Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Inocenti
 

Fundatia Inocenti

 

Fundatia InocentiMisiunea Fundatiei cu scop umanitar INOCENTI

Misiunea Fundatiei Inocenti este aceea de a oferi sprijin copiilor si familiilor acestora aflati in dificultate, pentru a avea o viata mai buna.

Istoricul Fundatiei

Fundatia cu scop umanitar "INOCENTI" este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, fara caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit) si deserveste copii si familiile acestora, fara a face nici un fel de discriminare in functie de nationalitate, sex, religie, apartenenta politica. Fundatia a dobindit personalitate juridica in conformitate cu legislatia romana, pe data inscrierii in registrul persoanelor juridice nepatrimoniale, de drept privat (Legea nr.26/2000).

Fundatia Inocenti a fost fondata in primavara anului 1990 sub numele de Romanian Chidren’s Relief cu scopul de a imbunatati viata copiilor institutionalizati. Aceasta fundatie si-a inceput activitatea in primavara anului 1990 dupa ce in ziarul BOSTON GLOBE a aparut un documentar insotit de imagini, realizat de fotograful Michael Carroll si Dr. Bill Griffo de la Spitalul din New York/Centrul Medical Cornell. Cei doi au prezentat situatia grea in care sa gaseau copiii orfani din Romania, in special cei bolnavi aflati in spitale si/sau orfelinate. Romanian Children’s Relief este o organizatie non-profit, non-guvernamentala, cu baza in Statele Unite ale Americii. In anulul 1998, aceasta organizatie a infiintat Fundatia Inocenti, o organizatie persoana juridica romana.

Astazi fundatia isi desfasoara activitatea in Bucuresti si judetul Bistrita Nasaud, si are 20 de angajati specializati din domeniile psihologiei, asistentei sociale, kinetoterapiei, educatiei, etc. Fundatia se bucura atat de sustinere din partea unor voluntari romani si straini si de sustinere din partea finantatorilor si colaboratorilor care sunt alaturi atunci cand copii in dificultate si familiile acestora au nevoie de ajutor.

Fundatia InocentiBeneficiarii Fundatiei

Numarul de copii beneficiari ai programelor Fundatiei Inocenti din cele doua locatii a crescut de la an la an, de la citeva zeci de copii pe an, la peste 1300 de copii si peste 600 de mame, in anul 2008.

Principalele categorii de beneficiari sunt copiii institutionalizati si post institutionalizati, iar mai recent prin noile programe incepute  si copii cu dizabilitati. Copii cu varsta de la cateva saptamani la 18 ani sunt ajutati in functie de nevoile individuale si de resursele fundatiei.

Bugetul provine din donatii

Bugetul Fundatiei depaseste in prezent 230.000 dolari pe an si este obtinut din donatii, sponsorizari si din granturi, suma cu ajutorul careia sustinem financiar in fiecare an cei 20 de angaati si peste 100 de voluntari in Romania. Suma de mai sus se dubleaza daca se iau in calcul si serviciile de instruire si traininguri, sprijinul oferit familiilor si angajatilor, dar si alte materiale trimise in Romania din Statele Unite.

Fundatia are nevoie de noi voluntari

Membrii Consiliului Director, atat partea americana cat si cea romana, lucreaza voluntar. Fundatia Inocenti doreste ca si tu sa te alaturi voluntar echipei si sa te implici in ajutorarea copiilor aflati in dificultate. Afla mai multe pe www.Inocenti.ro

Programele Caritabile derulate de Fundatie

Programele permanente ale fundatiei: sunt Viata copilului, desfasurate atat in Bucuresti cat si in Bistrita, Eu si familia mea, Educatie timpurie, Interventie timpuri si Centre de zi in Rebrisoara si Nimigea.

Programul Viata copilului din spitalul pediatric IOMC Alfred Russescu din Bucuresti a demarat in 1990 si in cadrul acestuia lucreaza 5 specialisti ca angajati permanenti si annual, un minim de 30 de voluntari care se ocupa de peste 500 de copii anual.

Programele speciale include: activitati zilnice pentru prescolari, programe pentru sugari si copii mai mari; activitati la pat pentru copiii care nu se pot deplasa in salile de joaca; activitati de educatie / alfabetizare timpurie; programe pentru parinti privind alimentatia copiilor si altele.

Copiii parasiti in spital sunt dusi la alte clinici pentru kinetoterapie si logopedie.

Incepand din 2007 in luna mai, Fundatia Inocenti organizeaza in orasul Bistrita "Olimpiada Inocentilor" iar in luna decembrie un eveniment caritabil, Gala "Mos Nicolae pentru copii cu dizabilitati" la Bistrita si "O seara caritabila" in luna mai la Bucuresti.

Una dintre dorintele fundatiei este aceea de demara un nou program pilot pentru copii si familii aflate in situatii de dificultate, domiciliate pe raza Municipiului Bucuresti si arealul acestuia.

Proiectul se numeste "Servicii integrate pentru copii si familii in dificultate" si are drept obiectiv crearea unei echipe mobile care sa intervina in mediul si la domiciliul familiilor pentru a le ajuta sa depaseasca situatiile de dificultate.

Acest program ar urma sa functioneze ca o extensie in teritoriu a programului care se desfasoara in prezent, "Viata Copilului".

sursa foto: inocenti.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.robusu tascu
coemntarii
Buna ziua si vreau sa va despre situoatia noastra si daca puteti sa ne ajutati , sunt tata atrei copii dintre care doua fete au probleme cu auzul au diagnosticul hipoacuzie bilaterala si noi nu avem bani necesari operatie sau ore de logoped . ca stau cu chirie si nu ne ajunge bani . adresa de mail busutasu@yahoo.com va multumim nr tel 0765822896
Adaugat de: la data de 22-January-2013, 17:12
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: