Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Tipuri de donatii pentru ONG
 

Tipuri de donatii pentru ONG

 

Organizatiile non-profit functioneaza pe baza mai multor tipuri de donatii, care sa sustina activitatile intreprinse de un anumit ONG. Daca esti interesat sa participi si tu intr-un astfel de demers sau iti doresti sa atragi fonduri pentru asociatia ta non-profit, este important sa cunosti caile disponibile de finantare.

Strangerea de fonduri este una dintre cele mai importante si dificile activitati desfasurate de un ONG, de aici rezultand si diversele tipuri de donatii care au luat nastere de-a lungul timpului.

Donatii in bani

Donatiile in bani reprezinta sumele oferite de un furnizor (institutii guvernamentale, companii private sau persoane fizice) unui ONG pentru a fi folosite exclusiv pentru anumite proiecte si programe (rareori sunt acordate fara un scop precis).

Donatiile oferite din bugetul de stat vin, de regula, cu anumite restrictii privind alocarea fondurilor in anumite zone si pentru beneficiari desemnati. Companiile private sponsorizeaza organizatiile non-profit si ca o consolidare a imaginii/reputatiei brandului.

Donatii in bunuri si obiecte

Donatiile in bunuri si obiecte sunt cadouri oferite in beneficiul functionarii unui ONG si pot consta in echipamente si piese de birotica, computere, mobilier, carti etc. De asemenea, un ONG poate primi in proprietate case, terenuri si alte bunuri prin mostenire, daca un filantrop consemneaza in testament acest lucru.

Donatii in timp

Voluntarii care activeaza intr-un ONG isi doneaza propriul timp prin implicarea neremunerata in activitatile organizatiei. La fel, colaboratorii externi si orice alta persoana care participa la proiectele unei asociatii non-profit face o astfel de donatie.

Evenimente de fundraising

O alta sursa de donatii pentru ONG sunt evenimentele organizate de membrii unui ONG pentru publicul larg, pentru strangere de fonduri. Poate fi vorba despre un concert, un targ de carte, un bal de caritate etc.

Vanzarea de produse sau servicii

Unele ONG-uri strang fonduri prin vanzarea unui produs sau serviciu, in numele unei cauze nobile. O alta optiune in acest caz este afilierea cu o companie si comercializarea bunurilor sub forma unui demers caritabil.

Donatii in paine

Vrei sa donezi si tu? Vel Pitar doneaza o felie de paine French Toast in numele tau, oamenilor pe care vrei sa ii ajuti sau fundatiilor care vor distribui painea catre oameni sarmani. Fiecare paine cumparata inseamna o felie de paine in plus pentru nevoiasi!

Sursa foto: bcbgarden.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rovasile aurelia
coemntarii
buna seara oameni cu suflet sant o mama singura cu o fetita de 7 ani care merge la scoala eu sant operata la inima si am o pensie de handicap de 230 ron pe luna stau cu chirie va rog daca se poate sa ma ajute cineva credeti-ma ca nu mai pot sa ami duc fetita la scoala ca nu mai imi permit nu imi ajunge pensia si cu chiria si cu scoala fetitei si cu mancarea va rog din suflet si din inima ajutati-ma las si un numar de tel 0763918608
Adaugat de: vasile-aurelia la data de 20-October-2012, 10:56
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani pentru Crucea Rosie

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

Cum sa donezi bani fara sa te coste nimic

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: