Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Doneaza online: CUM si DE CE
 

Doneaza online: CUM si DE CE

 

Doneaza online pentru ca de acum stii exact ce ai de facut! Te-ai intrebat cum sa donezi online pentru o asociatie caritabila si nu ai primit inca niciun raspuns? Nu ai motive de ingrijorare pentru ca sunt nenumarate acele persoane care vor sa doneze online si inca nu au avut sansa.

Conform studiilor, romanii nu apeleaza prea des la donatiile online din cauza simplului fapt ca nu stiu care sunt optiunile pentru a realiza donatii online pentru o asociatie caritabila. Doneaza online incepand de acum!

Studiile internationale spun ca un procent de 28% din persoanele care doneaza offline nu au gasit site-ul unde se pot realiza donatii online, nu stiau ca pot sa ofere un cadou sau o felicitare online, sau nici nu s-au gandit la aceasta posibilitate.

Doneaza online: CUM?

Donatorii online sunt motivati de trei factori: avantajul, rapiditatea, si abilitatea de a reactiona pe moment in cazul unor nevoi urgente.

Pentru asociatiile caritabile mesajul este unul destul de clar: o cat mai buna informare a serviciilor de donatii online adresate persoanelor dispuse sa doneze online. Pe langa mesaj, aspectul este foarte important: butonul “Doneaza” trebuie sa fie cat mai bine evidentiat si clar. Nu trebuie sa uitam de adresa site-ului organizatiei. Linkul trebuie sa apara in toate comunicatele cu donorii, si in toate comunicatele de presa trimise.

Doneaza online, dar cunoaste si dezavantajele!

Exista cateva dezavantaje in ceea ce priveste donatiile online, insa acestea trebuie privite cu optimism. Va spunem si DE CE. Donatiile online sunt moderate...donam chiar mai putin decat am fi dispusi sa o facem (de exemplu, 2% din venit). Pe de alta, donatorii online sunt majoritatea tineri, si ei sunt deschizatori de drumuri.

Se intampla destul de rar, spun expertii, sa se faca donatii foarte mari prin intermediul Internetului. Si asta pentru ca, in general, marii donatori au o conexiune personala cu asociatia caritabila, prefera sa se intalneasca cu reprezentantii asociatiei inainte sa doneze, si vor sa se asigure ca primesc toate actele necesare.

Pana in acest moment, procentul donatiilor online este mic. Potrivit unui sondaj din 2008, mai mult de 80% din asociatiile caritabile care folosesc instrumentele Internetului, au primit donatii in valoare de numai 5%. Cu toate acestea, ne asteptam la o crestere a donatiilor online, si asta in viitorul apropiat. Asociatiile caritabile, concluzioneaza cercetatorii, trebuie sa fie cat mai prezente online, sa isi mentina pozitia acolo si sa ofere cat mai multe optiuni pentru a realiza donatii online. Donatorii vor sa controleze CUM, CANDCUI si CAT se doneaza!

Sursa foto: www.hopehcs.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Idei pentru cadouri: cum sa reciclezi vechiul calculator

Doneaza pentru fundatii sociale

Doneaza cu intelepciune

Donatie sau Sponsorizare?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: