Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Organizarea unui eveniment de strangere de fonduri
 

Organizarea unui eveniment de strangere de fonduri

 

Pentru ca se apropie Sarbatorile de iarna, oamenii devin mai darnici si au intentii caritabile mult mai accentuate decat in restul anului. Asadar, daca ai de gand sa organizezi un eveniment de strangere de fonduri ca la carte, trebuie sa ai in vedere anumite reguli si aspecte bine stabilite. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa organizezi un eveniment caritabil de succes.

1. Alege o cauzaStrangere de fonduri

Inainte a face orice altceva in vederea organizarii unui eveniment de strangere de fonduri, trebuie sa iti propui un scop si sa analizezi daca intentia ta poate fi considerata cu adevarat un eveniment caritabil.

Multe organizatii lasa sa se intrevada in evenimentele de strangere de fonduri ca in spate exista de fapt doar o strategie de marketing. Asigura-te ca evenimentul pe care il organizezi are ca principal scop caritatea, sau cel putin promovarea unei cauze bune si nu alte obiective.

2. Hotaraste o suma

Impreuna cu ceilalti participanti la evenimentul caritabil, stabileste o suma pe care vrei sa o strangi. Suma pe care o alegi trebuie sa fie egala cu ceea ce speri sa obtii, dupa ce cheltuielile sunt scazute din incasarile totale.

3. Planifica-ti un buget

Orice plan de organizare a unui eveniment de strangere de fonduri trebuie sa contina o lista un buget ce cuprinde toate cheltuielile. Aceasta trebuie sa includa costurile cu personalul,
invitatii, inchirierea spatiului, cateringul, divertismentul, transportul, securitatea, utilitatile sau orice alte lucruri care pot ajuta la buna desfasurare a evenimentului. De asemenea, asigura-te ca ai si o suma de bani de rezerva pentru cheltuieli neprevazute.

4. Alege un comitet-gazda

Pentru a organiza un eveniment caritabil de succes este foarte important sa creezi un comitet-gazda cu potential financiar, care sa poata contribui cu sume substantiale de bani in cadrul evenimentului, dar si sa ii incurajeze si pe ceilalti invitati sa contribuie activ cu donatii.

5. Promoveaza evenimentul

Dupa ce ai ales publicul tinta, un alt pas esential este sa faci o promovare cat mai puternica a evenimentului. Elaboreaza un plan de marketing si fa-l cunoscut prin intermediul presei, invitatiilor trimise prin posta, prin e-mail sau chiar personal.

sursa foto: dojiggy.co

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rorog ajutor
coemntarii
buna ziua.in speranta ca mai exista oameni cu suflet bun,fac apel la dumneavoastra in a ma ajuta cu orice lucrusor sau alimente pentru sarbatori.sotul a ramas fara servici,si singurul venit momentan e alocatia celor 2 fetite ale noastre.mai munceste sotu pe la oameni.mama a decedat acum 6 ani,tata ne-a alungat din casa.parintii sotului sunt divortati decand era el mic,ne-au taiat si curentul acasa,scriu de la vecini..daca doriti sa ne ajutati pentru a ne deschide curentul si a plati facturile,avem contul la banca BCR nr RO13RNCB0714072208520001.sarbatori fericite!!
Adaugat de: la data de 13-December-2013, 8:33
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Strangerea de fonduri pentru fundatii umanitare

Strangerea de fonduri pentru copii

Organizeaza un eveniment pentru strangerea de fonduri in scop caritabil

Ce pot face ONG-urile pentru a strange mai multe fonduri in "Campania 2%"

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: