Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este una din organizatiile neguvernamentale de elita care contribuie la dezvoltarea societatii civile din Romania.

Anul infiintarii: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a fost infiintata in 199O de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.

Rolul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei: de a actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, Fundatia a dezvoltat numeroase proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte ce si-au adus contributia la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.

Caracterul intergenerationl al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Trasatura principala a proiectelor Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este data de caracterul lor intergenerational: copiii, tinerii si batranii sunt incurajati sa participe impreuna la activitati educative, recreative, sportive, intr-un cadru comunitar.

Prin acest caracter intergenerational, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera un mediu propice pentru comunicarea intre generatii. Fundatia pune mare accent pe stimularea voluntariatului si pe diseminarea spiritul comunitar in comunitatile in care se implica. Voluntariatul joaca un rol esential in astfel de activitati, iar voluntarii care se implica in programele Fundatiei apartin tuturor categoriilor de varsta.

Pe parcursul a doua decenii de activitate, filozofia care duce mai departe misiunea Fundatiei se bazeaza pe ameliorarea conditiilor de viata a copiilor, varstnicilor, tinerilor si familiilor din comunitati defavorizate, crearea unei punti de comunicare comunicare intre copii, tineri si varstnici, si incurajarea tinerilor talentati.

Formarea unei comunitati puternice

Ideologia care sta la baza istoriei Fundatiei porneste de la premisa ca fiecare persoana, indiferent de varsta, reprezinta o resursa pentru comunitate, iar valorificarea potentialului tuturor membrilor comunitatii, interactiunea si dialogul intre generatii duce in cele din urma la formarea unei comunitati puternice. In cadrul proiectului Voluntari – Ambasadori ai schimbarii, batranii imobilizati la domiciliu sau izolati in centre de ingrijire se bucura in fiecare saptamana de compania tinerilor voluntari.

Relatia tineri – seniori

Comuniunea dintre generatii vindeca singuratatea in cazul varstnicilor, si se simt mai putin marginalizati si neglijati de catre cei din jur. Ei au posibilitatea sa se implice si sa contribuie la binele comunitatii in care traiesc, isi folosesc abilitatile in favoarea celor tineri si fara experienta, tocmai pentru a-si recapata respectul de sine si pofta de viata.

Copiii si tinerii primesc la randul lor afectiunea, care de multe ori lipseste in propria familie. Prin mentinerea contactului cu “bunicii adoptivi”, tinerii sunt departe de probleme precum drogurile, delincventa juvenila, absenteismul scolar. In cadrul Centrului Comunitar Generatii din Bucuresti, sectorul 6 copiii si varstnicii picteaza impreuna, tinerii invata limba engleza, varstnici isi scriu memoriile si le dicteaza apoi voluntarilor care le introduc in calculator.

In atmosfera primitoare de la Centrul Generatii, varstnicii se simt utili si "imprumuta" din optimismul celor tineri. La Clubul Seniorilor, bunicii citesc presa, joaca sah sau rummy, ii ajuta pe cei mici invatandu-i si invata la randul lor, lucruri noi din lumea tinerilor. La Coaforul Sperantei batranii se simt rasfatati si in centrul atentiei tinerilor stilisti voluntari. Pentru cei in varsta, cele cateva ore petrecute la coafor reprezinta un gest de normalitate ce ii face sa se simta mai respectati, mai activi, o parte a societatii in care traiesc.

Programe educationale pentru copii

In cadrul programelor pentru copii, accentul este pus pe scolarizare si prevenirea abandonului scolar. In acest sens, Fundatia colaboreaza strans cu scolile sau gradinitele din comunitate. Plecand de la nevoile copiilor din aceste comunitati vulnerabile, Fundatia ofera apoi sprijin si servicii integrate familiilor acestor copii precum si tuturor membrilor comunitatii. Fondul Special pentru Copii ofera ajutor de urgenta in special acelor copii care risca sa abandoneze scoala din cauza lipsurilor materiale si a problemelor sociale cu care se confrunta familiile lor.

Sursa foto: fpmr.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rourgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:35
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Zambetul copiilor abandonati

Cum infiintez o asociatie caritabila

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Teorii in Asistenta Sociala

Cine sunt persoanele fara adapost

Ce inseamna sa fii o persoana buna?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: