Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Cum sa donezi alimente pentru fundatii
 

Cum sa donezi alimente pentru fundatii

 

Aceasta este o perioada a anului in care se pot inregistra cereri mai mari de donatii in alimente din partea fundatiilor. Cererile de donatii in alimente pot fi inscrise in paginile de prezentare sau pot fi cerute pe mail sau printr-un apel telefonic.

Cererile de donatii in alimente sunt pentru beneficiarii fundatiilor inscrise pe imparte.ro, fie ca este vorba de copii, batrani sau familii sarace.

Cand aflii despre cererile de donatii in alimente, probabil ca te intrebi ce fel de alimente poti dona, si care sunt alimentele non-perisabile pe care le poti dona. Multe persoane se intreaba daca alimentele donate ajung la persoanele in cauza. 

Asadar, cum alegi tipurile de produse alimentare pe care vrei sa le donezi? Crezi ca este bine sa donezi si alte produse de uz casnic?

Alimentele non-perisabile includ conserve, produse uscate precum cereale si biscuiti, cat si sucuri si fructe. Acestea nu numai ca sunt cele mai bune alimente pe care le poti dona unei fundatii, dar sunt si cele care rezista cel mai mult.

Un avantaj in plus al donatiilor in alimente non-perisabile este ca aceste produse pot fi transportate si depozitate fara ca produsul sa se deterioreze. Majoritatea fundatiilor accepta si donatii in alimente perisabile precum felii de paine, cozonaci, rulade, branza, fructe proaspete si legume, dar este bine sa contactezi fundatia pentru a fi sigur ca donatia ta este acceptata. Persoana de contact a fundatiei va fi in masura sa iti spuna daca vor putea sa imparta aceste produse beneficiariilor inainte ca acestea sa expire.

De altfel, o idee si mai buna ar fi ca inainte sa donezi o cantitate uriasa de alimente, sa aflii ce alimente ii sunt necesare fundatiei pentru care vrei sa donezi. Se poate intampla ca fundatia sa fi primit recent o donatie in alimente, dar sa ii lipseasca alte produse.

Ia aminte ca fundatiile primesc donatii atat din partea companiilor care se implica social, din partea lanturilor de restaurante sau a furnizorilor, cat si din partea altor surse comunitare si guvernamentale.

Fa un gest cu adevarat valoros

Ai putea sa faci un gest cu adevarat valoros prin donarea alimentelor care sunt necesare in acel moment, in loc sa “scapi” de obiectele din dulapul tau pe care nu le mai doresti. Prin contactarea fundatiei fie in pagina de caz, la telefon sau pe mail, vei stii exact ce tipuri de alimente poti sa donezi, astfel incat donatia ta sa fie bine primita.

Cerealele si alimentele de baza sunt cele mai potrivite alegeri

Chiar daca te astepti ca fundatiile si asociatiile caritabile sa primeasca prin donatie orice tipuri de alimente, atata timp cat sunt conservate, imbuteliate sau sigilate, ia in calcul si alimentele cu o valoare nutritiva bogata, preparate in casa. Cerealele si alimentele de baza precum orezul, fasolea conservata, mazarea, pastele, etc. sunt de fiecare data alegeri potrivite.

Lista fundatiilor care au nevoie de donatii in alimente:

Asociatia SOMARO - Magazinul Social

Asociatia ADALIA

Asociatia Dreptul la Viata 2010

Asociatia Sf Stelian

Asociatia Umanitara Equilibre

Fundatia Buna Ana

Speranta pentru Romania 

Sursa foto: culturevixen.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Strangerea de fonduri pentru fundatii umanitare

Doneaza pentru fundatii sociale

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Cum sa donezi mobila si electrocasnice pentru fundatii

5 metode sa strangi donatii in bani pentru fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: