Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange Donarea de sange: Conditii de excludere permanenta si temporara
 

Donarea de sange: Conditii de excludere permanenta si temporara

 

Donarea de sange este un act voluntar care poate salva vietile a mii de oameni. Desi este recomandata calduros, donarea de sange nu poate fi realizata decat in anumite circumstante. Iata care sunt conditiile de excludere temporara, dar si permanenta, care te-ar putea impiedica sa donezi sange!

Donarea de sange, ca act umanitar si voluntar, nu este posibila in cazul tuturor celor care isi doresc sa le faca un bine semenilor lor. Conform normei publicate in 2007 de Ministerul Sanatatii, exista o serie de conditii de excludere permanenta si temporara a donatorului de sange care trebuie avute in vedere inaintea realizarii unei donatii de acest tip.

Donare de sange: conditii de excludere permanenta

Conform legestart.ro, persoanele care prezinta afectiuni cronice de diferite tipuri, dar si acelea care provin sau care au locuit in tari africane, precum Camerun, Ciad, Congo, Guineea Ecuatoriala, Gabon, Niger sau Nigeria, nu sunt eligibili pentru a dona sange.

Iata cateva dintre conditiile de excludere permanenta in cazul donarii de sange:

Existenta unor afectiuni cardiovasculare: tahicardie, hipertensiune arteriala cronica in tratament, crize de angor, accident vascular cerebral, embolii pulmonare operate, endocardite etc.;

Istoric de afectiuni ale sistemului nervos central: orice antecente patologice severe de afectiuni ale sistemului nervos central (traumatisme craniene cu sechele, toxicomania, miastenia etc.);

Tendinta patologica la sangerare;

Afectiuni ale tractului gastrointenstinal, genitourinar, afectiuni hematologice, afectiuni renale, afectiuni metabolice si endocrine, afectiuni ale sistemului respirator, alergii s.a.m.d. Persoanele cu boli profesionale, pensionate medical sau cu un comportament sexual riscant nu pot, de asemenea, sa doneze sange.

Donarea de sange: conditii de excludere temporara

Excluderea temporara in cazul donarii de sange vizeaza persoanele nescolarizate, care nu isi pot da consimtamantul cu privire la donare, cat si persoanele care au suferit de boli infectioase. Astfel, acestea sunt excluse timp de minim 2 saptamani de la data recuperarii complete. Boli infectioase care presupun excluderea temporara de la donarea de sange, pe durate variabile de timp, sunt: osteomielita, toxoplasmoza, febra reumatica, febra mai mare de 37,5 C, afectiuni gripale, malaria etc.

Sursa foto: sciencephoto.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rodonare de sange
coemntarii
am fost acum o luna la filantropia sa donez sange si am fost respins. mentionez ca din data de 26.10.2012 am pimit decizia de pensionare cu gradul 3, diagnostic functional mediu (depresie). va intreb pe dumneavoastra pentru care motiv am fost respins, cu mentiunea ca nu mai am voie sa donez niciodata?
Adaugat de: capritavasile-marian la data de 22-December-2012, 9:55
linie gri
 
donare de sange
coemntarii
Daca in copilarie am avut hepatita A acum la 40 de ani pot fi donator de sange?
Adaugat de: simona74 la data de 23-October-2014, 11:29
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Drepturile si obligatiile donatorilor de sange

Conditii sa donezi sange

10 motive pentru care sa donezi sange

10 motive pentru care oamenii nu doneaza sange

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: