Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia United Way Romania
 

Fundatia United Way Romania

 

Fundatia United Way RomaniaUnited Way Romania (UWRo) este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide. Este o organizatie independenta, condusa de voluntari locali.

Ce este United Way Worldwide? O retea globala formata din peste 3.000 de organizatii non-profit locale, ce opereaza in 47 de tari din lume. United Way are sediul in Alexandria, Virginia, SUA si are birouri regionale in America de Nord, America de Sud & Caraibe, Africa, Asia-Pacific si Europa & Orientul Mijlociu. Fiecare dintre aceste organizatii este independenta si condusa de voluntari locali.

Fundatia United Way Romania isi propune sa imbunatateasca calitatea vietii celor care traiesc in Romania, prin incurajarea sponsorizarilor de la companii, a donatiilor din partea persoanelor individuale si a voluntariatului.

United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Cititi in acest sens si Fundatia United Way sprijina ONG care au nevoie de finantare.

Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii individuale. Finantarile se acorda anual. Prin efortul cumulat al tuturor partenerilor, in perioada 2009-2010 United Way sustine 33 de proiecte: 25 in Bucuresti, 4 in Cluj-Napoca si 4 in Timisoara. Acestea vor oferi o viata mai buna unui numar de aproximativ 5.000 de persoane aflate in dificultate. Proiectele deservesc grupuri sociale dezavantajate si acopera trei mari sfere: educatie, sanatate si integrare economica si sociala.

Valorile Fundatiei

  • Grija pentru oameni: mobilizam puterea de implicare a comunitatii pentru a schimba vieti si a crea o societate mai buna.
  • Integritate: integritatea si credibilitatea fiecarui membru al organizatiei, ale membrilor din conducere, ale voluntarilor si ale beneficiarilor sunt esentiale pentru forta si succesul organizatiei noastre.
  • Transparenta: suntem deschisi, transparenti si responsabili pentru tot ceea ce facem.
  • Responsabilitate: ne asumam raspunderea pentru imbunatatirea comunitatilor din care facem parte si pentru imbunatatirea vietilor celor nevoiasi.
  • Eficienta: obtinem un real impact in comunitate raspunzand eficient celor mai presante probleme si sustinand cele mai vulnerabile grupuri, prin finantarea celor mai merituoase organizatii.  

Obiectivele Fundatiei

Sa implice cat mai multe companii in activitati de responsabilitate sociala si cat mai multe persoane in actiuni de voluntariat si proiecte filantropice.

Sa contribuie la consolidarea societatii civile din Romania si in special a ONG-urilor implicate in servicii sociale astfel incat sa poata oferi servicii de calitate membrilor comunitatii si sa se poata finanta singure.

Sa promoveze transparenta si profesionalismul.

Sa sustina institutiile guvernamentale in eforturile depuse pentru a construi societatea civila si pentru a crea comunitati prospere.

Partenerii si membrii United Way Romania sunt de mai multe tipuri, in functie de valoarea donatiilor in bani facute de companii si angajatii acestora.

De exemplu, membru Platinum inseamna o contributie a companiei si angajatilor de peste 100.000 de euro. Singurul membru platinum este Raiffeisen Bank.

Fundatia United Way Romania si donatiile in bani

Pentru a incuraja donatiile, Fundatia United Way prezinta importanta banilor si cat de mult conteaza fiecare suma donata si cum contributia noastra poate schimba vieti!

  • Cu 5 lei poti sa bei un suc ... Sau poti oferi o masa calda unui copil dintr-o familie fara posibilitati materiale.
  • Cu 25 lei poti cumpara 2 bilete la cinema ... Sau poti acoperi costul a 5 sedinte de kineto-terapie pentru un copil cu dizabilitati
  • Cu 50 lei poti sa iei masa la restaurant ... Sau poti oferi 20 de zile de meditatii pentru un copil dintr-o familie dezavantajata.
  • Cu 100 lei poti sa dormi o noapte intr-un hotel modest ... Sau poti asigura accesul, timp de o luna, la educatie, socializare si pregatire profesionala a unui tanar cu dizabilitati.
  • Cu 300 lei poti acoperi costurile unui curs de calificare (bucatar, chelner, computer) pentru un parinte, oferindu-i sansa unui loc de munca si posibilitatea de a-si sustine familia. Sau poti asigura o jumatate de luna de viata decenta pentru o mama si bebelusul ei in cadrul unui centru maternal (casa, masa, haine si consiliere).

Acestea sunt doar cateva exemple despre ce poti schimba in viata unui om donand acum!

Doneaza si tu!

ndatia United Way sprijina ONG care au nevoie de finantare
Vino in comunitatea donatorilor imparte.rourgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:31
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Fundatia Sensiblu

Fundatia Ratiu Romania

Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: