Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Donezi cu mintea sau cu sufletul?
 

Donezi cu mintea sau cu sufletul?

 

Donezi cu mintea sau cu sufletul? E timpul sa te hotarasti! Ajuta campania sociala imparte.ro sa faca lumea mai buna! Sprijina activitatile institutiilor sociale si doneaza pentru o cauza: pentru educatia copiilor, acordarea locurilor de munca a persoanelor cu dizabilitati sau fara adapost, campanii de voluntariat, proiecte din sanatate si multe alte activitati filantropice.

Daca te-ar intreba cineva cine esti, ce ai raspunde? Poti raspunde printr-o alta intrebare...intreaba-te mai intai ce nu esti.

Este o persoana la fel daca isi pierde un picior sau o mana? Este un pacient aflat pe lista de asteptare aceeasi persoana inainte de operatie si dupa operatie? Si daca cineva s-ar lupta cineva zi de zi cu o boala cronica si starea ei s-ar agrava? Aceste lucruri se intampla in jurul nostru, insa persoanele nu sunt tratate cum ar trebui. Daca ai fi intrebat daca donezi pentru o persoana cu mintea sau cu sufletul ce ai raspunde? Faptul ca am ajuns in etapa in care din punct de vedere tehnologic suntem capabili sa distribuim informatii caritabile la nivel national este un lucru extrem de imbucurator. Insa nu trebuie sa ne oprim numai la asimilarea informatiei primite cu zero costuri.

Mai jos gasesti o lista a motivelor pentru care ar trebui sa donezi, fie ca donezi cu mintea sau cu sufletul. Din cele de mai jos, ce donatii esti dispus sa faci?

  • Produci schimbare in viata copiilor, studentilor, famiilor nevoiase, persoanelor fara adapost si bolnave (donezi cu sufletul)

  • Lupti ca orice persoana defavorizata sa aiba un loc de munca si resursele necesare penttru a invata, a trai si a da la randul ei inapoi (donezi cu mintea)

  • Asiguri viitorul copiilor in scoala prin sustinerea programelor educationale (donezi cu mintea)

  • Te implici in activitati de grup – desen, colorat, dai lectii de gramatica, matematica, spui povesti, participi la activitati in aer liber si de socializare (donezi cu sufletul)

  • Te oferi voluntar pentru a ajuta o cantina sociala sa ofere o masa calda (donezi cu sufletul)

  • Faci apel la oameni si prieteni sa desfasori programe de voluntariat pentru a petrece timpul cu persoanele singuratice (donezi cu sufletul)

  • Incerci sa imbunatatesti rezultatele privind sanantatea tuturor oamenilor (donezi cu mintea)

  • Multumesti cuiva care te-a ajutat (donezi cu sufletul)

  • Iti gratifici profesia de voluntariat printr-un gest de auto-recunoastere (donezi cu sufletul)

Donatiile cu mintea sau cu sufletul sunt departe de a fi pierdute

In timp ce altruismul isi ideplineste pe deplin rolul, mai sunt multe alte motive care intervin atunci cand facem o donatie. De fapt, sta in firea omului sa doneze cu mintea sau cu sufletul. Alti factori pentru care alegem sa donam sunt sentimentul de vina, nevoia de dezvoltare a statutului social sau nevoia de a ne simti bine in propria piele. Orice incercare de a alege felul in care donam – cu mintea sau cu sufletul are de a face cu aceste trei realitati.

Primul lucru pe care trebuie sa il intelegem despre impulsurile noaste caritabile este ca acestea sunt cele mai putin rationale aspecte ale bunastarii noastre economice. Desi alegem sa donam cu mintea ori cu sufletul, compasiunea noastra este departe de a fi secatuita. Viziunea curenta demonstreaza ca altruismul, care exista in orice fiinta umana, este o adaptare constanta a ceea ce uneste familiile, oamenii si comunitatile de oameni. Si oricat de indepartate in timp ar fi aceste spuse, obiceiurile noastre de a dona cu mintea sau cu sufletul au suferit modificari extrem de putine.

Sursa foto: erleperle.typepad.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roo noua zi de speranta chin pt copiii
coemntarii
Niciodata nu mi-am putut imagina cu 10 ani in urma ca vom ajunge intr-o situatie cum suntem acuma, saracia este o boala mai grea ca oricare suferinta, multe promisiuni si deloc ajutata va rog din toata inima noastra ajutatine si pe noi cu ce vreti dumneavoastra, trecem printr-o incercare grea in viata, printr-o perioada in care nu avem nici ce pune pe masa aici ma opresc pentru ca lacrimile imi curg pe obraz multumesc tuturor celor care ne cititi mesajul si tuturor care vreti sa faceti o fapta buna numai putem indura chinul fara nici un ban in buzunar :(((( avem nevoie urgent de ajutor:((((
Adaugat de: la data de 26-March-2013, 6:33
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Zambetul copiilor abandonati

Vreau sa donez sange – ce ar trebui sa stiu?

Unde pot sa donez ochelari si tocuri de protectie?

Obiceiuri locale sa reciclezi haine vechi

Doneaza pentru o casa de batrani

Doneaza pentru fundatii sociale

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: