Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei
 

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

 

Misiunea Fundatiei Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea RomanieiMisiunea Fundatiei Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei este aceea de a promova valorile umane şi profesionale, in domeniul tehnic, stiintific, social, economic, educational, cultural si artistic.

De 20 de ani, prin intermediul proiectelor derulate Fundatia Dan Voiculescu promoveaza valorile si sustine excelenta!

Incepand din 2007, convinsi de necesitatea de a investi in educatia si pregatirea tinerelor generatii, s-a decis ca prioritatea actiunilor noastre sa fie indreaptata catre sustinerea excelentei. Astfel, s-au demarat o serie de proiecte destinate identificarii, sustinerii si promovarii copiilor si tinerilor talentati.

Obiectivele Fundatiei Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

  • Sa gaseasca tineri talentati care doresc sa excelez in domeniul lor
  • Crearea de programe adaptate nevoilor tinerilor de pregatire extrascolara
  • Oferirea de oportunitati de dezvoltare si formare pentru o cariera de succes
  • Sustinerea dezvoltarii personale prin proiecte de educatie non-formala
  • Promovarea traditiilor nationale
  • Incurajarea dezvoltarii unui caracter civic si umanitar
  • Informarea cu privire la resursele la care putem avea acces in spatiul european

Programele desfasurate de Fundatia Dan Voiculescu

Clubul de Excelenta „Dan Voiculescu” a fost inaugurat pe 3 iunie 2007 si este principalul proiect al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, destinat copiilor talentati, in scopul dezvoltarii aptitudinilor prin intermediul unor programe personalizate de pregatire. In prezent Clubul reuneste 7 departamente, corespunzatoare a sapte domenii de activitate: arte vizuale, educatie muzicala, arte ludice, informatica, dans de societate, engleza, programe psihologice (testari psihologice si aptitudinale, cursuri de parenting si consiliere individuala).

Scop Clubului de Excelenta este identificarea, dezvoltarea si promovarea copiilor si a tinerilor talentati - sustinerea excelentei.

Printre programele culturale se numara Gradina Valorilor Romanesti (in Parcul Copilului din sectorul 4 in parteneriat cu primaria acestui sector s-a transformat un loc anost intr-un spatiu care reflecta valorile romanesti prin cele 76 de busturi ale unor personalitati remarcabile.), Gala Teatrului Tanar si Targul Traditiilor.

Programele educationale ale Fundatiei Dan Voiculescu sunt Inventika, Vacanta pentru Campioni, Caravana Talentul si Targul Educatiei.

Programe pentru atragerea de fonduri europene: informare gratuita despre posiblitatile de accesare a fondurilor europene, proiectul “Promovarea mestesugurilor traditionale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistenta la ocuparea in activitati non-agricole in mediul rural”

Programe sociale, caritabile: Campania “Daruieste si vei dobandi”, Campania “O jucarie pentru un zambet”,

Programe umanitare: Cantina Sociala, Consiliul Seniorilor si Daruri pentru copiiii nevoiasi.

Organizat sub deviza “Din grija si respect pentru seniori”, Consiliul Seniorilor a fost lansat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei inca de la finele lui 2007, in scopul organizarii unor activitati de recreere, informare si sprijinire a pensionarilor din Romania.

Pentru a fi cat mai aproape de oamenii din comunitate s-a deschis impreuna cu Biserica Sfantul Ioan prima cantina sociala din sectorul 4. Aici, in fiecare zi de luni pana vineri, 250 de persoane cu situatie materiala precare vor lua masa de pranz pregatita de personalul bisericii. Cantina vine in sprijinul familiilor defavorizate care pot beneficia astfel de o masa calda pe zi.

Programe pentru tineri: concursul “Bucuria de a fi propriul stapan” unde poti primi finantarea de care ai nevoie; mai multe informatii pe siteul programului www.tanarantreprenor.ro,
Concurs de dezbateri pentru tineri – Conceput sub forma unui concurs, proiectul “Dezbate, Romania!” incurajeaza cultura dezbaterii si oratoriei in randul tinerei generatii.

“Tanar arhitect caut proiect”. Tineri studenti sau absolventi ai facultatilor de profil au fost invitati sa trimita proiectele lor cu privire la un parc cu tematica “Dinastia Valorilor Romanesti”. Miza: 1.000 euro.

Programul educational international al Scolii de vara Bucharest Summer University” – organizata de Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice Bucuresti. Scopul programului este acela de a crea un mediu de interactiune intre studentii din toate colturile lumii, uniti de pasiunea pentru domeniul economic si specialistii din mediul academic si al afacerilor.

Programul de internship” initiat pentru a oferi posibilitatea acumularii de cunostinte pentru o cariera de succes, reprezinta primul targ natinal online de internship din Romania. Mii de tineri au aplicat pe portalul www.studentcv.ro si au accesat oportunitatile de practica din marile companii romanesti.

Targul de joburi JOBFEST” – Fundatia Dan Voiculescu a participat incepand din 2008 in calitate de partener principal al evenimentului, pentru a veni in intampinarea nevoilor tinerilor de a acumula experienta necesara integrarii pe piata muncii. Targul de cariere JOBFEST este adresat studentilor, absolventilor si tinerilor cu o experienta pe piata fortei de munca intre 1 si 5 ani.

Programe pentru ONG: “Mai aproape de tine”, un program de acreditare si parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru a implementa la nivel local programele si proiectele derulate de Fundatie; Concurs de proiecte pentru ONG-uri.

Sursa: fundatiadanvoiculescu.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rourgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:55
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Fundatia Inocenti

Fundatia Dinu Patriciu

Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia Ovidiu Rom

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: