Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii pentru copii Proiectul Dragos pentru tinerii bolnavi de cancer din Romania
 

Proiectul Dragos pentru tinerii bolnavi de cancer din Romania

 

Proiectul Dragos, demers care a luat nastere in urma colaborarii dintre fundatia britanica Hospices of Hope, HOSPICE Casa Sperantei si spitalele "Marie Curie" si Spitalul Clinic si de Urgenta pentru copii "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", aduce o frantura de speranta in viata tinerilor bolnavi de cancer din Romania.

Acest proiect isi propune sa ofere cadrelor medicale (asistentelor) pregatirea necesara pentru a continua ingrijirea pacientilor si dupa externarea acestora.

"Sper ca acest proiect sa reprezinte doar inceputul. O echipa mica poate acoperi doar o mica parte din nevoia pacientilor, dar scopul este de a ajunge un model de ingrijire care sa fie replicat si in alte spitale si alte regiuni din Romania", a declarat directorul executiv al Hospice of Hope.

Proiectul Dragos va fi operational la sfarsitul acestui an si va oferi ingrijire paliativa holistica (pana la deces), iar serviciile oferite pacientilor vor fi gratuite.

Ce masuri presupune Proiectul Dragos?

Va fi elaborat un plan de ingrijiri coordonat de medici pentru pacienti, din momentul diagnosticarii pana la externare si deces.

Prin acordarea de ingrijire paliativa, calitatea vietii pacientilor si a familiilor acestora va fi ameliorata. Cadrele medicale vor sprijini emotional bolnavul si membrii apropiati lui, pe langa monitorizarea alinarii durerii si a altor probleme de natura fizica, sociala si spirituala.

De unde provine numele Proiectului Dragos?

Numele proiectului a fost inspirat de cazul unui tanar student la Stomatologie, Dragos Chriac. Acesta a pierdut batalia cu cancerul in 2011, insa a beneficiat de ingrijire specializata si tratament intr-un spital de elita din Londra, iar cand nu s-a mai putut face nimic pentru el, a avut parte de un program de ingrijire paliativa.

"Nu putem decat sa-i multumim lui Dumnezeu ca Dragos se afla in Marea Britanie si a beneficiat de cea mai buna ingrijire. Daca ar fi fost in Romania, situatia ar fi fost cu totul alta", a declarat tatal lui Dragos Chiriac.

Ulterior, barbatul s-a implicat in diverse actiuni menite sa-i ajute pe tinerii aflati in situatii similare sa beneficieze de tratamente si ajutor special.

Sursa foto: minnesota.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roSFATURI UTILE PENTRU A TRATA CANCERUL!
coemntarii
http://www.youtube.com/watch?v=6EfRZ6Yx9Hw
Adaugat de: niky2000 la data de 30-November-2012, 10:39
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Centre de zi pentru integrarea sociala a copiilor

Centre de protectie sociala pentru copii cu nevoi speciale

Centre de ingrijire pentru batrani: conditii de internare si servicii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: