Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Asociatia Ovidiu Rom
 

Asociatia Ovidiu Rom

 

Istoria Asociatiei Ovidiu Rom. Asociatia Ovidiu Rom se bucura de o multime de realizari pe fundamentul unui lant istoric remarcabil. Efortul umanitar al Asociatiei Ovidiu Rom a inceput cu anul 2001 si continua de altfel, pana in prezent.

Primul pas de la care Asociatia Ovidiu Rom a pornit este programul "Ready, Willing & Able" care a fost coordonat de catre Leslie Hawke, voluntara Peace Corps, si Maria Gheorghiu, cadru didactic cu pregatire in metodele progresive Soros. Programul a fost conceput pentru a veni in ajutorul a 15 mame fara posibilitati materiale. Al doilea program educational organizat tot in anul 2001 s-a adresat de aceasta data rezolvarii problemelor pentru copiii care cersesc pe strada.

Anii urmatori devin tot mai bogati in informatie si cunostinte si permit membrelor fondatoare sa gaseasca cele mai bune solutii pentru schimbare si dezvoltare. Anul 2004 marcheaza doua evenimente importante si anume, infiintarea Asociatiei Ovidiu Rom, de catre cele doua initiatoare principale, Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, si lansarea Programul Mame in Bucuresti. Mai apoi, Asociatia Ovidiu rom se bucura de doi ani plini de succes, si de inspiratie pentru programe inovative. Initiativa Fiecare copil in scoala este mai mult decat o initiativa inteligenta pentru ca din anul 2006, odata cu lansarea nationala, si pana in prezent, Ovidiu Rom are ca obiective majore aducerea fiecarui copil in scoala si absolvirea liceului de catre acestia. Grandiozitatea de care se bucura acest proiect este si mai puternica, intrucat se va intinde pana in anul 2020. Scopul fundamental este de a aplica acest program in favoarea cat mai multor generatii de copii romani.

Ceea ce este de admirat la Asociatia Ovidiu Rom este ca toate intiativele sunt create pe termen lung. Inca din 2007, metodele de recrutare a copiilor se perfectioneaza pe parcursul a 5 ani. Incepand cu anul 2009 se lanseaza campania multi-media de informare Scoala te face mare pentru a incuraja inscrierea copiilor la scoala la varsta optima si raportarea problemelor catre Telefonul Copilului. Ovidiu Rom initiaza programul Adopta o scoala pentru a uni programele de responsabilitate sociala ale corporatiilor cu nevoile comunitatilor locale.

Anul 2010 marcheaza implementarea a cinci programe "Adopta o scoala" si sase programe de sponsorizare a unui atelier de vara. Tot anul acesta, Asociatia Ovidiu Rom anunta cu mare fast cea de-a sasea editie a Balului de Caritate de Halloween, ce are loc pe 30 octombrie, la Palatul Parlamentului. Inca o data, Ovidiu Rom va strange toate fondurile necesare pentru a face posibila continuarea initiativei "Fiecare copil in scoala" si campania de constientizare "Scoala te face mare".

 

Pe parcursul anilor 2011 – 2019, Ovidiu Rom va continua sa lucreze pentru a aduce fiecare copil in scoala, astfel incat educatia universala sa devina o realitate in Romania pana in 2020.

Ne aflam in prezent. Ce putem sa facem cand o poveste devine realitare?

Leslie Hawke, 11 septembrie 2010:

Imaginati-va ce s-ar intampla daca un virus s-ar raspandi asupra Europei si ar avea implicatii severe asupra dezvoltarii intelectuale si fizice a copiilor. Boala i-ar epuiza atat de tare pe copii, incat cei afectati nu ar putea sa aiba niciodata slujbe responsabile sau sa fie membri productivi ai societatii.

Si ce s-ar intampla daca acei copii care ar fi susceptibili de aceasta boala ar fi si segmentul care ar creste cel mai repede? Nu ar exista vindecare pentru aceasta boala, odata contactata, dar ar exista un vaccin care sa o previna....Aceasta este situatia curenta a copiilor de etnie roma in toata Europa. Boala este Lipsa de Educatie. Antidotul este educatia prescolara de calitate.

O strategie care merita luata in considerare este cea care se implementeaza acum cu finantare din SUA in 20 de comunitati romanesti. E simplu: autoritatile locale inscriu fiecare copil intre 4 si 6 ani (anul viitor va fi intre 3-6 ani) in gradinita si le asigura un set de haine si incaltaminte. Parintii sub limita de saracie primesc 12 euro pe luna in tichete sociale atunci cand copiii lor au frecventa perfecta la gradinita. Inscrierile si prezenta zilnica au crescut dramatic in comunitatile unde aceasta strategie a fost aplicata."

Cum poti ajuta Asociatia Ovidiu Rom?

Judetele unde programele Ovidiu Rom sunt in desfasurare sunt cele ce urmeaza: Maramures, Salaj, Alba, Mures, Sibiu, Harghita, Brasov, Covasna, Bacau, Dolj, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Ialomita, Bucuresti, Tulcea si Constanta.

Voluntar Ovidiu Rom. Daca esti interesat sa ajuti Asociatia Ovidiu Rom si implicit viitorul Romaniei, prin indeplinirea misiunii de a aduce fiecare copil in scoala, poti contribui donand timpul tau, impartasind abilitatile si talentele tale alaturi de Asociatia Ovidiu Rom.

Te poti implica in urmatoarele actiuni:

  • Lucreazi cu copiii: ii ajuti sa-si facă temele, sa invete limba engleza sau cum sa lucreze pe calculator, si ii poti antrena in activitati sportive sau mergi cu echipa Ovidiu Rom in excursii

  • Instruiesti profesori, asistenti sociali si oamenii din comunitate: cum? Le impartaseste din experienta ta profesionala

  • Recrutezi copii pentru inscrierea la scoala: ajuti oamenii din echipa sa recruteze si copiii din comunitatile sarace pentru inscrierea la scoala sau la gradinita

  • Ajuti in munca de birou: actualizare baza de date, traducere documente, initiere de apeluri telefonice

  • Alte activitati: strangere de fonduri, marketing, PR si asistenta IT

Voluntarii incheie contracte de voluntariat cu Ovidiu Rom, iar la cerere se elibereaza si adeverinte de practica. Pentru a discuta ce ti se potriveste mai bine, contacteaza echipa Ovidiu Rom la office@ovid.ro.

Noi te vom tine la curent in continuare cu evenimentele si actiunile importante ale Asociatiei Ovidiu Rom.

Sursa foto: ovid.ro, glamour.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.robusu tascu
coemntarii
Buna ziua si vreau sa va despre situoatia noastra si daca puteti sa ne ajutati , sunt tata atrei copii dintre care doua fete au probleme cu auzul au diagnosticul hipoacuzie bilaterala si noi nu avem bani necesari operatie sau ore de logoped . ca stau cu chirie si nu ne ajunge bani . va multumim nr tel 0765822896
Adaugat de: la data de 22-January-2013, 17:09
linie gri
 
urgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:34
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
The Happiness Project

ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Fundatia Inocenti

Crucea Rosie – istorie si origini

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: