Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi
 

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

 

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi pentru nu exista cale mai buna sa stii ca donatiile in bani au ajuns la o persoana fara posibilitati materiale. Donatiile caritabile sunt un mod grozav de a sprijini o asociatie locala si de a ajuta in acelasi timp oamenii saraci. In schimb, nu toate fundatiile sunt ceea ce par a fi. Trebuie sa fii foarte atent la domeniul de activitate al asociatie, inainte sa-ti donezi banii castigati cu greu. Ia in considerare cateva aspecte inainte sa donezi bani.

Verifica asociatia unde vrei sa donezi bani

Nu e suficient sa donezi bani. Cel mai bun lucru este sa verifici unde ajung banii pe care i-ai donat. Chiar daca asociatia pentru care ai donat este legitima, nu poti sa stii ce procent din donatia ta ajunge la persoanele in nevoie, ce procent se aloca pe cheltuieli administrative sau pe costuri de publicitate. Aceste cifre si procente pot varia, asa ca nu ezita sa intrebi. Majoritatea fundatiilor pun la dispozitie astfel de informatiile pe website-ul lor. Citeste si fii atent la toate detaliile.

75% din fonduri pentru donatii

O fundatie caritabila va atribui, de regula, 75% din cumulul donatiilor programelor pe care le au in portofoliu. In consecinta, nu ar trebui alocat mai mult de 25% pe alte costuri pentru ca nu vor mai ramane bani suficienti pentru persoanele care au nevoie disperata de un ajutor material. Nu merita sa-ti asumi acest risc in conditiile unei economii instabile. Prin faptul ca esti un donor, ai dreptul sa spui cum ai vrea acesti bani sa fie folositi.

Ce asociatii caritabile au nevoie de ajutor?

Portalul caritatii, imparte.ro, listeaza cateva tipuri de asociatii caritabile, pe care le recunoaste ca legitime si garanteaza pentru ele. Profita de aceasta ocazie si gaseste cele mai bune asociatii caritabile pentru implicare sociala. Daca vrei si mai multa informatie, pe imparte.ro vei gasi o pagina de prezentare a fiecarei organizatii, actualizata permanenta care va oferi continut valoros cu privire la misiunea si obiectivele organizatiei, cat si activitatea lor zilnica.

Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani?

Daca se intampla sa intri in contact cu o asociatia caritabila implicata in practici nelegale atunci asigura-te ca in cel mai scurt timp informezi autoritatiile. Nu numai ca esti implicat personal intr-o frauda, dar nici oamenii saraci nu primesc ajutorul pe care il asteapta zi de zi. Informeaza politia locala despre orice asociatie care ti se pare suspecta.

Cere informatii de la asociatiile caritabile!

Ai intrebari pentru organizatia pe care vrei sa o sprijini? Poti afla informatii pretioase, in timp util sunand un reprezentant al acesteia. Daca nu gasesti datele de contact, poti sa verifici pe imparte.ro in lista de organizatii non-profit.

Orice reprezentant al unei fundatii iti va putea furniza toate detaliile de care ai nevoie. O fundatie serioasa are o persoana de contact apta cerintelor beneficiarilor sai, dar daca nu esti multumit de informatiile pe care le primesti, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a lua o decizie. Cand alegi o asociatie caritabila ia in considerare portofoliul acesteia, programele pe care le desfasoara, rapoartele anuale sau orice alt tip de dovada care sa intareasca activitatea filantropica pe care o practica.

Sfat: verifica amanuntit organizatiile caritabile, mai ales daca nu esti familiar cu activitatea acestora. Intra sa vezi sectiunea destinata Cine are nevoie de ajutor imparte.ro. Asteptam parerile si experientele voastre online!

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza pentru o casa de batrani

Doneaza pentru fundatii sociale

Doneaza online: CUM si DE CE

Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari

Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila

Cum sa donezi haine unui centru de plasament

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: