Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Motivation Romania
 

Fundatia Motivation Romania

 

Motivation RomaniaFundatia Motivation Romania este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, infiintata in 1995, cu scopul de a sprijini copiii si adultii cu dizabilitati din Romania.

Istoricul Fundatiei Motivation Romania

Din momentul infiintarii si pana in prezent, Motivation Romania a readus speranta pentru o viata implinita si libertatea de miscare unui numar de peste 9.000 de copii si adulti cu dizabilitati, carora le-a pus la dispozitie servicii pentru o gama larga de nevoi. Astfel, le-a acordat echipamente pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, ajutor pentru recuperare medicala si instruire pentru o viata independenta, alaturi de instructori in fotoliu rulant.

Misiunea Fundatiei Motivation Romania

Prin programele Fundatiei Motivation Romania se pune accent pe integrarea sociala, educationala si profesionala, prin consultanta pentru accesibilizarea spatiilor, medierea integrarii in munca, ingrijirea in centrul de zi sau activitati de petrecere e timpului liber, constand in sport adaptat sau diferite evenimente culturale.

Misiune Fundatiei Motivation Romania este sa dezvolte programe sustenabile care imbunatatesc calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati din Romania. Prin actiunile desfasurate, Fundatia ii indeamna pe membrii, cu si fara dizabilitati, ai comunitatii sa-si schimbe atitudinea despre ce inseamna dizabilitate. Valorile pe care se bazeaza sunt transparenta, responsabilitate si incredere.

Proiectele Fundatiei Motivation Romania

Din ianuarie 2003, Motivation a transferat, prin programul Impact, 37 de copii cu dizabilitati din Centrul de Plasament Tancabesti, Ilfov. Dintre acestia, 27 locuiesc in cele trei case de tip familial Motivation, iar patru sunt gazduiti de familii de plasament din judetul Ilfov.

Fundatia a infiintat pentru acesti copii un Centru de zi, unde le sunt oferite servicii de recuperare, un atelier de terapie ocupationala, o sera in care pot lucra si multe alte facilitati.

Obiectivele Fundatiei Motivation Romania

-facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati din Europa de Est la echipamente de mobilitate de calitate, pentru o viata cu adevarat independenta;
-sprijinirea furnizarii de servicii locale sustenabile pentru persoanele cu dizabilitati;
-cresterea participarii comunitatilor la furnizarea de servicii pentru acest grup tinta;
-facilitarea independetei si accesului la drepturi pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.


Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia WWF - Romania

Fundatia Vodafone Romania

Fundatia Sensiblu

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: