Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Contractul de sponsorizare
 

Contractul de sponsorizare

 

Contractul de sponsorizare beneficiaza de o reglementare legala prevazuta de Legea nr. 32/1994. Astfel, sponsorizarea se face pe baza unei intelegeri/contract intre doua parti, numite sponsor si beneficiar. Contractul de sponsorizare mentioneaza in mod obligatoriu obiectul, valoarea si durata, dar si drepturile si obligatiile partilor.

Ce este sponsorizarea

Conform legii in vigoare, sponsorizarea este un act juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scopuri lucrative, desfasurate de catre una dintre parti, care este si beneficiarul sponsorizarii.

Potrivit Legii nr. 32/1994, contractul de sponsorizare se incheie in forma scrisa, in care se specifica obiectul, valoarea si durata sponsorizarii. Tot in contractul de sponsorizare se stipuleaza si drepturile si obligatiile partilor.

Cine poate fi sponsor

Orice persoana fizica sau juridica din Romania sau strainatate poate fi sponsor, atata vreme cat contractul de sponsorizare este realizat in conditiile legii. Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare din surse obtinute de la buget.

Cine poate beneficia de sponsorizare

Beneficiarul sponsorizarii poate fi orice persoana juridica de utilitate publica, cu sediul in Romania, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic, educativ, stiintific, religios, sportiv sau care este destinata protectiei drepturilor omului si educatiei civice ori calitatii mediului inconjurator.

Beneficiari ai contractului de sponsorizare pot fi si emisiunile de televiziune sau radio, precum si carti si publicatii din domenii umanitare, filantropice, culturale, artistice sau educative.

Sumele si bunurile materiale primite din sponsorizare sunt scutite de plata impozitului pe venit.

Contractul de sponsorizare: clauze

Ca orice contract, si cel de sponsorizare beneficiaza de anumite clauze, stabilite de comun acord de cele doua parti. Astfel, sponsorul sau beneficiarul poate sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea numai prin promovarea numelui sau a marcii ori a imaginii sale.

Este interzis ca prin opreratiunea de sponsorizare beneficiarul ori sponsorul sa efectueze reclama comerciala anterioara, concomitenta sau ulterioara activitatii sponsorizate, in favoarea sponsorului sau a altor persoane decat beneficiarul.

Un model de contract de sponsorizare gasiti AICI.

Sursa foto: leesafinley.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roam nevoie
coemntarii
sant o dn bolnava din arad am facut un accident vascular ischemic st ischemic semipareza sant pensionata de boala gr1 cu ansotitor si am nevoie de 34500 euiro sa pot ajunge an germania ptr o operatie pe creier nr tel 0726389289
Adaugat de: iuhaszattila619 la data de 29-January-2013, 18:44
linie gri
 
avem nevoie de sprijin financiar
coemntarii
cu speranta in suflet ca vom gasi prin inermediul dv oameni cu suflet mare care sa ne ajute .Sintem o fam cu 5 copii la scoala eu de 3 ani sint bolnav inapt de munca sotia ocazional lucreaza avind si ia prob de sanatate va cerem spriginul dv ajutatine . avem pagina pe imparte ro boros teodor am anexat acte doveditoare cu starea sanatati mele speram ca vom gasi intelegere si sprijin prin dv va multumim
Adaugat de: la data de 12-February-2013, 14:37
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tot ce trebuie sa stii despre contractul de donatie

Donatie, sponsorizare sau mecenat

Contractul de voluntariat

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: