Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Compania ta face donatii de Craciun?
 

Compania ta face donatii de Craciun?

 

Compania ta face donatii de Craciun?Apropierea Craciunului reprezinta unul din acele momente din an cand oamenii se simt mai generosi fata de semenii lor. Dupa ce ati raspuns sondajului nostru cu privire la intentia de a dona in perioada sarbatorilor, va invitam sa cititi cativa pasi pe care o companie trebuie sa-i parcurga in procesul donatiilor si sponsorizarilor de Craciun.

Si asta pentru ca, indiferent de opiniile sau preferintele individuale ale angajatilor, cele mai multe companii implicate in activitati de responsabilitate sociala, stiu ca acesta este un moment ideal in care pot imbina faptele bune si impactul asupra societatii cu imbuntatatirea perceptiei companiei.

Companiile pot contribui la misiunea organizatiilor caritabile de a ajuta membrii dezavantajati ai societatii oferind donatii in bani, sponsorizari ale campaniilor, donatii in produse sau asistenta angajatilor implicati sub forma de voluntariat.

Daca exista un departament sau macar o persoana responsabila pe partea de CSR in companie, atunci probabil deja ati implementat acesti pasi pana acum. In cazul contrar probabil ca de donatii si sponsorizari “se ocupa PR-ul sau cineva de la marketing”.

  • Obtine aprobarea scrisa de la un factor de decizie din companie, inainte de a raspunde unei astfel de solicitari si mai ales de a face publice anumite intentii generoase. Nimic nu este mai rau la nivel de imagine decat intentia unei fapte bune care nu se transpune in realitate. De multe ori, fundatiile si asociatiile ajung la nivelul decizional dintr-o companie printr-un alt angajat care nu are putere decizionala. Unele companii deja au stabilit un plan pentru actiunile caritabile ale sfarsitului de an.
  • Intreaba colegii ce tip de cauze si campanii vor sa sustina. Actiunea va avea mai multe sanse de succes daca oamenii se implica in cauze in care cred cu adevarat. Daca sunt multe pareri impartite se poate decide printr-un sistem de vot.
  • Alege o organizatie non-profit, o asociatie sau o fundatie prin care sa realizezi programul. Multe fundatii deja au mecanisme puse la punct pentru a asista companiile care vor sa faca sponsorizari sau donatii.
  • Restrange numarul de actiuni in care sa se implice compania deoarece vrei ca donatiile facute sa fie valoroase si sa aiba impact. Desi ati putea ajuta multe organizatii cu donatii mai mici, impactul creste atunci cand focusul este pe una sau doua fundatii / campanii.
  • Fa cunoscut in companie modul in care programul de donatii va contribui la schimbarea in bine a vietii unor oameni. Astfel va fi mai usor ca angajatii sa se implice ca voluntari sau prin donatii de obiecte.
  • Realizeaza donatia propriu-zisa. Majoritatea ONG-urilor au un terment limita pentru astfel de actiuni pe care trebuie sa-l cunosti si sa te asiguri ca il respecti.

Iata un articol cu doar cateva din evenimente caritabile de Craciun. Iar in cazul in care nu ati fost contactati sau nu ati identificat o fundatie careia sa-i acordati ajutor in campaniile caritabile de sarbatori, puteti alege una in functie de cauzele pe care doriti sa le sustineti, aplicand filtre in aceasta pagina de pe Imparte.ro

Succes!

sursa foto: thesalvationarmytucson.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
O idee pentru cadourile de Craciun: donatii catre persoane batrane

Evenimente caritabile de Craciun

Cum sa intinzi o mana de ajutor in Postul Craciunului

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: