Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia IKEA
 

Fundatia IKEA

 

In anul 2012 a facut donatii de 82 de milioane de euro, a sprijinit nenumarate familii din 28 de tari in curs de dezvoltare si a strans aproximativ 9 milioane de euro din vanzarea jucariilor, bani folositi pentru campanii de educare, in parteneriat cu UNICEF. Este vorba despre Fundatia IKEA, care si-a propus ca, pana in anul 2015, sa ajute peste 100 de milioane de copii cu fondurile stranse.

Fundatia IKEA - misiune

ikeaFundatia IKEA inseamna o masa de oameni care lupta cu toate fortele pentru a veni in sprijinul copiilor lipsiti de posibilitati financiare, la nivel mondial. Fundatia isi propune sa ii ajute pe acestia sa se bucure de un viitor mai bun si sa le ofere mai multe oportunitati.

Fondata in anul 1982, Fundatia de caritate IKEA se implica activ in problemele generale ale copiilor din intreaga lume si promoveaza educatia si drepturile tinerilor.


Referitor la Fundatia IKEA, Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a declarat: "Inca din 1982 m-am asigurat ca o parte din profiturile noastre vor fi folosite pentru a ajuta la crearea unei vieti mai bune pentru cei care se afla intr-o situatie dificila". Acesta a subliniat ca aceste persoane au nevoie de lucruri de baza: o casa, un venit regulat, o educatie buna pentru a reusi in viata. Astfel, Fundatia IKEA si-a propus sa utilizeze fondurile de care dispune pentru a veni in ajutorul tuturor copiilor si tinerilor care traiesc in conditii nefavorabile.

Fundatia IKEA - programe in desfasurare

fundatia ikea

Fundatia IKEA sprijina programele gestionate de ONG-uri, in scopul de a ajuta oameni care se afla in dificultate, si cauta sa monitorizeze si maximizeze randamentul capitalului investit, sa eficientizeze programele de suport.

Programele pe termen lung au scopul de a oferi acestor copii o casa, sanatate, educatie si un venit familiilor lor.

In acest moment, programele fundatiei se concentreaza asupra construirii unor case pentru copiii refugiati din zone cu catastrofe naturale si conflicte. Mai exact, Fundatia IKEA a pus la dispozitie suma de 73 de milioane de euro pentru a venit in intampinarea copiilor si familiilor care traiesc in taberele de refugiati din Etipia, Sudan si Bangladesh. Dincolo de construirea caselor, reprezentantii fundatiei se asigura ca toate aceste persoane beneficiaza de ingrijire medicala si educatie.

Sursa foto: ikeafoundation.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roIntrebare
coemntarii
Cum nu sunteti interesati a ajuta copii ori familii din Romania sunt atatia necajiti todeauna gasiti pe cei din afara sa mearga bine tara faceti bine in tara apoi ocupativa de cei din exterior.Aveti vre un interes?
Adaugat de: elena500 la data de 12-September-2013, 11:51
linie gri
 
ajutor
coemntarii
am vazut ca ajutati copii din toata lumea si va felicit pentru faptele bune pe care le faceti dar daca doriti doriti sa vedeti un caz unde nici in alta parte a lumii nu gasiti va rog sa vizitati fam ghiorghiu ion din satul domnita jud iasi 7 copii parintii locuind intr- o baraca de 20 mp pe jos pamant din chirpici .nu mi-am imaginat ca cineva poate traii in asemenea conditii am donat un acoperisin valoare 2600 ron pentru constructie unei case desigur tot din chirpici s-a montat pe niste stalpi si acum stagneaza din lipsa de alte materiale va rog ajutati acest caz. multumesc tel 0740634509
Adaugat de: IOAN52 la data de 9-October-2013, 7:35
linie gri
 
ajutor urgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:29
linie gri
 
pentru oamneni care vor sa faca un bine
coemntarii
pentru cei cu inima mare care pot si au posibilitatea sa ajute o tanara cu o situatie mai precara cu o donatie sa si poata cumpara sau sa i dea de pomana o bucatica de teren intr o zona locuibila sa si construiasca si ea o camera sa aiba si ea casa ei cu gradina cum isi doreste sa numai stea pe la rude... dumnezeu sa aiba grja de toata lumea !va rog nu evitati anuntul acesta. toate cele bune
Adaugat de: anamariadiaconu la data de 15-May-2015, 16:02
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 7 fundatii pentru copii si tineri

Studiu de caz: Fundatia care le multumeste donatorilor sai

Fundatia WWF - Romania

Fundatia Vodafone Romania

Fundatia United Way Romania

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: