Asociația Handicapaților Somatici din România: istoric, misiune, realizări
Adaugat la: 2015-10-15 12:56:36 | Afisari: 2672 | Comentarii: 0 | Categorie: Fundatii si asociatii
Dincolo de statutul de organizaÈ›ie neguvernamentală, nonprofit, naÈ›ională, AsociaÈ›ia HandicapaÈ›ilor Somatici din România (AHSR) este o emblemă a ideii de umanitarism È™i deschiderea spre bine acordată persoanele cu nevoi speciale: persoane cu dizabilităţi, bolnavi cronic, bătrâni È™i alte grupuri defavorizate.
De 24 de ani încoace, mai exact – din 1991, AHSR militează pentru îmbunătățirea condiÈ›iilor de viață, recuperarea medicală È™i reintegrarea socio-profesională a tuturor persoanelor cu nevoi speciale din România, indiferent de gen, vârstă sau convingere religioasă.
AHSR oferă o serie largă de servicii socio-profesionale acreditate, printre care: asistență socio-medicală; recuperare È™i reabilitare; îngrijire la domiciliu; consiliere socială; informare, consiliere ÅŸi mediere profesională; centre de zi etc.
Realizările înregistrate de-a lungul anilor denotă atât spiritul activ al AsociaÈ›iei, cât È™i dragostea pentru semeni. Este important de È™tiut că în cadrul AHSR funcÈ›ionează Centrul de Recuperare È™i Reintegrare Socială, iar de serviciile AsociaÈ›iei au beneficiat peste 10.000 de persoane defavorizate din întreaga È›ară.
Notabil este È™i faptul că în 1998, AHSR a înfiinÈ›at prima AgenÈ›ie NaÈ›ională de Îngrijire la Domiciliu pentru persoanele cu dizabilități È™i persoane cu mobilitate redusă, iar din 2006 - AsociaÈ›ia încheie anual contracte cu CASAOPSNAJ pentru furnizarea de servicii medicale în asistență medicală primară È™i cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului BucureÈ™ti pentru furnizarea de servicii medicale în asistență medicală de specialitate în recuperare, atât la sediul organizaÈ›iei, cât È™i la domiciliul solicitanÈ›ilor (fizioterapie, kinetoterapie, masaj medical).
Alte tipuri de realizări au fost atinse prin implicarea în proiecte POSDRU, precum: ”Hai să dăm mână cu mână, să pășim în viață ÎMPREUNÄ‚” (2009-2011) – în care s-a încurajat accesul pe piaÈ›a muncii a tinerilor proveniÈ›i din instituÈ›iile de plasament È™i a tinerilor cu dizabilități; “Femei de carieră de ieri, de azi È™i de mâine” (2010–2012) – proiect ce a vizat creÈ™terea gradului de acces pe piaÈ›a muncii a femeilor de diferite etnii È™i imigrante; “INSERT - Construirea unei reÈ›ele de reabilitare È™i integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piaÈ›a muncii” (2011-2013) – proiect strategic de integrare pe piaÈ›a muncii a persoanelor cu dizabilități.
În prezent, AHSR implementeză proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități È™i femei în situaÈ›ii de risc” – proiect dedicat dezvoltării economiei sociale È™i promovării unei societăți incluzive.
În concluzie, ”pentru cei nefamiliarizaÈ›i cu genul de activitati de care ne ocupăm, este vorba despre muncă susÈ›inută, zi de zi, despre o mare putere È™i forță de a învinge obstacolele – nu puÈ›ine, dealtfel – despre a È™ti să fim mereu zâmbitori ori de câte ori ni se adresează persoane cu nevoi speciale. Însa probabil că în primul rând este vorba de SPERANȚĂ. Precum Pasarea Phoenix ce renaÈ™te iar È™i iar din propria-i cenușă – oferindu-ne un legendar exemplu despre ceea ce înseamnă a nu renunÈ›a, ci a spera mereu – AsociaÈ›ia noastră dovedeÈ™te an de an că nădejdile tuturor celor care apelează la noi sunt cu adevarat intemeiate!”, Maria Cozea, PreÈ™edinte È™i membru fondator AHSR.
Articolul de presă ”AsociaÈ›ia HandicapaÈ›ilor Somatici din România: istoric, misiune, realizări” este redactat în cadrul proiectului ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilități È™i femei în situaÈ›ii de risc”, cod proiect: POSDRU /173/6.1/S/148313, beneficiar: AsociaÅ£ia HandicapaÅ£ilor Somatici din România, perioada de implementare 29.12.2014- 31.12.2015. Pentru detalii cu privire la proiectul FIDELIS, contactaÅ£i AsociaÈ›ia HandicapaÈ›ilor Somatici din România, tel: 021 312 27 81 e-mail: ahsr@arexim.ro, site: www.ahsr-fidelis.ro.
|