Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cum sa donezi caritabil ca o vedeta
 

Cum sa donezi caritabil ca o vedeta

 

Vedetele sau persoanele publice au propriile lor preferinte atunci cand vor sa faca o donatie, sunt interesate sa sprijine un proiect umanitar sau lupta pentru o cauza sociala. Vedetele caritabile au o bila alba in acest sens pentru ca se bucura de o mai mare credibilitate si putere de convingere. Indemnul vedetelor este de a face o fapta buna indiferent de statut sau cauza sociala pe care o sustin.

Fie ca participa la un concert caritabil sau strang jucarii pentru copii, fie ca participa la baluri caritabile pentru copiii institutionalizati, militeaza pentru lupta impotriva SIDA, sau doneaza bani pentru sinistrati, ba chiar renunta la celebritate pentru initiative caritabile sau apar intr-o reclama in schimbul unei donatii pentru copiii saraci, vedetele se implica din ce in ce mai mult in gasirea solutiilor prin care pot ajuta o persoana nevoiasa! 

Oricare ar fi scopul lor caritabil, vedetele au mai multe beneficii. O aparitie televizata, un interviu sau o stire despre scopul lor face ca aceasta initiativa caritabila sa fie transmisa unui numar mai mare de persoane, astfel generand rezultate mai bune pentru solutionarea problemei pentru care militeaza. Noi, “non – celebritatile” nu ne bucuram de atentia media si nici nu putem sa strangem fonduri pentru o asociatie caritabila, doar printr-o aparitie la o emisiune TV sau la un eveniment caritabil, dar putem facem o diferenta!

Donatiile sunt de folos celorlalti, sunt acele fapte bune care incanta sufletul, dar nu trebuie sa fie neaparat vorba de donatii pentru o asociatie caritabila mare. Donatiile vin din suflet, in cantitati mici pentru a putea ajuta cat mai multi oameni.

Cei Trei T ai Donatiilor

Donatiile pot fi in Timp, Tezaur si Talent. O donatie de forma unui Tezaur poate fi o donatie in bani sau o donatie in obiecte. O donatie in Timp inseamna sa-ti folosesti pur si simplu timpul de care dispui, sa fii voluntar. O donatie a Talentului insemna sa-ti folosesti talentele sa ajuti. Donatiile in timp si talent nu trebuie sa te coste nimic, dar sunt la fel de importante ca donatiile de forma unui tezaur.

Initiative caritabile ale vedelor

Toate vedetele, inclusiv Dana Nalbaru si Mihaela Radulescu doneaza pentru copii si incearca sa-i ajute pe acestia cum stiu mai bine. De exemplu, pana pe 21 decembrie, Dana Nalbaru strange jucarii pentru copiii defavorizati, in timp de Mihaela Radulescu strange bani pentru copiii institutionalizati. Donatii in bani face si Angelina Jolie pentru sinitratii din Italia.

Intr-o stire recenta, aflam ca si Vladimir Putin a cantat la pian si a interpretat o melodie in limba engleza in cadrul unei gale caritabile organizate in Sankt Petersburg.

La polul opus, Elton John a folosit imaginea unui trandafir rosu pentru a ilustra coperta editiei de 1 decembrie a cotidianului britanic The Independent pentru a marca lupta impotriva SIDA. Tot pentru aceasta cauza, celebritatile renunta la viata digitala. Campania caritabila “The Digital Life Sacrifice” organizata de Alicia Keys pentru strangerea de fonduri in scop filantropic presupune ca vedetele sa nu mai acceseze siteurile de socializare pana in momentul in care s-au strans un milion de dolari pentru copiii bolnavi de SIDA.

Asadar, cum poti sa donezi?

Nu putem sa donam toti asemenea vedetelor, dar putem ajuta o persoana care are nevoie de ajutor in felul nostru propriu.

Mai jos ai o lista a donatiilor pe care le poti faci,

Doneaza o felie de paine

Doneaza bani

Doneaza obiecte

Doneaza sange

si o alta lista a persoanelor care au nevoie de aceste donatii!

Anunturi urgente

Cazuri urgente

Lista oferte

Ce poti sa mai faci?

Sa spui si la alti prieteni cum pot sa ajute!

Sa trimiti o felicitare caritabila si sa faci o fapta buna!

Sursa foto: i37.photobucket.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
O idee pentru cadourile de Craciun: donatii catre persoane batrane

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Donatiile – un nou obicei de Craciun?

Donatii pentru copiii din orfelinate

Compania ta face donatii de Craciun?

5 metode sa strangi donatii in bani pentru fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: