Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Vodafone Romania
 

Fundatia Vodafone Romania

 

Fundatia Vodafone RomaniaFundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in anul 1998, Fundatia Vodafone Romania a sustinut sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale.

Fundatia Vodafone Romania este parte a Vodafone Group Foundation (VGF), ce cuprinde în prezent 24 de filiale in intreaga lume, care a fost lansa in iunie 2002 pentru a unifica eforturile filialelor Vodafone de pretutindeni sub umbrela unei singure organizatii caritabile.

Misiunea Fundatiei Vodafone este de a ajuta oamenii din Romania sa aiba vieti mai bune, sustinand comunitatile locale prin actiuni caritabile, fiind o organizatie care ofera ajutor celor bolnavi, celor cu nevoi speciale si celor dezavantajati, in special copiilor si batranilor.

Printre programele sustinute pana acum de Fundatia Vodafone Romania se numara:

Bursa Vodafone - Sulina

Prin aceasta bursa sunt sustinuti, prin intermediul unui centru de zi, un numar de 30 de copii cu potential intelectual ridicat, proveniti din familii confruntate cu riscul de excluziune sociala, in vederea obtinerii de performante scolare si personale.

Centrul de zi StelutaCentrul de zi “Steluta”

Un proiect in parteneriat cu Asociatia Sfantul Stelian destinat prevenirii parasirii timpurii a scolii si reintegrarii scolare pentru un numar de 80 de copii aflati in dificultate (copii foarte saraci, din familii numeroase, copii ai strazii). Prin acordarea de suport educational, material si spiritual adecvat, proiectul intentioneaza sa sprijine copiii si tinerii in situatii de risc.

SOS Masina cu jucarii

“SOS Masina cu Jucarii” ii ajuta pe copii in dezvoltarea imaginatiei, atentiei, memoriei, capacitatii de concentrare, creativitatii, abilitatilor motrice. De asemenea, le ofera suport in intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, in dezvoltarea increderii in sine, integrarea si relationarea in cadrul grupului si imbunatatirea relatiei cu parintii si cu profesorii.

Centrul de zi “Scoala Edelweiss”

Scoala Edelweiss ofera sprijin pentru dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a 130 de copii din Sibiu, cartierul Tiglari, prin sustinerea copiilor si a familiilor aflate in dificultate, pentru prevenirea abandonului scolar si in centre de plasament.

Gradinita pentru toti

“Gradinita pentru toti” doreste sa ofere sprijin pentru dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a 20 de copii din Sibiu, cartierul Tiglari, prin sustinerea familiilor aflate in dificultate, pentru prevenirea abandonului in centre de plasament a copiilor si a abuzului fizic sau psihic in cadrul familiei.

Programe si proiecte ale Fundatiei Vodafone Romania destinate prevenirii abandonului familial

Centrul Maternal “Casa Agar”

Centrul maternal “Casa Agar” activeaza in domeniul prevenirii abandonului copilului cu scopul de a asigura suport holistic pentru mamele si copiii aflati in situatii de risc, pentru o perioada de pana la 9 luni, oferindu-le sprijin emotional, material si educational.

Sa pastram copiii si parintii impreuna!

Prin acest proiect ne dorim sa prevenim abandonul nou-nascutilor, inclusiv al celor distrofici prin oferirea de suport profesional familiilor acestora si prin cresterea gradului de constientizare a comunitatii privind aceasta problema.

Proiecte destinate copiilor cu nevoi speciale

Ingrjim impreuna!

Un proiect inovativ care isi propune sa ofere sprijin si asistenta familiilor care au in ingrijire persoane ce sufera de boli incurabile. Componentele proiectului sunt pe de o parte programul educational (grup de suport / conferinta de familie), iar pe de alta parte, acordarea de ingrijirea medicala specializata prin vizite la domiciliu.

Atelier de gradinarit pentru tineri cu dizabilitati intelectuale

Un proiect prin care se doreste crearea de oportunitati sustenabile de instruire vocationala, angajare si implicare in comunitate pentru tinerii cu dizabilitati intelectuale dezinstitutionalizati.

Proiectul este desfasurat in parteneriat cu Fundatia Motivation in case de tip familial, in vederea imbunatatirii independentei personale si calitatii vietii acestor tineri.

Proiecte si programe din sfera sanatatii

Renovarea sectiei de pediatrie-oncologie a Spitalului Marie CurieRenovarea sectiei de pediatrie-oncologie a Spitalului “Marie Curie”

Scopul proiectului a fost imbunatatirea conditiilor de spitalizare si crearea unui mediu cald si primitor pentru micii pacienti şi parintii acestora prin lucrari de renovare, recompartimentare si dotare a etajului 5 unde se afla sectia de pediatrie-oncologie.

Dotare Spital “Sfanta Maria”

Acest videoduodenoscop pentru nou-nascuti si sugari este singurul din din Romania şi permite diagnosticarea afecţiunilor digestive la copiii de vârstă foarte mică.

Dreptul la SPITAL I

Proiectul “Dreptul la Spital” derulat în parteneriat cu Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis din Timisoara, a fost inspirat de situaţia deficitară a patru spitale din zona rurală a judetului Timis, mai precis a secţiilor de maternitate/pediatrie, care nu au mai beneficiat de dotari în echipamente de foarte multi ani.

Dreptul la SPITAL II

Fundatia Vodafone Romania a donat Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara patru echipamente medicale de ultima generatie, necesare in laboratorul de microbiologie al institutiei, in valoare de 112.000 de Euro. Proiectul face parte din campania „Dreptul la SPITAL”, initiata de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, in anul 2007.

Donatie catre Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” din Timisoara

Dotarea laboratorul spitalului cu echipamente medicale performante, in vederea oferirii de servicii medicale la standarde europene si asigurarea continuarii functionarii acestuia.

Dotarea si renovarea Departamentelor de Oncologie si Ecografie din cadrul Institutului Clinic Fundeni

Fundatia Vodafone Romania a finalizat, la inceputul anului 2009, renovarea si dotarea cu echipamente a Departamentelor de Oncologie si Ecografie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti.

Programe pentru varstnici

Voluntari – Ambasadori ai schimbarii

Reducerea sentimentului de singuratate, de izolare si a grijilor materiale a varstnicilor prin actiuni de solidaritate sociala: voluntariat, ajutor material. Incurajarea voluntariatului si a solidaritatii intre generatii prin crearea de oportunitati de interactiune intre persoane din generatii diferite.

Fundatia Vodafone Romania sustine programe caritabile

Fundatia Vodafone Romania sustine programe caritabile pe intreg teritoriul tarii, cu niveluri diferite de finantare. Numarul mare de solicitari pe care le primesc au determinat stabilirea anumitor reguli de finantare, asa incat actiunile caritabile propuse sa fie cat mai concentrate si eficiente cu putina, iar ajutorul financiar oferit sa aduca o schimbare reala si un impact semnificativ.

Pentru 2011 au fost selectate proiecte in parteneriat cu Fundatia "Edelweiss Sibiu", Asociatia Habitat for Humanity Romania, Fundatia PACT, Fundatia "SOS - Satele Copiilor România", Fundatia "Hospice Casa Sperantei", Fundatia “Chance for Life”, Fundatia Bethany, Fundatia Motivation, Fundatia “Pentru Voi”, Asociatia Touched Romania si Fundatia Special Olympics.

Programul Voluntar de profesie

Fundatia Vodafone Romania - Voluntar de profesieFundatia Vodafone Romania a lansat in anul 2010 programul Voluntar de profesie, pentru a-i ajuta pe cei care vor sa isi foloseasca timpul, aptitudinile si energia lor in sprijinul copiilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati sau cu nevoi speciale. Fundatia plateste salariul si cheltuielile administrative acelor voluntari care demonstreaza ca sunt cele mai potrivite persoane pentru cauzele respective.

Fundatia Vodafone a ales 12 voluntari de profesie care au sustinut timp de 4 luni (septembrie - decembrie), activitatea a 11 organizatii non profit din Romania, in domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici.

Cei ce vor sa fie voluntari de profesie se pot inscrie la sesiunea urmatoare a programului.

sursa foto: vodafone.ro/fundatia-vodafone

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roFUNDATIE
coemntarii
SUNT GROZA DORIN SI SUFAR DE EPILEPSIE TEMPORARA SI DIN CAUZA ASTA NU REUSESC SA MA ANGAZEZ DAR DE DOI ANI NU MAI AM CRIZE CA SUNT SUB TRATAMENT DACA MATI PUTEA AJUTA
Adaugat de: d.dorin86 la data de 19-February-2012, 20:35
linie gri
 
ajutor pentru medicamente
coemntarii
Am nevoie URGENT de medicamentul REVOLADE si nu am posibilitate sa-l cumpar, pentru ca nu se compenseaza (am pensia 361lei si handicap 33,5 lei) ca sa-l cumpar Imi trebuie700.lei deoarece am fost in testarea acestui medicament si mi-au facut reducere. Trebuie sa iau 1 past. pe zi si eu iau una la doua zile si risc sa fac HEMORAGIE deoarece am PURPURA TROMBOCITOPENICA IDIOPATICA CRONICA si am 31 000 trombocite.Deoarece am facut si FIBROZA HEPATICA mi s-a interzis CORTIZONUL si cu altfel nu CRESC trombocitele.VA ROG AjJUTATI-MA sa cumpar medicamentul. Ma nunesc Mihalache Florina Tel. 021.7696665
Adaugat de: mihalache-florina0101 la data de 18-January-2013, 15:59
linie gri
 
ajutor pentru medicamente
coemntarii
In legatura cu anuntul din nainte telefonul este 021 760 66 65. numele MIHALACHE FLORINA MEDICAMENTUL ESTE REVOLADE. SI am nevoie de AJUTOR FINANCIAR pentru a putea sa cumpar acest medicament. TEL 021 760 66 65 MULTUMESC pentru intelegere.
Adaugat de: mihalache-florina0101 la data de 18-January-2013, 16:07
linie gri
 
VA RUGAM ..
coemntarii
va rugam daca puteti sa ne ajutati am doua doua fete si sunt surde cu diagnosticul fipoacuzie bilaterala neurosonzoriala profunda si trebuie sa facem ore de logopedie iar noi nu avem banii necesari pt ore de logopedie . . nr tel 0765822896
Adaugat de: la data de 22-January-2013, 16:25
linie gri
 
ajuta ti o mama bolnava de cancer
coemntarii
buna seara am 35 de ani si sunt mama a 4 fetite care de 2 ani se confrunta cu o boala incurabila .am ramas cu 2 copiii dupa divort si din cauza ca din cauza ca nu mai pot muncii avem probleme financiare cine ne poate ajuta ma poate contacta 0732745874
Adaugat de: la data de 26-November-2014, 1:46
linie gri
 
ajutor urgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:30
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Strangerea de fonduri pentru fundatii umanitare

ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Fundatia United Way Romania

Fundatia pentru SMURD

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: