Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii pentru copii Case de copii in Bucuresti
 

Case de copii in Bucuresti

 

In anul 2000, in cele 643 de casele de copii din Romania se aflau 100.000 de copii. O mare parte din casele de copii si orfelinatele din Bucuresti au fost desfiintate, iar restul ar putea disparea complet pana in 2020.

Un raport realizat la cererea Ministerului Muncii in 2011 a determinat ca mai sunt doar 20.000 de copii in casele de copii romanesti. Alternativa sunt plasamentele in case de tip familial sau in familii. Iata cateva dintre casele de copii din Bucuresti care sunt in continuare active.

Case de copii: Centrul "Sf. Nicolae"

Infiintat in 1989, centrul Sf. Nicolae gazduieste in prezent 38 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 19 ani, in camere cu maxim 3 paturi. Centrul este sprijinit de autoritatile locale, iar copiii au acces si la echipament sportiv si numeroase activitati extrascolare.

Contact: Centrul poate fi contactat la numarul de telefon 021.345.10.65 si se afla este situat la adresa Str. Jean Steriadi nr. 40A, sector 3.

Centrul pentru copii cu dizabilitati "Sf. Andrei"

Situat in sectorul 6, centrul "Sf. Andrei" ofera servicii de tip rezidential copiilor cu deficienta de intelect. 176 de copii beneficiaza de serviciile centrului, dintre care 29 in plasament. Serviciile de asistenta sociala si psihologie sunt suplimentate si de un cabinet de kinetoterapie pentru copii cu deficiente fizice.

Contact: Centrul poate fi contactat la numarul de telefon 021.569.55.86 sau adresa de email sfandrei34@yahoo.com si se afla pe strada Aleea Istru nr.4, sector 6.

Case de copii: "Inger Alb"

Cu o capacitate de 15 locuri, casa de copii "Inger Alb" ofera servicii sociale in sistem rezidential pentru copii aflati in situatii de dificultate (abandon, separare de parinti etc). Spre deosebire de alte case de copii, categoria de beneficiari este restransa: copiii de varsta 6-14 ani, fara handicap fizic sau mental.

Contact: Fundatia "Inger Alb" poate fi contactata la tel./ fax 021.4200026 sau pe email: copii.ingeralb@yahoo.com. Casa de copii este situata pe Sos. Bucuresti – Magurele nr. 78A, sector 5.

Centrul pentru copii cu dizabilitati "Domnita Balasa"

Oferind servicii de protectie de tip rezidential pentru copiii cu dizabilitati, centrul pentru copii cu handicap "Domnita Balasa" are o capacitate de 95 de locuri. Situat in sectorul 6, centrul include diferite facilitati, ca atelier creatie, sala de calculatoare, sala de exercitii fizice, cabinet de logopedie si un loc de joaca exterior.

Contact: Centrul situat pe Aleea Istru nr. 6, sector 6 poate fi contactat la telefon 021.569.55.90 sau la adresa de email domnitabalasa@yahoo.co.uk.

Case de copii: "Sf. Iosif"

Casa de copii "Sf. Iosif" si-a incheiat activitatea ca centru de plasament in 2011, dupa ce a adapostit timp de 11 ani un numar de 46 de copii. In prezent, ofera un centru de zi pentru suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, ale caror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime. Serviciile oferite includ asistenta psihologica si consiliere familiala.

Contact: Centrul poate fi contactat la numarul de telefon 021.345.54.85 sau adresa de email casasfiosif@mailbox.ro. Este situat la adresa Bulevardul 1Decembrie 1918, nr. 56E, sector 3.

Sursa foto: Unicef.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul in orfelinate

Cum sa donezi haine unui centru de plasament

Centre sociale de zi pentru copii

Centre de ingrijire pentru batrani: conditii de internare si servicii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: