Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Vreau sa donez inteligent - ce trebuie sa stiu?
 

Vreau sa donez inteligent - ce trebuie sa stiu?

 

Vreau sa donez inteligent - ce trebuie sa stiu? Pe langa provocarile cauzate de dezastrele naturale, criza saraciei si dorinta tot mai mare a oamenilor de a face o fapta buna, in ziua de azi nu exista o limita impusa de asociatii caritabile pentru care ai putea sa donezi inteligent. Dar odata ce te-ai decis ca vrei sa donezi, fii sigur ca donezi inteligent!

Poate fi o decizie inteleapta sa faci o donatiei unei asociatii caritabile, daca sprijini o cauza sau daca implicarea ta contribuie la finalizarea unui proiect de mare amploare.

 

 

Uite aici cateva idei sa fii sigur ca donezi inteligent:

  • Daca vrei sa donezi bani, revizuieste-ti veniturile lunare si saptamanale, cat si cheltuielile aferente
  • Si mai bine de atat, stabileste-ti un plan de donare pe tot parcursul anului; asigura-te ca poate fi respectat in tocmai
  • Gaseste una sau mai multe asociatii caritabile implicate intr-un domeniu de activitate in care iti doresti sa fii de folos
  • Fa o cercetare si asigura-te ca esti de acord cu felul in care vor fi folosite donatiile tale

Continua sa donezi inteligent si sa fii un donator informat. Nu trebuie sa iti fie teama sa pui intrebari atunci cand donezi, afla incluziv numele solicitantului si relatia lui/ei cu asociatia caritabila, ce procent din darul tau va ajunge la persoana in nevoie, obiectivele si misiunea proiectului care va ajuta un segment de populatie nevoias si alte asemenea intrebari care te vor lamuri in primul rand pe tine! Afla cum poti sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila si care sunt cele mai bune momente pentru a dona lucruri. Simplu si usor!

Cum poti sa mai donezi inteligent? Nu trebuie sa iti scape din vedere si alte forme de donatii. Nu trece cu vederea beneficiile tale si ale cauzei pentru care donezi, fie ca trimiti de sarbatori felicitari caritabile, cadourilor caritabile pentru copii si batranii singuratici, si multe alte idei creative de donatii.

Doneaza inteligent mai ales daca esti un membru proactiv. Planuieste un sistem de donare preliminar si apoi contacteaza asociatia caritabila pe care vrei sa o ajuti. Si daca esti cu adevarat un filantrop, si iti place sa iti dedici timpul si ideile persoanelor sarace incearca sa gasesti acel proiect caritabil in care poti sa iti pui mintea la contributie. Ba mai mult, vezi cum poti sa te angajezi ca voluntar!

Nu trebuie sa astepti sa fii intrebat daca vrei sa faci ceva sau nu. Timpul trece rapid, iar numarul oamenilor care au nevoie de ajutor creste tot mai mult. Asta doar in cazul in care esti implicat intr-o actiune de voluntariat si trebuie sa te consulti cu membri echipei de voluntari inainte de a lua o decizie. De exemplu, afla cum stai la capitolele Recomandari, Devotament, Indeplinirea Sarcinilor.

Nu-i asa ca te-am convins ca vrei sa donezi inteligent? Gandeste-te...ce ai de pierdut?

Sursa foto: squeakystroller.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari

Cum sa donezi haine unui centru de plasament

Cui donezi si de la cine primesti?

Conditii sa donezi sange

Ce procent aloci pentru donatii?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: