Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cum decizi daca sa donezi bunuri in scop caritabil
 

Cum decizi daca sa donezi bunuri in scop caritabil

 

Daca ai prin casa diverse obiecte pe care nu le mai folosesti si se afla in stare buna, poti face un gest nobil si sa le donezi persoanelor mai putin norocoase. Iata cateva idei care iti pot fi de folos pentru a te decide mai usor!

Stabileste daca obiectele pe care vrei sa le Donatii bunuridonezi sunt folositoare

Multe organizatii caritabile au nevoie de obiecte de moblier, de haine pentru copii si persoane nevoiase, precum si de alimente. Este indicat ca aceste obiecte sa fie noi, insa sunt binevenite toate cele care se afla intr-o stare buna. Prin urmare, inainte sa faci o donatie, este important sa stii ce nevoi are organizatia respectiva.

Calculatoarele sunt printre cele mai cerute obiecte de catre organizatiile nonguvernamentale, intrucat sunt multi copii din mediile defavorizate care nu au acces la un computer sau la internet. Astfel, daca vrei sa donezi un calculator, este important sa te asiguri ca este intr-o stare buna si nu se va strica prea curand.

De asemenea, hainele sunt obiecte de baza de care au nevoie atat copiii, cat si parintii. Inainte sa le donezi, verifica sa fie curate si nedeteriorate.

In ceea ce priveste alimentele, acestea trebuie sa aiba termenul de valabilitate cat mai mare. Alimentele non-perisabile, precum conserve, cereale, biscuiti, sucuri si fructe, sunt cele care rezista cel mai mult si pe care este indicat sa le donezi organizatiilor nonguvernametale.

Obiectele de mobilier reprezinta, de asemenea, o necesitate. Organizatiile doneaza piese de mobilier familiilor nevoiase care nu isi pot permite achizitionarea lor. Prin urmare, daca vrei sa donezi, asigura-te ca piesele de mobilier nu sunt stricate si pot fi folosite fara probleme.

Vinde obiectele vechi si doneaza banii

Un alt mijloc de a ajuta organizatiile nonguvernamentale este sa vinzi obiectele vechi, pe care nu le mai folosesti, si sa donezi banii. Prin donarea banilor, in locul obiectelor vechi, ii oferi organizatiei mai multa flexibilitate, oferindu-i sansa de a folosi banii pentru a acoperi necesitatile.

Cauta organizatia nonguvernamentala potrivita

Daca te-ai hotarat sa donezi, Imparte.ro iti da posibilitatea de a gasi fundatia sau organizatia unde sa faci donatii. Pe site-ul Imparte.ro, la sectiunea Donatii, poti citi care sunt nevoile oamenilor, iar sectiunea Fundatii iti prezinta o lista cu organizatiile nonguvernamentale din Romania de unde te poti informa despre bunurile care pot avea cel mai mare impact in viata unor oameni sarmani.

sursa foto: opposingviews.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rozicale ... cu mult adevar
coemntarii
O vorba din vechime spune : " calul de dar nu se cauta la dinti " , asa ca daca o mai fi de cusut un nasture sau o gaurica ....poate or fi si ei in stare sa faca mici reparatii ; cind va aud cu pretentii de lucruri noi .......... ; cind nu ai dupa ce bea apa nu cred ca e cazul sa mai ai pretentii !! Te multumesti cu ce ti se da si cauti sa repari si tu ; Nu astepti mura-n gura , sa iti vina totul nou, curat , nedeteriorat ! Mai misti si tu un deget !
Adaugat de: gvoichita la data de 11-September-2013, 13:06
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tot ce trebuie sa stii despre contractul de donatie

Tipuri de donatii pentru ONG

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: