Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange Vreau sa donez sange – ce ar trebui sa stiu?
 

Vreau sa donez sange – ce ar trebui sa stiu?

 

Daca vrei sa donezi sange trebuie sa stii in primul rand ca faci o fapta buna! Calitatea sangelui este o componenta foarte importanta in medicina moderna. Sangele nu poate fi produs sintetic, asa ca trebuie colectat de la voluntarii donori. Ce ar trebui sa stii daca vrei sa donezi sange?

Cu toate ca multi oameni se tem sa doneze sange din motive diverse, teama de durere sau contactarea unei boli, realitatea ne arata ca, de fapt, donarea de sange este sigura. Cele mai de temut riscuri care fac referire la donarea de sange sunt asa numitele “efectele adverse”, care apar sub forma lesinului sau sub forma unei rani usoare. Daca vrei sa donezi sange si sa elimini efectele adverse de care vorbeam inainte, urmeaza urmatorii pasi.

 

Vreau sa donez sange – ce trebuie sa stiu?

1. Verifica daca esti eligibil sa donezi sange

Poti sa donezi sange daca esti sanatos, ai o buna conditie fizica si nu suferi de nicio boala. Evita sa donezi sange daca esti racit, tusesti, ai luat un virus sau te supara stomacul.

Daca ai o varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani. Peste 50 de ani pot dona doar donatorii fidelizati, cu acordul medicului de familie si sub responsabilitatea medicului care efectueaza selectia.

Daca ai greutatea peste 58 Kg in cazul femeilor si 60 kg la barbati. Pentru persoanele subponderale, se calculeaza IMC (indicele de masa corporala) care trebuie sa fie peste 18,5.

2. Evita sa donezi sange dupa ce ai avut ai avut o interventie stomatologica. Daca ai avut o lucrare dentala minora, asteapta 24 de ore sa donezi sange. Daca ai facut un tratament dental elaborat, asteapta o luna de zile si apoi doneaza sange.

Procedeul de donare de sange este asadar, foarte simplu si folositor! Donarea de sange este cea mai buna metoda de a ajuta comunitatea medicala, mai ales daca ai o grupa sanguina rara. Oamenii au nevoie de transfuzii de sange la un moment anume din viata lor, iar daca donezi sange, vei contribui la asigurarea stocului de sange pentru cazurile de persoane care au nevoie. In aceeasi masura, oamenii sunt informatii ca trebuie sa doneze sange mai ales in cazul dezastrelor naturale, dar sangele proaspat este intotdeauna necesar.

Daca vrei sa donezi sange, in articolul urmator iti vom spune conditiile sa donezi sange: ce trebuie sa stii inainte sa donezi sange, in timp ce donezi sange si dupa ce ai donat sange.

Sursa foto: www.bbc.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rodonez
coemntarii
Buna ziua as dori sa ajut pe cineva care are nevoie de singe A2 Pozitiv rog sa ma contacteze Bucuresti
Adaugat de: marian_alex la data de 1-April-2013, 16:43
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Obezitatea la copii si efectele asupra sanatatii

Doneaza sange pentru mame

Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor

Doneaza online: CUM si DE CE

Donarea de sange sau cum sa salvezi o viata

Donarea de organe: 6 mituri

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: