Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite
 

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

 

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite pentru ajutorarea persoanelor fara adapost si lupta impotriva saraciei. Ajutorarea persoanelor fara adapost este de mare importanta pentru viitorul nostru, ca oameni. In Anul European al imbatranirii active si al Solidaritatii intre generatii, oamenii isi pot aduce contributia in sfera caritabila prin donatii in bani catre fundatii pentru ajutorarea persoanelor fara adapost.

Iata cateva informatii despre 5 fundatii renumite pentru ajutorarea persoanelor fara adapost pentru care oamenii ar trebui sa doneze bani.

1. Samusocial din Romania, Bucuresti

Samusocial din Romania este singura organizatie din Bucuresti care are drept scop ajutorarea persoanelor adulte fara adapost prin oferirea de servicii de asistenta medicala sociala, consiliere psihologica si psihiatrica.

Profesionistii Samusocial din Romania ii ajuta pe adultii strazii sa isi recapete pentru inceput identitatea si sanatatea pentru a putea lupta mai departe in obtinerea de ajutoare sociale, pensii, accesul la cantine sociale si chiar in lupta de recastigare a bunurilor pierdute prin diverse inselatorii.

Poti sa donezi bani pentru produse de igiena corporala, incaltaminte si cumpararea de medicamente, cat si pentru diversele boli ale persoanele adulte fara adapost.

2. Habitat for Humanity Romania, Bucuresti

Habitat for Humanity Romania este o asociatie non-profit, care urmareste eliminarea locuirii saracacioase si a lipsei de adapost.

Habitat aduce la un loc oameni de toate conditiile pentru a transforma in realitate visul celor nevoiasi de a avea o locuinta sanatoasa si de a trai in comunitati mai bune.

Poti sa donezi pentru ajutorarea persoanele care locuiesc in conditii improprii, construirea de locuinte si comunitati. De asemenea, persoanele sustinatoare pot sa doneze bani pentru incluziune sociala, comunitati marginalizate, ori pentru eliminarea locuirii sub-standard. Doneaza online intre 10 – 500 de lei, pentru satisfacerea uneia dintre aceste nevoi.  

3. Caritas Romania, Bucuresti

Misiunea Caritas Romania este aceea de a transpune in practica doctrina sociala a Bisericii Catolice. Caritas Romania este activa in actiuni de justitie sociala complexa, programe socio-medicale, programe in sprijinul persoanelor defavorizate, sprijin in cazul dezastrelor naturale si cooperare internationala.

In prezent, activitatea organizatiilor Caritas din tara este concentrata pe cateva domenii, in cadrul carora se deruleaza programe de asistenta sociala complexa: ajutoare sociale directe, programe cu si pentru copii, programe pentru ingrijirea varstnicilor, programe medicale, programe pentru persoane cu dizabilitati, sprijin in caz de calamitati.

Doneaza bani pentru cea mai mare retea de solidaritate si ajutor social din Romania.

4. Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, Sibiu 

Serviciul de Ajutor Maltez in Romania - Sucursala Sibiu
functioneaza pe un principiu vechi de mai bine de 900 de ani: "Pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor."

Serviciile oferite de Serviciul de Ajutor Maltez in Romania sunt distribuirea de medicamente, masa pe roti, ajutorarea mamelor care isi cresc singure copiii si a familiilor nevoiase, vizite la persoanele in varsta, distributie de imbracaminte, vizite permanente la orfelinat, vizite la azilul de batrani, distributie de pachete cu alimente, ceai cald si cozonac pe timpul iernii.

Confesiuni:

„E sufletul meu ca aduce de mancare, ca nu trebuie sa fac mancare. Sunt batrana si operata si am pensie de o suta de lei si ceva. Ma descurc numai cu Nelu (SAMR), ca imi aduce in fiecare zi de mancare. Ma descurc cum pot. Nu ma duc la nimeni sa cer nimica. Sunt multumita cu ce aduce Nelu.” Kálmán M. (81 de ani)

*Nelu este Mesesan Ioan, reprezentant Serviul de Ajutor Maltez, care transporta zilnic mancarea acasa la beneficiari, in cadrul proiectului „Mancare pe roti” din Cluj Napoca.

Doneaza bani pentru programe pentru varstnici, programe pentru persoane cu deficiente, programe pentru copii, servicii socio-medicale si ajutoare umanitare.

5. Fundatia Pro Homini, Braila

Motto-ul Fundatiei ProHomini este: “Un zambet sau o vorba buna, spusa unui batran, este a-i darui o zi mai mult de viata”, V. Conta.

Misiunea fundatiei este aceea de a asigura beneficiarilor un cadru corespunzator de manifestare, de a stabili raporturi bune cu persoanele varstnice si copiii, de a rezolva problemele sociale si interumane, de a informa permanent comunitatea si de a evidentia reusitele.

Fundatia a oferit gratuit asistenta unui grup de 20 de varstnici din Municipiul Braila in cadrul „Centrului de zi pentru batrani.” Acestia sunt persoane care si-au incetat activitatea, au venituri lunare mici si nu sunt sprijinite de altcineva din familie. Lor li s-a oferit ocazia de a se resocializa, de a se simti utile intr-o ambianta placuta.

Cei care vor sa donez bani pentru Pro Homini, o pot face online prin PayPal sau direct in contul afisat in pagina de prezentare.

Pe imparte.ro poti dona bani in beneficiul fundatiilor inscrise pe site

Pentru aceasta ai la dispozitie doua metode:

- Donatii online prin Paypal: donatia ta va ajunge direct in contul fundatiei. Daca doresti poti preciza pentru ce cauza sau campanie sa fie utilizata donatia pe care o faci.

- Donatii directe in contul bancar al fundatiei respective.

Sursa foto: bloodandmilk.org, freelanceswitch.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani: in cine ai incredere?

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Dai sau nu bani cersetorilor?

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: