, cât si pentru protectia părintilor în timpul sarcinii si după întoarcerea acestora la locul de muncă. La momentul actual beneficiază de aceste drepturi peste 80000 de părinti aflati în concediu de crestere copil.

La momentul actual avem 124 de copii bolnavi de care ne ocupăm în mod activ.

Si ce servicii le oferiti acestora?

Periodic, organizăm diverse evenimente pentru copiii bolnavi, internati în sectia de pediatrie a spitalui Fundeni, cu scopul de a le distrage atentia de la boală, durere si tratament. Organizăm „ateliere de terapie prin artă si creatie” servicii ce constau în derularea unor activităti de creatie (origami, pictură, modelaj, quilling, etc) cu scopul de a reduce anxietatea si stresul ce însotesc boala si internarea în spital, la copiii diagnosticati cu afectiuni grave.

Oferim "asistentă si consiliere socială", servicii ce constau în: informarea pacientilor bolnavi grav cu privire la boală, tratamente si drepturi legale; medierea relatiilor cu clinicile din străinătate; sprijin financiar pentru plata tratamentelor si a medicamentelor când acestea lipsesc din spitale, în functie de posibilitătile organizatiei. De asemenea, oferim si „consiliere psihologică” (individuală si de grup, pentru bolnavi si familiile acestora) servicii acordate gratis de specialisti în psihologie, voluntari ai Asociatiei M.A.M.E.

De asemenea, ajutăm financiar si material familiile si copiii care provin din medii sociale precare, în functie de posibilitătile organizatiei, oferind bani, articole de îmbrăcăminte, alimente si medicamente la nevoie.

Cum vedeti viitorul asociatiei in urmatorii 4 ani? Ce va doriti?

Ne-am propus să înfiintăm un Centru de Suport si Recuperare, în care anual peste 200 de copii bolnavi de cancer si alte boli grave, vor beneficia gratuit de serviciile oferite. O echipă complexă formată din medici, psihologi, pedagogi, asistenti sociali si terapeuti prin artă si joc, vor aborda metode moderne de terapie si recuperare ce vor fi implementate individualizat, cu scopul de a reface si de a mentine echilibrul socio-afectiv al copiilor bolnavi, oferindu-le sprijin corespunzător nevoilor lor de recuperare si dezvoltare.

De ce ajutor ati avea nevoie? Si de la cine ati primit ajutor si sustinere pana acum?

Avem nevoie de voluntari, oameni dedicati care să vină alături de noi în sprijinul copiilor bolnavi de care ne ocupăm. De asemenea avem nevoie de sprijin financiar, deoarece pentru înfiintarea Centrului Stelutelor, fiindca asa se va numi centrul de suport si recuperare, sunt necesari aproximativ 250 de mii de euro. Multumim partenerilor si sponsorilor (ING Asigurări de Viată, CORA, Rohrer Interspeed, ASIROM, Brenntag, COSMOTE) care au sprijinit de-a lungul timpului proiectele derulate de Asociatia M.A.M.E.

Felicitari pentru munca depusa in acesti primi 4 ani si spor in continuare pentru ca este o activitate care salveaza vieti.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Tatalui, 8 mai. Cum sa fii cel mai bun tata

Primul interviu cu un donator Imparte.ro

Interviu cu Anca Ciobanu, street fundraiser WWF Romania

Interviu cu Alina Tiplea, fondatoarea magazinului caritabil Merci Charity Boutique

Asociatia M.A.M.E.

ASOCIATIA M.A.M.E - istoric, obiective si proiecte

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: