Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia pentru SMURD
 

Fundatia pentru SMURD

 

Fundatia pentru SMURDFundatia pentru SMURD sustine prin toate proiectele dezvoltate activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD)

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.

Statutul Fundatiei pentru SMURD

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina.

De ce a trebuit infiintata Fundatia pentru SMURD?

 • Motivul infiintarii Fundatiei pentru SMURD este acela de a gestiona donatiile si sponsorizarile catre SMURD precum si gestionarea campaniei 2% pentru SMURD.
 • In lipsa unui ONG care sa sprijine activitatea SMURD si sa gestioneze fondurile care nu provin din banii publici, multe donatii si sponsorizari devin inutile si imposibil de gestionat. Ele fie trebuie refuzate, fie  varsate in conturile institutilor publice, in structura carora functioneaza SMURD, devenind uneori imposibil de utilizat si de accesat in scopul pentru care au fost efectuate.
 • Fundatia pentru SMURD a fost infiintata de domnul doctor Raed Arafat, fondatorul SMURD-ului. Se poate observa din statut ca scopul fundatiei se limiteaza la sprijinirea SMURD-ului si dezvoltarea asistentei medicale de urgenta. Fundatia nu are scop patrimonial si nici alte activitati care sa aduca vreun profit fondatorului sau membrilor boardului.
 • Fundatia nu poarta numele SMURD (ex. "Fundatia SMURD”) deoarece este interzis si neacceptat in justitie. Acesta este motivul pentru care s-a dat denumirea “Fundatia pentru SMURD” , astfel incat sa se inteleaga ca fundatia respectiva are un scop bine definit si anume cel de a sprijini activitatea SMURD. Ea putea sa fie denumita altfel dar, in cazul respectiv, activitatea era mai greu de identificat de catre populatie.

Cine plateste salariile angajatilor Fundatiei pentru SMURD?

 • Fundatia pentru SMURD are un singur angajat in functia de director executiv. Salariul acestuia este platit de un partener al fundatiei, respectiv compania EON. Din fondurile fundatiei se mai plateste o suma contabilei care are responsabilitatea verificarii si completarii actelor finanaciare ale fundatiei.
 • Membrii boardului fundatiei se implica in mod voluntar in activitatea acesteia si nu au nici un beneficiu material  datorat functiei pe care o detin, nici macar pentru participarea la sedintele de bord. Singurele costuri care pot fi preluate de fundatie sunt cele de deplasare si cazare ale unui membru al boardului, daca acesta participa la o sedinta care nu are loc in localitatea de domiciuliu.

Proiectele Fundatiei pentru SMURD

Fundatia Pentru SMURD sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea SMURD

 Proiecte de viitor

 1. Sprijinirea realizarii unor centre de instruire moderne, pentru formarea iniţială în domeniul acordării primului ajutor medical calificat

Proiecte aflate in desfasurare

 1. Realizarea unui dispecerat integrat medical in zona de responsabilitate a SMURD Arad.

Proiecte intreprinse

 1. Ameliorarea asigurarii aeromedicale in zona de responsabilitate SMURD Bucuresti prin construirea unei baze aeriene de salvare in sistem container.
 2. Ameliorarea asigurarii aeromedicale in zonele de responsabilitate SMURD Bucuresti, Targu-Mures si Iasi prin dotarea acestor baze aeriene cu rezervoare metalice supraterane pentru alimentarea cu carburanti.
 3. Achizitionarea simulatorului avansat de pacient „Sim-Man“, cu modul de trauma, pentru dotarea UPU-SMURD Bucuresti.

Pentru donatii si implicarea dumneavoastra sub forma de voluntariat contactati Fundatia Pentru Smurd.

Fundatia pentru SMURD

sursa foto: fundatiapentrusmurd.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Strangerea de fonduri pentru fundatii umanitare

ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Fundatia United Way Romania

Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: