Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Doneaza bani: in cine ai incredere?
 

Doneaza bani: in cine ai incredere?

 

Daca vrei sa donezi bani, in cine poti sa ai incredere? In persoanele care iti cer ajutorul si in asociatiile caritabile care vor sa isi duca scopul la bun sfarsit! Oamenii reactioneaza diferit in functie de nivelul de incredere si de actiunea finala a donatiei pe care au facut-o.

In acest cerc al donatiilor in bani, oamenii sunt mai receptivi atunci cand inteleg intentia din spatele procesului de donatie: de ajutor sau de vindecare. Reputatia se construieste ani de-a randul prin eforturi majore si prin construirea relatiilor de incredere in comunitate: intre indivizi, intre organizatii caritabile, intre indivizi si organizatii caritabile.

Cum poti sa donezi bani cu incredere?

Daca te intereseaza cum poti sa donezi bani cu incredere trebuie sa afli mai intai ce este increderea si care sunt nivelurile la care se manifesta. In primul rand, sentimentul de incredere este vital pentru indeplinirea a doua conditii de baza care asigura eficienta in sectorul nonprofit: credibilitatea si consolidarea unor relatii de colaborare indelungate. O alta propunere de a definii increderea are la baza alte doua concepte: motivatia si competenta.

Increderea ca parte a personalitatii fiecaruia

Unii autori precum Rottler (1967) au incercat sa defineasca increderea astfel: "asteptarea unui individ sau a unui grup de a se putea baza pe promisiunea sau afirmatia in forma scrisa sau verbala a unui alt individ sau grup". Pentru a afla care sunt conditiile necesare dezvoltarii increderii fata de donatiile in bani, Rottler a luat in considerare factori demografici (statutul in familie, statutul socio-economic, religia, etc.) cat si factori sociometrici (dependenta de ceilalti, credulitatea, simtul umorului, popularitatea, etc.).

Punand in oglinda premisele lui Rottler cu cele ale lui Swan (1988), acesta din urma a definit increderea ca trasatura emotionala, asociind-o mai degraba cu un sentiment sau o emotie, si nu cu o trasatura cognitiva sau de personalitate, asa cum a procedat Rottler. In apararea ambilor autori intervine si McCallister (1995), care spune ca cele doua abordari – cognitiva si afectiva – sunt complementare si nu ar trebui analizate in opozitie. De fapt, McCallister afirma ca dimensiunea cognitiva a increderii are la baza o gandire rationala bazata pe fapte si rezultate, in timp ce dimensiunea afectiva provine din abordarea emotionala a relatiei.

Ce vor sa spuna cei trei autori este ca increderea oamenilor fata de efectuarea donatiilor in bani provine pe de o parte dintr-o judecata rationala, bazata pe fapte, si pe de alta parte din tipul de relatie dintre cele doua persoane (ruda, prieten, coleg, etc.)

Doneaza bani prin interactiuni sociale

Din punct de vedere sociologic, donam bani cu incredere asociatiilor caritabile care isi dezvolta activitatile prin interactiuni sociale. Increderea este un factor catalizator al dezvoltarii interdependentei intre persoane si are rolul de a reduce incertitudinea. Increderea intre doi indivizi sau cea intre individ si o asociatie caritabila este faza preliminara pentru inceperea unei relatii apropiate si benefice pentru obiectivele ambelor parti. Donatiile in bani se pot face cu mai multa usurinta ca urmare a cresterii interactiuni sociale, ce se poate manifesta prin deschiderea de sine catre donatii si prezenta interesului activ de a dezvolta astfel de donatii bazate pe incredere.

Reciprocitatea este se asemenea un factor important odata ce a fost realizata o donatie in bani. De exemplu, un individ a donat 5 euro pentru un alt individ care a fost in pericol de a-si pierde casa. Prin contributia sa si prin donatiile celorlalte persoane, donatorul a aflat ca persoana in nevoie a putut sa stranga suma necesara pentru a pastra casa. La randul ei, persoana care a cerut ajutorul, a multumit tuturor persoanelor care au ajutat-o.

Poti sa donezi bani pentru acei indivizi sau acele asociatii caritabile pentru care simti ca vrei sa faci acest lucru. De exemplu, poti dona bani pentru anunturile persoanelor de pe imparte.ro:

...cat si pentru toate celelalte Anunturi urgente pe care le primim zilnic de la oameni asemenea noua.

Doneaza bani in cadrul organizatiilor

Din perspectiva organizationala, increderea reprezinta o judecata colectiva a unui grup cu privire la onestitiatea unui alt grup, la capacitatea acestuia de a-si respecta angajamentele si la intentia acestuia de a nu profita de colaboratori, potrivit autorilor Bradach si Eccles (1989), Cummings si Bromily (1996).

La randul sau, Gabarro (1978) a identificat patru stagii de dezvoltare a increderii intre membrii unei organizatii si donatorii sai:

  • Prima etapa: crearea si orientarea bilaterala a impresiilor

  • A doua etapa: continua procesul prin asimilare si explorare

  • A treia etapa: indivizii testeaza limitele increderii si isi dezvolta un set de asteptari reciproce

  • A patra etapa: sunt dezvoltate anumite asteptari realiste, cat si o influenta si incredere reciproca, necesare pentru stabilirea relatiilor interpersonale

Odata ce stii aceste etape, cauta institutiile sociale care au nevoie de donatii in bani inscrise pe imparte.ro si alege una din metodele de donatie:

  • Donatii online prin Paypal: donatia va ajunge direct in contul asociatiei. Daca doresti poti preciza pentru ce cauza sau campanie sa fie utilizata donatia pe care o faci

  • Donatii directe in contul bancar afisat in pagina de prezentare a asociatiei respective

Intre timp, iata care sunt cateva dintre institutiile sociale care au nevoie de donatii in bani si care ti-au castigat increderea pe parcursul timpului:

.nu uita sa verifici toate institutiile sociale pentru care poti sa donezi bani cu incredere pe imparte.ro.

Sursa foto: 1.bp.blogspot.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza timp!

Doneaza pentru o casa de batrani

Doneaza online: CUM si DE CE

Donatii pentru centrele de plasament - 3 idei noi

Donatie sau Sponsorizare?

Dai sau nu bani cersetorilor?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: