Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cum ii inveti pe copii sa doneze caritabil
 

Cum ii inveti pe copii sa doneze caritabil

 

Dorinta de a face donatii caritabile se educa din copilarie. Copiii pot fi invatati si stimulati sa aprecieze ceea ce au si sa fie generosi cu persoanele nevoiase. Pentru a le inculca bunavointa si spiritul caritabil, este necesar sa parcurgi cateva etape.

1. Invata-i pe copii sa doneze caritabil din frageda pruncie

Cei mai multi parinti sunt de parere ca trebuie sa astepte pana cand copiii implinesc 6-7 ani pentru a-i invata sa doneze caritabil. Insa specialistii sunt de parere ca procesul de educatie caritabila poate fi demarat si mai de timpuriu.

Cu alte cuvinte, poti incepe sa ii inveti pe micuti ce inseamna sa iti pese de cei nevoiasi si sa ii ajuti prin donatii altruiste inca de cand copiii au 3-4 ani. La aceste varste, cei mici sunt deja capabili sa isi comunice nevoile si sa inteleaga starile celor din jur.

2. Inculca-le placerea de a face donatii caritabile

In continuare, este important sa ii inveti pe copii sa isi puna deoparte nevoile si sa se bucure atunci cand pot ajuta persoanele nevoiase. Incepe prin a le explica faptul ca, oricat de neinsemnate ar fi donatiile lor, acestea conteaza. In acest fel, le vei modela obiceiul de a darui si de a obtine o satisfactie personala in urma actului caritabil savarsit.

3. Ofera-le perspectiva multiplelor tipuri de donatii caritabile

Donatiile caritabile pot lua diverse forme. Copiilor le poti explica faptul ca donatiile din partea lor pot fi sub forma de banuti din pusculita, dar si de jucarii. Ulterior, cand copii intra la scoala, introdu-i si in lumea donatiilor sub forma de voluntariat - cu alte cuvinte, explica-le faptul ca ii pot ajuta pe cei din jur si oferind o bucata din timpul lor liber pentru a fi de folos unei cauze nobile.

4. Transforma donatiile caritabile intr-un stil de viata

Scopul educarii copiilor in spiritul actelor altruiste este acela de a le transforma intr-un stil de viata. Generozitatea si disponibilitatea de a-i ajuta pe cei nevoiasi le vor modela existenta si se vor traduce prin implicarea benevola, la varste mai mari, in actiuni ce implica donatii caritabile si nu numai.

Foto: eatatbuckheads.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza timp!

Doneaza pentru copii: 5 tipuri de obiecte pe care le poti dona

Doneaza online: CUM si DE CE

Donatiile prin SMS

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: