Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatii ale vedetelor
 

Fundatii ale vedetelor

 

Sunt frumosi, talentati si cunoscuti in intreaga lume pentru realizarile pe plan profesional, insa artistii de la Hollywood au reusit sa se faca remarcati si datorita actelor de caritate in care s-au implicat. Multe dintre vedete au infiintat fundatii, prin intermediul carora ajuta persoanele mai putin norocoase. Iata cateva dintre fundatiile vedetelor!

fundatii vedete1. Raising Malawi, fundatia Madonnei

Una dintre vedetele care se implica in proiecte umanitare este Madonna. Aceasta a infiintat in 2006 fundatia Raising Malawi, prin intermediul careia sunt ajutati copiii din Malawi, un mic stat african afectat de saracie.

Sub coordonarea fundatiei Raising Malawi si a ONG-ului american BuildOn, in 2012, s-au derulat proiecte pentru construirea a zece scoli primare in Malawi.

De asemenea, fundatia Madonnei a investit foarte multi bani pentru a finanta orfelinatele si anumite institutii de protectie a copiilor din aceasta tara.

 

2. Jolie-Pitt Foundation


Tot in 2006, Angelina Jolie si Brad Pitt au infiintat Jolie-Pitt Foundation, cu scopul de a finanta anumite origanizatii si fundatii de caritate. De-a lungul timpului, fundatia actorilor a facut donatii generoase.

De exemplu, in 2008 a donat 6.8 milioane de dolari, in 2009, 5 milioane de dolari pentru a sprijini persoanele neajutorate. In 2010, 100.000 de dolari pentru victimele inundatiilor din Pakistan, iar in 2012, 50.000 de dolari pentru amenjarea adaposturilor si instalarea corturilor pentru refugiatii sirieni

Cei doi actori se implica foarte mult in proiectele de caritate, Angelina Jolie fiind chiar Ambasadorul Bunavointei din partea Natiunilor Unite, de mai bine de zece ani.

3. Pies Descalzos, fundatia Shakirei

Shakira este una dintre vedetele cu cea mai mare implicare in domeniul filantropic, cantareata sustinand de-a lungul timpului diverse proiecte umanitare. Cantareata columbiana a infiintat in 1995 Fundatia Pies Descalzos, cu scopul de a construi cat mai multe scoli pentru copiii saraci, in diverse zone de pe teritoriul Columbiei.

In aprilie 2006, Shakira a primit o distinctie din partea Organizatiei Natiunilor Unite pentru faptul ca a fondat fundatia Pies Descalzos.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Vedete caritabile internationale

Vedete caritabile din Romania

Vedete caritabile din lume

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: