Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Sensiblu
 

Fundatia Sensiblu

 

Fundatia SensibluDespre Fundatia Sensiblu

Fundatia Sensiblu a fost infiintata in 2002 la initiativa companiei A&D Pharma de a sprijini in mod activ persoanele aflate in dificultate si reprezinta una din modalitatile prin care compania se implica in viata comunitatii.

Inca de la inceputul activitatii sale, Fundatia Sensiblu s-a implicat in sustinerea femeilor si copiilor, victime ale violentei domestice prin programul CASA BLU.

Fundatia Sensiblu desfasoara periodic actiuni umanitare si contribuie in mod constant cu donatii in bani sau donatii in obiecte, menite sa aline suferinta diferitelor categorii sociale defavorizate.

Fundatia Sensiblu este singura organizatie non-guvernamentala din Bucuresti care activeaza in domeniul prevenirii violentei domestice, deruland in fiecare an campanii de informare si sensibilizare a opiniei publice, precum “Panglicile Albe”, “Sa oprim violenta impotriva femeii!”, “16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii”.

Misiunea Fundatiei Sensiblu

Fundatia Sensiblu isi propune sa se implice activ in a raspunde nevoilor cu care se confrunta diferite categorii de persoane (copii institutionalizati, copii ai strazii, femei si copii victime ale violentei domestice, batrani, persoane cu handicap, precum si alte persoane aflate in incapacitatea de a se ajuta singure), sustinandu-le si oferindu- le resurse pentru a-si putea construi o viata armonioasa din punct de vedere fizic, psihic si social.

Valorile Fundatiei Sensiblu sunt grija, implicarea, respectul, transparenta, integritatea si responsabilitatea.

Programul Casa Blu

Programul CASA BLU raspunde nevoilor femeilor si copiilor, victime ale violentei domestice, prin serviciile de consiliere sociala, psihologica si juridica, reprezentarea in instanta, suportul financiar, serviciile de adapost, sprijinul pentru gasirea unui loc de munca si, cel mai important, le asigura starea de confort emotional necesar unui nou inceput.

In cadrul programului CASA BLU functioneaza un centru de consiliere, cu adresa publica, la serviciile caruia apeleaza femeile si copiii, atat direct, cat si prin intermediul partenerilor din program si a altor organizatii non-guvernamentale cu programe similare, precum si un adapost, cu adresa confidentiala, in care femeile si copiii se simt in siguranta si pot fi gazduiti intre 1 si 6 luni.

 In centrul de consiliere, specialistii Fundatiei Sensiblu, asistenti sociali, psihologi, juristi, avocati, ofera suport imediat, pentru depasirea situatiei de criza, iar pe termen lung, sprijina persoanele asistate sa capete si sa dezvolte abilitati necesare unei vieti noi, ferite de violenta.

 Persoanele care apeleaza la centrul de consiliere beneficiaza de urmatoarele servicii:

 • Consiliere sociala
 • Consiliere psihologica individuala
 • Consiliere pentru cuplul mama-copil
 • Grup de art-terapie si creativitate pentru beneficiare si/sau copiii lor
 • Grup terapeutic pentru copii si adolescenti
 • Grup de socializare pentru copii
 • Grup "Bine ati venit"
 • Grup de suport pentru femei
 • Grup terapeutic pentru femei
 • Consiliere juridica
 • Reprezentare in instanta

Programul de Parenting

Grupul de dezvoltare a abilitatilor de relationare a parintilor cu copii mici este dedicat persoanelor care doresc sa-si inteleaga mai bine rolul de parinte. Pe parcursul celor 10 saptamani de curs, parintii au ocazia sa se cunoasca mai bine si sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare cu partenerul/partenera si cu copiii intre 3 luni si 3 ani.

Terapia pentru cuplu si familie

Terapia pentru cuplu si familie se adreseaza cuplurilor si familiilor care se confrunta cu dificultati generate de divort, separare, infidelitate, conflicte intre generatii, diagnosticarea cu o boala cronica, producerea unui accident, decesul unui copil, etc. Acest tip de psihoterapie rezolva astfel de probleme si conflicte si ofera sansa ambilor parteneri sa discute cu un profesionist despre trairile lor.

Programul Donatii si Sponsorizari

Este un program cu derulare permanenta, initiat in 2005, in parteneriat cu Mediplus si Sensiblu, cele doua companii ale grupului A&D Pharma.

Programul este orientat, in mod special, catre problemele de sanatate ale populatiei, in special ale persoanelor in dificultate, aflate in asistenta institutiilor sau organizatiilor non-guvernamentale: spitale, camine pentru varstnici, camine pentru persoane fara adapost, directii generale de asistenta sociala si protectia copilului, asociatii ale pensionarilor.

Cel mai frecvent, sponsorizarile constau in medicamente si produse de igiena, conform profilului grupului din care face parte Fundatia Sensiblu.

In cadrul acestui program, de la inceputul activitatii, au fost derulate actiuni importante precum:

 • "Bunicii nostri sunt tineri mereu" - donatii de medicamente catre 10 camine pentru batrani din tara;
 • Donatii de lapte praf catre 30 de spitale pentru copii si maternitati din tara;
 • Donatii constante de medicamente catre Asociatia Medicilor Pensionari din Romania, Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Asociatia Touched Romania, Asociatia Sfantul Dimitrie si Asociatia Stop Hunger.

Training pentru specialisti

Fundatia Sensiblu se preocupa in mod constant sa furnizeze psihologilor si asistentilor sociali, din institutii ale statului si organizatii non-guvernamentale care gestioneaza si monitorizeaza cazurile de femei si copii, victime ale violentei in familie, o oferta variata de workshopuri si traininguri de specialitate.

Voluntariat pentru Fundatia Sensiblu

Fundatia Sensiblu este in permanenta deschisa voluntarilor care vor sa-si aduca contributia la proiectele caritabile desfasurate si impartasesc valorile fundatiei.

Fundatia Sensiblu promoveaza valorile morale ale familiei, implicarea personala, eforturile sustinute, munca, integritatea, transparenta si deschiderea catre lume.

Voluntarul Fundatiei Sensiblu promoveaza spiritul si ideea de activism impotriva violentei domestice, oferind informatii si altor persoane interesate despre serviciile sociale directe oferite de Fundatie si despre campaniile la nivel national initiate de organizatie.

Activitatile voluntarilor tin de reprezentarea Fundatiei Sensiblu la nivel local, prin promovarea programelor, campaniilor si parteneriatelor sale, participari la evenimente, relatia cu mass-media. Voluntarii vor fi recompensati si formal cu diplome de voluntariat si adeverinte de practica.

Poti afla mai multe detalii despre programul de voluntariat aici.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.robusu tascu
coemntarii
Buna ziua si vreau sa va spun despre situoatia noastra si daca puteti sa ne ajutati , sunt tata atrei copii dintre care doua fete au probleme cu auzul au diagnosticul hipoacuzie bilaterala si noi nu avem bani necesari operatie sau ore de logoped . ca stau cu chirie si nu ne ajunge bani . va multumim nr tel 0765822896
Adaugat de: la data de 22-January-2013, 17:07
linie gri
 
ajutatima
coemntarii
buna seara am 35 de ani si sunt mama a 4 fetite care de 2 ani se confrunta cu o boala incurabila .am ramas cu 2 copiii dupa divort si din cauza ca din cauza ca nu mai pot muncii avem probleme financiare cine ne poate ajuta ma poate contacta 0732745874
Adaugat de: la data de 26-November-2014, 1:44
linie gri
 
urgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:54
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Ratiu Romania

Fundatia Inocenti

Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia Ovidiu Rom

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: