Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Cursuri de prim ajutor Crucea Rosie
 

Cursuri de prim ajutor Crucea Rosie

 

Printre numeroasele activitati desfasurate de organizatia mondiala Crucea Rosie se numara si cursuri de prim ajutor destinate persoanelor si instititutiilor interesate sa acumuleze cunostinte de baza in acest domeniu. Daca iti doresti un certificat de absolvire si o legitimatie care sa iti confirme instruirea in acordarea primului ajutor, Crucea Rosie iti ofera conditiile necesare.

Accidentele si situatiile in care viata cuiva este in pericol sunt intamplari frecvente ale vietii, care se pot incheia intr-un mod fericit daca exista in jur persoane care stiu sa intervina in mod corect. Crucea Rosie ofera cursuri de prim ajutor premedical in conformitate cu prevederile legale.

Cursul de prim ajutor pentru persoane

Un prim curs de prim ajutor organizat de Crucea Rosie Romana se adreseaza persoanelor interesate sa invete tehnici-cheie de salvare a vietii, in caz de:

    • hemoragii
    • luxatii, entorse, fracturi
    • pierderea cunostintei
    • stop cardio-respirator
    • inec sau sufocare
    • arsuri (insolatie, electrocutare etc)

Durata unui curs este de 12 ore, iar instruirea este oferita de medici atestati ca formatori de prim ajutor medical. Crucea Rosie pune la dispozitie si materiale de studiu utile, precum truse de prim ajutor, manechine pentru resuscitare, atele, bandaje si defibrilatoare.

La final, certificatul de absolvire se obtine in urma unui examen care evalueaza deprinderile angajatilor.

Cursul de prim ajutor pentru institutii

Crucea Rosie ofera si instruire la locul de munca, in institutiile interesate de formarea angajatilor, in functie de pericolele la care sunt acestia expusi: masuri in caz de incendiu, contaminare a aerului, contact cu substante periculoase etc.

Alte tipuri de cursuri puse la dispozitie de Crucea Rosie se adreseaza elevilor ("Sanitarii priceputi"), prescolarilor (in gradinite) si automobilistilor sau sportivilor.

Inscrierea la cursurile de prim ajutor Crucea Rosie

Inscrierea la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie din Romania se face la sediul filialelor societatii din fiecare colt al tarii, organizatia fiind prezenta la fiecare nivel teritorial (judet, municipiu, oras, comuna si sat).

In functie de categoria sociala a cursantilor (elevi, angajati, pensionari, institutii etc) si de fiecare filiala in parte, cursurile pot fi gratuite sau contra-cost. Conditiile se pot afla direct de la reprezentantii organizatiei, la sediul local.

Sursa foto: crucearosie.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cursuri gratuite de formare profesionala

Cursuri de prim ajutor

Cursuri de ingrijitor batrani la domiciliu

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: