Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente Cele mai mari inselatorii din domeniul caritabil
 

Cele mai mari inselatorii din domeniul caritabil

 

Indivizii fara scrupule incearca adesea sa profite de bunavointa oamenilor de buna-credinta, executand inselatorii in domeniul caritabil. Cele mai mari dintre acestea nu tin insa de cazuri individuale, ci de organizatii de caritate care i-au dezamagit atat pe donatori, cat si pe beneficiari.

Wyclef Jean si Yele

Cel mai recent scandal in domeniu implica Yele, organizatia caritabila fondata de Wyclef Jean, fost membru al formatiei The Fugees. Yele a devenit cunoscuta dupa uraganul Jeanne din 2004, dar a strans cele mai mari sume dupa cutremurul din Haiti din 2010, cu scopul de a contribui la reconstructie in aceasta tara saraca.

Organizatia a fost inchisa in acest an si se pare ca cea mai mare parte dintre cele 16 milioane de dolari stransi in scop caritabil de-a lungul anilor a fost irosita fara vreo imbunatatire a vietii pentru sinistratii si saracii din Haiti.

Palestina si Holy Land Foundation

Un caz la fel de revoltator de inselatorie in domeniul caritabil vizeaza organizatia "Holy Land Foundation for Relief and Development", ce strangea fonduri in numele ajutorului umanitar pentru palestinieni.

Cinci lideri ai organizatiei au fost condamnati in SUA in 2009, dupa ce s-a descoperit ca o mare parte din fondurile stranse in scop caritabil ajungeau la Hamas, unde finantau acte teroriste.

Efectele uraganului Katrina

Dupa ce uraganul Katrina a devastat orasul american New Orleans, incercarile de frauda online in scop umanitar au atins un nivel greu de imaginat in 2005.

Autoritatile au inchis peste 4600 de site-uri web ce strangeau fonduri in numele sinistratilor, dar furau de fapt banii donati de oameni dornici sa dea o mana de ajutor, potrivit TopTenz.net.

Organizatiile pentru lupta impotriva cancerului la san

Cancerul la san a devenit una dintre cele mai importante cauze caritabile in Occident, iar in SUA sunt stranse anual 6 miliarde de dolari pentru cercetarea in domeniu. Nu ai auzit insa de mari progrese in domeniu din cauza faptului ca multe organizatii caritabile irosesc banii stransi.

Cel mai recent caz este cel al "Coalition Against Breast Cancer", ai carei fondatori au strans 9,1 milioane de dolari intre 2006 si 2011, bani pe care i-au cheltuit apoi in scop personal.

Cazurile de frauda si inselatorie in domeniul caritabil subliniaza nevoia unei analize atente a oricarei organizatii caritabile inainte de a dona bani sau obiecte in scop umanitar.

Sursa foto: cbc.ca

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Cele mai ciudate obiecte donate vreodata

Cele mai bune momente pentru a dona lucruri

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: