Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange Donatiile de sange in ianuarie – pe lista rezolutiilor lui 2011
 

Donatiile de sange in ianuarie – pe lista rezolutiilor lui 2011

 

In fiecare an, Crucea Rosie Americana promoveaza periodic donatiile de sange, dar mai ales incepand cu luna ianuarie. Recunoscuta in unanimitate drept Luna Voluntarului Donator de Sange, ianuarie a insemnat inceperea noului an si noi oportunitati pentru oameni sa sprijine asociatiile si fundatiile caritabile intr-o multime de feluri, dar si prin donatii de sange.

Pentru unii dintre noi, includerea donatiilor de sange pe lista rezolutiilor anului nou inseamna cresterea sanselor sa facem donatii in sange si dupa ce se termina luna ianuarie si apoi pe tot parcursul anului calendaristic.

Motive sa donezi sange

Pentru ca iarna aduce cazuri de boli si afectiuni in toata lumea, donarea de sange de la inceputul anului asigura organizatiilor precum Crucea Rosie Americana timpul necesar pentru a procesa donatiile de sange, si, de asemenea sa mentina bancile colectoare bogate cu rezerve de sange proaspat si de foarte buna calitate. Tocmai pentru faptul ca procesarea sangelui donat se poate desfasura lent, majoritatea bancilor de colectare a donatiilor de sange au inceput sa ceara donatii de sange inca din prima luna a anului, cand, istoric vorbind, rezervele de sange sunt cele mai reduse.

Pregatirile pentru donatiile de sange pot incepe inca din decembrie, cand toti donatorii sunt sfatuiti sa manance alimente bogate in fier. Astfel de alimente ar putea fi carnea rosie, pestele sau puiul. Mai mult, potentialii donatori ar trebui sa se concentreze pe consumul bogat de lichide, in special apa, si pe mentinerea celor opt ore de somn pe noapte.

Doar pentru o intepatura prin care donezi sange unui centru de transfuzie si prin acordul tau sa donezi sange mai ales in luna ianuarie, ai putea sa salvezi mult mai multe vieti in perioadele in care rezervele de sange sunt minime. Nu este cazul sa astepti pana cand se intampla o catastrofa. Mai degraba, alege sa donezi sange inca din prima luna a anului.

Campania “Rock and Roll up Your Sleeves”

In momentul de fata, Crucea Rosie Americana deruleaza campania “Rock and Roll up Your Sleeves”. Scopul campaniei este de a convinge oamenii sa doneze sange in luna ianurie pentru a-si completa rezervele de sange. Oricine doneaza sange la una din centrele Crucii Rosie din America va primi cadou un tricou imprimat cu figura lui Elvis.

Donatorii vor participa automat la o tragere la sorti pentru a castiga o excursie la Las Vegas sau Graceland. Crucea Rosie incurajeaza oamenii sa se programeze pentru donatiile de sange, pentru a evita aglomerarile si pentru a reduce timpul de asteptare.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul oficial al Crucii Rosii Americane: www.redcrossblood.org.

Daca ai nevoie de sange, te rugam sa adaugi cererea ta aici.

Sursa foto: givebloodgivelife.org, farm1.static.flickr.com/209

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roPrima data cand am donat sange
coemntarii
Era Decembrie 1995,cand un coleg de serviciu a venit si ne-a rugat daca putem sa mergem sa donam sange,deoarece sotia lui a facut o operatie foarte grea si avea nevoie de aprox 4-5 l sange.Eu am fost unu care fara sa ma gandesc mult am aceptat. Avand grupa 0 negativ imediat am fost acceptat.Dupa donare ne fiind pregatit dinaintem cand am iesit afara am avut o stare de ameteala care a trecut dupa ce am baut o cafea si am mancat ceva. Nu am mai donat pana in 10.04.2009,cand am devenit donator regulat cu carnet,si luni 04.04.2011 voi merge sa donez. Florin
Adaugat de: gasperflorin la data de 3-April-2011, 13:43
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Vreau sa donez sange – ce ar trebui sa stiu?

Sfaturi utile inainte de a dona sange

Ganduri despre donarea de sange

Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor

Donarea de sange sau cum sa salvezi o viata

Conditii sa donezi sange

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: