Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange Cine are nevoie de donatii de sange
 

Cine are nevoie de donatii de sange

 

Donatiile de sange sunt vitale pentru pacientii care sufera de anumite afectiuni sau pentru cei care sunt implicati in accidente si au pierdut cantitati foarte mari de sange. De regula, transfuziile de sange sunt facute in cazuri de urgenta, cand pacientii sufera de boli in care sunt necesare celulele rosii, trombocitele sau globulele albe.

Iata care sunt bolile in care pacientii au nevoie de tranfuzii de sange si de donatori de sange

Cancer

Un pacient care sufera de cancer si urmeaza tratamente citostatice are nevoie de transfuzii de sange pentru a avea suficiente trombocite in organism. Din pacate, tratamentul pe baza de citostatice distruge trombocitele din organism, iar acestea sunt necesare pentru coagularea sangelui. In plus, pacientii care sufera de cancer au nevoie de leucocite (globule albe), astfel incat corpul lor sa reziste in fata infectiilor.

Anemie

Pacientii mai au nevoi de donare de sange in momentul in care sufera de o boala care determina aparitia anemiei. Mai exact, pacientul care sufera de anemie are nevoie de celulele rosii (eritrocitele) din sange.

Probleme la nivelul maduvei osoase

Trombocitele (plachete sanguine) din sange sunt necesare cand maduva osoasa nu functioneaza normal, spre exemplu in timpul tratamentului anticanceros. In acest caz, pacientul are nevoie neaparat de o donare de sange.

Hemoragii

Pacientii care ajung la spital cu hemoragii puternice, care au pierdut foarte mult sange, se numara si ei printre cei care au nevoie de o donare de sange.

Din pacate, in tara noastra serviciile de tranfuziologie functioneaza tot mai greu, deoarece oamenii nu sunt bine informati si nu stiu exact ce au de facut pentru a dona sange. In mod normal, unui donator de sange i se recolteaza 450 de ml. Inainte de a fi utilizate de catre spitale, sangele este testat pentru hepatita de tip B si C, dar si pentru boli precum sifilis sau HIV/SIDA. De asemenea, inainte de orice, donatorii de sange sunt consultati de catre un medic si li se fac analize pentru determinarea grupei sanguine si a hemoglobinei.

Sursa foto: topnews.in

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sfaturi utile inainte de a dona sange

Grupele de sange: grupa B

Grupele de sange: Grupa 0

Drepturile si obligatiile donatorilor de sange

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: