Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Ratiu Romania
 

Fundatia Ratiu Romania

 

Fundatia Ratiu RomaniaIstoricul Fundatiei Ratiu Romania

Fundatia Ratiu Romania a fost infiintata in 1993 la initiativa doamnei Elisabeth Ratiu.

Este o organizatie neguvernamentala, fara afiliere politica, fondata initial cu obiectivul de a ajuta copiii si tinerii bolnavi de leucemie.

Treptat, pe masura extinderii asistentei morale, materiale si tehnice a crescut si capacitatea fundatiei de a se angaja in asistenta copilului, familiei si a persoanelor dezavantajate din comunitate.

Scopul Fundatiei Ratiu Romania este implicarea in probleme sociale ale comunitatilor locale prin pograme si actiuni care vin in ajutorul copiilor, studentilor, tinerilor, persoanelor in varsta si a a familiilor cu situatii sociale precare.

Fundatia Ratiu Romania se implica in organizarea, strangerea de fonduri pentru finantarea de proiecte; acordarea de consultanta si organizarea de cursuri de formare si perfectionare profesionala in domeniul social, educational, antreprenorial.

Crezul Fundatiei Ratiu Romania:“Interventie Sociala prin Arta”

“Incepeti cu arta, pentru ca arta este cea care incearca sa ne duca, pe noi, inafara noastra. Este o incercare de a crea o atmosfera si un context pentru ca o conversatie sa poata curge fluid dintr-o parte in alta, astfel permitandu-ne sa ne influentam unii pe altii.”

De ce arta pentru implicare sociala?
Activitatile centrate pe arta contribuie la o evolutie sustinuta in sanatatea si productivitatea unei comunitati. Implicarea sociala este un proces ce se comporta ca un catalizator in evolutia sociala.

Proiectele propuse de Fundatia Ratiu Romania includ activitati de:

 • educare si informare despre noi si lume
 • stimulare si mobilizare a indivizilor si grupurilor
 • cultivarea si ajutorarea oamenilor si comunitatilor
 • construirea si imbunatatirea resurselor si infrastructurii unei comunitati

Arta a fost dintotdeauna si este in continuare una dintre cele mai eficiente modalitati de a exprima intr-o maniera completa si complexa probleme si solutii imediate, de a exprima adevaruri dure si de a angrena si construi fara effort proiecte trainince in dimensiuni sociale.

Platforma program a Fundatiei Ratiu Romania

Scopul platformei din acest an, Implicare Sociala prin Arta, este de a dezvolta proiecte de “asistenta sociala activa”. Contextele sociale tratate sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, imbunatatirea sistemelor, democratia culturala, educatia, mediul, sanatatea si spiritualitatea.

Astfel, cele 3 directii in care Fundatia Ratiu Romania actioneaza sunt: “Educatia prin arta”, “Dezvoltare comunitara prin arta” si “Activism social prin arta”.

In cadrul directiei “Educatie prin Arta” s-au desfasurat proiecte precum:

 • Atelierul de film documentar destinat tinerilor cu varste intre 12 si 17 ani. Atelierul trateaza problema gunoaielor din Bucuresti, o problema care este dezbatuta de ani de zile in mass-media, in mediul online, al ONGurilor ecologice si celor ce se ocupa cu protectia mediului.
 • Traininguri de managementul proiectului si PR-Fundraising pentru voluntari
 • Atelierele de arta pentru seniori care se incadreaza in platforma de educatie prin arta, fiind parte integranta a proiectului "Timpul liber de calitate la varsta a treia". Proiectul consta in organizarea unor workshopuri adresate persoanelor varstince, menit sa imbunatateasca calitatea vietii seniorilor din Romania

In sensul directiei “Dezvoltare comunitara prin arta” au fost desfasurat proiectul Ecranul comunitar. In cadrul initiativei Art Boulevard s-a desfasurat in Parcul Tineretului un eveniment de arta comunitara cu cinci sectiuni: Proiectii de film si Ateliere artistice pe teme sociale precum deseurile, violenta in scoli, seniori; un mic targ de ONG si proiecte de implicare sociala; Bucurestiul cu legenda, crearea unei harti subiective a sectorului 4 din Bucuresti si spectacole de jonglerie.

Pentru a incuraja “Activismul social prin arta”, Fundatia Ratiu Romania a conceput campanii precum:

 • City Switch 2010, programul de schimb international de artisti
 • proiectul “Arta reciclata” care isi propune abordarea comunitatii sectorului 4, Bucuresti, prin oferirea unor produse culturale dedicate unei probleme sociale extrem de raspandite: deseul si colectarea sa selectiva
 • Cultura vine la tine: un proiect de stimulare a consumului cultural urban prin care se comunica ca arta si cultura nu sunt doar cuvinte din dictionar; sunt tangibile; sunt accesibile. Se intampla chiar in spatele blocului tau.
 • Artist si manager cultural la 16 ani – un proiect dedicat adolescentilor care locuiesc sau invata in sectorul 4 din Bucuresti

Puteti afla mai multe informatii, puteti face donatii sau va puteti oferi voluntar pe websiteul Fundatiei Ratiu Romania.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rourgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:33
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Sensiblu

Fundatia Inocenti

Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia Ovidiu Rom

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: