Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cum sa-ti convingi colegii de birou sa doneze
 

Cum sa-ti convingi colegii de birou sa doneze

 

Colegii de birou sunt oamenii alaturi de care iti petreci o buna parte din timp. Acestia iti pot deveni prieteni si colaboratori pe care te poti baza si atunci cand urmaresti sa aduni donatii. Orice cauza nobila, insa, are nevoie de o prezentare persuasiva. Ce poti face, asadar, pentru a-ti convinge colegii de birou sa doneze?

Atrage donatii descriind cauza

Un prim pas pentru a-ti convinge colegii de birou sa faca donatii este sa descrii cat mai detaliat cauza nobila pe care o sustii. Descrie cazul umanitar pe care il sprijini sau activitatea organizatiei pentru care aduni fonduri, precizand si felul in care donatiile - in bani, alimente, obiecte - vor contribui la succesul cauzei nobile.

Solicita donatii mici

Donatiile pe care incerci sa le atragi de la colegii de birou ar trebui sa fie modeste, in special cand incerci sa ii initiezi in lumea actelor caritabile de acest tip. Sumele mici de bani, obtinute de la fiecare coleg de birou in parte, se vor concretiza intr-un ajutor substantial la final.

Evita, asadar, sa te avanti catre solicitarea unor donatii generoase, in special cand relatia cu colegii de birou iti permite sa fii la curent cu dificultatile lor materiale si alte probleme personale care ii impiedica sa contribuie cu sume mai mari.

Explica-le unde pot sa doneze

In situatia in care nu esti tu acela care colecteaza eventualele donatii de la colegii de birou, este esential sa te asiguri ca le oferi acestora informatiile complete referitoare la modalitatea de a dona. Indica, asadar, conturile exacte (in lei, euro), spatiile de colectare a alimentelor, obiectelor donate etc.

Donatiile ofera o stare de bine

Dupa ce ai descris cu acuratete cauza nobila pe care o sprijini, ai oferit informatii detaliate si ai precizat faptul ca donatiile pot fi si mici, nu uita sa le mentionezi colegilor de birou si starea de bine, de satisfactie personala, pe care o pot obtine atunci cand ajuta concret pe cineva.

Spre exemplu, o vizita la o casa de copii ori la un azil de batrani, care se bucura de donatiile primite, poate fi o experienta uimitoare pentru orice persoana care se implica intr-o cauza umanitara.

Sursa foto: cnbc.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza timp!

Despre fericire. Cum faci sa ai o atitudine pozitiva?

10 motive pentru care oamenii doneaza bani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: