Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii Donatii inteligente 7 moduri de a dona bunuri second hand
 

7 moduri de a dona bunuri second hand

 

imparte.roTe gandesti sa donezi cateva bunuri second hand din propria colectie? Deoarece intr-o locuinta obisnuita se gasesc numeroase obiecte, iar multe dintre ele ajungand sa nu fie folosite niciodata, organizatiile de caritate din intreaga lume fac apel la cei care nu le folosesc sa le doneze celor nevoiasi.

In sprijinul altruistilor exista numeroase site-uri si centre de colectare de bunuri second hand, unde cei interesati pot lasa carti, telefoane mobile sau rechizite scolare, care vor ajunge la persoanele aflate in dificultate.

1. Bicycles for Humanity

Bicycles for Humanity este o organizatie internationala care a demarat o campanie de colectare a bicicletelor nefolosite. Acestea sunt apoi donate persoanelor defavorizate care locuiesc in zone subdezvoltate din Africa. Prin acest demers, persoanele defavorizate vor avea acces mai rapid la apa, spitale si scoli.

Bicycles for Humanity a luat fiinta in 2005 si pana in prezent are peste 50 de centre in diferite locatii ale lumii. In decursul activitatii sale, organizatia a trimis peste 45.000 de biciclete in tarile subdezvoltate.

Bicicletele pot fi donate prin intermediul site-urilor si centrelor fizice din Canada, Australia sau Statele Unite ale Americii.2. Hope Phones

Hope Phones
este o campanie care faciliteaza accesul la serviciile medicale in tarile defavorizate. Telefoanele donate, functionale sau nu, sunt reciclate, iar valoarea lor materiala este transferata in contul Medic Mobile.

Prin reciclarea a doar 1% dintre telefoanele mobile aruncate in fiecare an, Medic Mobile ofera echipament tehnologic personalului medical din tarile subdezvoltate, prin care se poate imbunatati viata a peste 50 de milioane de persoane.

Telefoanele mobile pot fi donate prin intermediul site-ului.3. ReLit NY

Organizatia ReLit ofera carti gratuite tuturor cetatenilor din New York. Voluntarii organizatiei distribuie gratuit cartile tuturor persoanelor care sunt interesate de lectura. De obicei, cartile sunt distribuite in apropierea statiilor de metrou, iar cartile pot fi donate in trei centre deschise in New York.4. MetroChange

Tot la New York a fost initiata o campanie de transferare a valorii cardurilor de la metrou, intr-un cont special. Fondurile stranse din valoarea cardurilor ajung lunar la organizatiile de caritate.5. Lions Club International

Lions Club International este un club international de voluntari care isi doreste sa imbunatateasca viata comunitatii. Printre numeroasele proiecte pe care le deruleaza se numara si colectarea de ochelari de vedere vechi. Milioane de ochelari sunt colectati anual si donati copiilor si adultilor aflati in dificultate.

Ochelarii pot fi donati online, prin intermediul celor peste 2800 de site-uri din lumea intreaga.

voluntariat

6. Dell Reconnect

Dell Reconnect este un program destinat reciclarii electronicelor. Orice persoana poate dona computere sau accesorii electronice vechi sau pe care nu le mai foloseste. Aparatele care nu functioneaza sunt reparate si donate mai departe comunitatilor aflate in nevoie.

Aparatele pot fi donate la centrele Dell Reconnect.7. Develop Africa

Develop Africa este o organizatie care are numeroase proiecte de imbunatarire a educatiei in tarile subdezvoltate din Africa. Printre proiectele sale se numara si colectarea de rechizite scolare noi sau in stare foarte buna.

In prezent, donatiile pot fi facute doar la sediul din Tennessee, Statele Unite.Sursa foto: uccommunity.org.au

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Pub-uri care doneaza veniturile in scopuri caritabile

Idei pentru cadouri: cum sa reciclezi vechiul calculator

Educatia nonformala

Cum sa donezi rechizite scolare pentru fundatii

Cum sa donezi mobila si electrocasnice pentru fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga cerere donatie  
Adauga oferta donatie
 

Stiri si evenimente caritabile

Team Work începe Curățenia de Toamnă 2019 în Grădina Botanică din București!

Asociația Team Work începe înscrierile pentru „Curățenia de Toamnă în Grădina Botanic...

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: