Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Asociatia P.A.V.E.L.
 

Asociatia P.A.V.E.L.

 

Mesaj de la Asociatia P.A.V.E.L.: Suntem un grup de parinti sau rude a unor copii, tineri sau adulti care au fost (supravietuitori sau care au decedat) sau sunt bolnavi de cancer sau, sustinatori ai acestor parinti si copii, multi dintre noi voluntariind cu modestie, in anonimat (personal) si cu tot sufletul pentru organizatie (adica, pentru copiii bolnavi si famiile lor) de ani de zile; acest voluntariat a insemnat zeci si sute de ore de munca pentru realizarea diverselor programe si activitati desfasurate de-a lungul timpului, a insemnat multe sacrificii personale (timp, bani, energie, familie sau sanatate uneori, ....) ce nu se pot cuantifica sau cunoaste cu adevarat vreodata! Un grup ce si-a dorit si isi doreste schimbarea in bine a situatiei copiilor bolnavi, a sectiilor de oncopediatrie din tara si care a dorit de la inceput ca exemplul lor sa fie urmat si sustinut si de alti oameni!
Speram ca astfel sa puteti intelege ce au insemnat toti acesti ani, cu bucurii si tristeti de nedescris alaturi de copii bolnavi si parinti, dezamagiri, dar si multe reusite; cat de indarjiti am fost in tot acest timp - in lupta pentru ceea ce ne-am propus pentru copii si parinti!

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este o asociatie caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996 si este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave.

Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer), UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti) si membru asociat a SIOPE (Societatea Internationala Europeana a Oncologilor Pediatri).

Doneaza obiecte pentru Asociatia P.A.V.E.L.

P.A.V.E.L. este cea mai noua asociatie inscrisa pe imparte.ro. Ii uram bun venit si mult succes in acordarea ajutorului fata de copiii bolnavi de cancer, pe care ii are in grija. Pe aceasta cale va aducem la cunostinta voua, membrilor imparte.ro cat si tuturor celor dispusi sa dea o mana de ajutor, ca Asociatia P.A.V.E.L. are nevoie de:

- Haine (in buna conditie) pentru copii si tineri;

- materiale educative pentru copii si camerele de joaca;

- jocuri si jucarii pentru copii si adolescenti;

- fructe si alimente potrivite dietei bolnavilor cu cancer

Vezi mai multe in pagina de prezentare!

Misiune. Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic, social si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

Viziune. Asociatia P.A.V.E.L. exista pentru ca ajutorul umanitar, speranta, compasiunea sunt intotdeauna conditii ale supravietuirii in situatiile dramatice de confruntare cu bolile cronice. Fondata de parinti ai caror copii au trecut prin astfel de boli, asociatia mobilizeaza coeziunea sociala si institutionala pentru apararea drepturilor pacientilor bolnavi de cancer si este promotor pentru actiuni de responsabilizare si empatie sociala, comunitara, individuala sau institutionala.

Valori. Asociatia P.A.V.E.L. se bazeaza pe valori ca egalitatea de sanse, libertatea de alegere, independenta si individualitatea fiecarei persoane, transparenta si participarea in acordarea tuturor serviciilor, respectarea confidentialitatii si demnitatii umane.

Beneficiarii pe care Asociatia P.A.V.E.L. ii are in vedere sunt:

Copii cu cancer, leucemie sau anemii grave
Familia copiilor cu cancer, leucemie sau anemii grave
Persoanele care supravietuiesc unui cancer din copilarie
Specialistii implicati in domeniul oncopediatriei
Institutii publice si private ce lucreaza in domeniul cancerului la copii si tineri

Sa ne familiariza cu obiectivele primordiale ale Asociatiei P.A.V.E.L.:

Constientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul si la serviciile disponibile in domeniu pentru copii bolnavi de cancer

Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru intelelegerea problemelor create de aceasta boala si facilitarea comunicarii cu acestia

Cresterea accesului copiilor bolnavi de cancer, la tratament adecvat si in conformitate cu cele mai ni tratamente disponibile pe plan mondial

Sprijinirea familiilor cu probleme financiare in ingrijirea copiilor spitalizati

Informarea parintilor cu copii bolnavi de cancer cu privire la boala, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale si alte servicii utile

Diagnosticarea precoce a cancerului la copii si scaderea numarului de cazuri diagnosticate in stadii avansate de boala

Aprecieri ale activitatii Asociatiei P.A.V.E.L. la nivel international

Asociatiei P.A.V.E.L se bucura de aprecieri la nivel international. Portofoliul asociatiei se mandreste cu 4 premii:

Site of the week: “Romanian Association of Parents with Cancer and Leukemia Ill Children”

Castigarea competitiei “My Child Matters”, 2007

Premiul al doilea in cadrul competitiei "2007 Cancer on the Internet Award and Mention of Honour", 2007

"Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti", la Gala SanatateaTV, 2008

Vrei sa te inscrii ca voluntar in Asociatia P.A.V.E.L.? Vei fi binevenit oricand. Devino voluntar Asociatia P.A.V.E.L.!

Sursa foto: asociatiapavel.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Fundatia Inocenti

Fundatia Dinu Patriciu

Crucea Rosie – istorie si origini

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: