Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Donatiile – un nou obicei de Craciun?
 

Donatiile – un nou obicei de Craciun?

 

Donatiile – un nou obicei de Craciun?Cu fiecare Craciun ce a trecut am asistat la o intarire a unui obicei destul de recent intrat in mentalitatea noastra, a romanilor.

Multi dintre noi suntem de acord ca a darui inseamna cel mai frumos cadou pe care ai putea sa-l primesti. Gestul de a darui, de a ajuta neconditionat, este in acelasi timp propria sa recompensa.

Obiceiul de care vorbim este acela de a cauta mai intai binele pe care-l putem face si abia dupa aceea binele pe care il putem primi.

Aceasta mentalitate a individului se transfera in plan social prin nenumaratele (si totusi insuficientele) campanii caritabile, strangeri de fonduri si de obiecte pentru donatii, la care asistam (sau in care ne implicam) de la an la an.

Noi ne propunem ca in acest an, atunci cand vom fi intrebati ce cadouri am primit, sa putem spune ca: cel mai frumos cadou a fost bucuria pe care am simtit-o in momentul in care ochii cuiva s-au luminat datorita unui gest pe care l-am facut.

Cum ar fi sa cultivam acest obicei, asa incat sa devina o traditie? Cum ar fi ca gestul de a dona sa fie unul din primele lucruri la care ne gandim atunci cand suntem intrebati cum ne vom petrece sarbatorile in acest an?

V-ar placea si voua ca raspunsul “am donat jucarii unui centru de copii” sa treaca in fata unor raspunsuri precum “am mancat cele mai bune sarmale” sau “am prins o super-promotie la hypermarket si am avut masa plina”?

Gestul de a face donatii trebuie sa devina un gest firesc, trebuie sa fie constientizat de majoritatea oamenilor ca fiind posibil, dezirabil si natural, asa cum se intampla de exemplu cu initiative eco care a prins radacini.

Nu depinde decat de noi, asa incat va invitam sa transmiteti mesajul celor care au nevoie sa-l auda si sa ne laudam cu cele mai frumoase cadouri: donatiile pe care le-am facut.

sursa foto: charlesandhudson.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
O idee pentru cadourile de Craciun: donatii catre persoane batrane

Doneaza copiilor fara posibilitati materiale

Doneaza bani: in cine ai incredere?

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: