Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila
 

Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila

 

Organizatiile caritabile sunt o sursa de sprijin importanta pentru cei care sunt in nevoie, fie ca intervine un dezastru natural, inundatii, cutremure sau avalanse. Totusi, trebuie sa fii foarte atent in alegerea organizatiei caritabile careia vrei sa faci o donatie. Pentru ca, nu toate aceste organizatii sunt menite sa ajute oamenii, ba chiar in unele instante rolul lor este de a finanta teroristi domestici sau internationali.

Informeaza-te! Daca o organizatie caritabila se afla in legatura cu orice fel de activitate criminala, trebuie sa stii! In general, birourile de trezorerie din apropierea locuintei tale iti pot furniza lista cu organizatiile cunoscute pentru comportamentul terorist, asa ca este bine sa verifici listele disponibile daca acestea exista.

O prima solutie pentru a evita astfel de situatii este sa faci o vizita la sediul organizatiei caritabile pentru care ai ales sa donezi. Poti sa mergi si mai departe si sa faci cunostinta cu beneficiarii directi ai donatiilor tale, astfel incat sa incepi sa cunosti indeaproape, unde si in ce masura sunt folosite darurile oferite de tine.

Ce fundatii sociale ofera ajutor? Din fericire, exista foarte multe fundatii caritabile care au nevoie permanent de donatii si care incurajeaza acest demers pentru binele public, al tuturor. Unele ajuta oamenii strazii si pe cei infometati, in timp ce altele ofera asistenta celor bolnavi. Fireste, ramane sa amintim si tipurile de organizatii caritabile care se implica in programe pentru amenajarea spatiilor verzi, de joaca, scoli, gradinite, sali de lectura, locuinte, construiesc clinici in sate si orase mici, dar raman si organizatiile care se ocupa cu furnizarea mancarii, a bauturii, a imbracamintelor si cadourilor speciale pentru cei aflati in nevoie.

Ce acte trebuie sa pastrezi? Dat fiind faptul ca donatiile destinate asociatiilor caritabile sunt scutite de impozitul pe venit, trebuie sa pastrezi intotdeauna chitantele nu numai pentru evidenta taxelor ci si in cazul unui audit. Chiar daca aceste auditari sunt rare, ele se intampla. De asemenea, inainte de a dona bani sau timpul tau, sfatul nostru este sa ai in vedere daca asociatia caritabila pe care ai ales-o se inscrie in ordinea legala a organizatiilor non-profit.

Scurta recapitulare. Asadar, daca urmezi acesti pasi, vei avea parte de un beneficiu personal, cunostinte in domeniu, si poate, multi alti prieteni. Pentru ca, in timp ce anumitor persoane le este greu sa ofere sprijin, pentru altii, beneficiile cresc atat personal cat si financiar. Intr-o mare masura, cei care isi permit sa ajute persoanele sarace printr-un gest caritabil, nu numai ca ofera, dar si primesc inapoi!

Pe masura ce legile taxelor si impozitelor se schimba in unele tari si zone, acum este mai important ca niciodata sa intelegem aceste legi si sa le cunoastem inainte de a face o contributie caritabila. Insa, sa donezi unei asociatii caritabile va fi intotdeauna considerat un gest nobil. Asa ca, doneaza, dar pastreaza chitantele si verifica legile!

Vrei sa socializezi si sa afli parerea altor voluntari? Pe comunitatea sociala imparte.ro ai la dispozitie grupuri de prieteni, donatori si voluntari cu care poti sa te consulti.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :((((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:35
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Sfaturi de ingrijire pentru cei varstnici

Servicii de ingrijire

Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Implicare sociala. Despre ingrijirea celor batrani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: