Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Donatiile prin SMS
 

Donatiile prin SMS

 

Practica donatiilor prin SMS este una des intalnita in procesul de strangere de fonduri pentru diverse campanii umanitare.

Tot mai multe organizatii non-profit au ales sa primeasca fonduri de ajutorare prin intermediul donatiilor prin SMS, deoarece acestea aduc o serie de avantaje, atat pentru donator, cat si pentru beneficiarul donatiilor.

Care sunt avantajele donatiilor prin SMS?

Astfel, donatorul are la indemana o modalitate rapida si flexibila de a trimite bani pentru cauza care il intereseaza, fiind scutit de drumurile la banca, accesul la internet sau deplasarea la sediul organizatiei. Totodata, acest tip de donatie nu este deloc costisitor, pentru ca ca se limiteaza de regula la suma de 2 euro, iar plata efectiva se face odata cu factura de la mobil.

Pe de alta parte, beneficiarul donatiilor de acest tip are la indemana diverse platforme, prin care poate contoriza numarul de SMS-uri primite ca donatie si este informat asupra impactului pe care l-a avut campania sa sociala.

Cum functioneaza procesul de donatie prin SMS?

In Romania, piata operatorilor de telefonie mobila este dominata de trei mari companii - Vodafone, Cosmote si Orange. Fiecare din acestea a dezvoltat diverse programe care le permit organizatiilor non-profit sa isi sustina campaniile caritabile.

Donatia prin SMS se efectueaza prin trimiterea unui SMS la un numar scurt, disponibil intr-una din retelele de telefonie mobila din tara noastra. Odata cu SMS-ul primit si confirmarea platii, sistemul operatorului va trimite o notificare instantanee de plata catre organizatia care a initiat cererea de donatii. Donatiile de acest tip pot fi vizualizate in timp real de catre beneficiarul lor.

Motive sa donezi prin SMS

In cadrul campaniilor puternic mediatizate si a evenimentelor de amploare, romanii isi manifesta generozitatea si pot contribui la rezolvarea cauzelor sustinute in acest mod.

Daca faci parte din categoria persoanelor altruiste, principalul motiv care te poate determina sa faci o donatie prin SMS este legat de faptul ca, in acest mod, banii ajung imediat la beneficiari.

Cum se desfasoara campaniile de strangere de fonduri prin SMS

Presa are un rol major atunci cand vine vorba de promvarea campaniilor umanitare, insa nu poate fi neglijat nici mediul online, care a dobadit tot mai mult teren. Astfel, blogurile si diversele site-uri din tara noastra desfasoara campanii ce au ca scop strangerea de fonduri pentru anumite cauze sau persoane.

Sursa foto: vimeo.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roDonatii prin sms pentru oameni obisnuiti
coemntarii
Multi spun ca s-ar strange mai usor bani pentru cazurile umanitare prezentate aici si peste tot. Sunt persoane foarte bolnave sau care are ugent nevoie de ajutor dar comoditatea oamenilor de a se duce la banca face imposibila strangerea de fonduri pentru persoanele respective. Care ar fi pasii sa faca o colaborare cu o firma care se ocupa de asa ceva?
Adaugat de: lumi27 la data de 26-July-2012, 12:38
linie gri
 
Pasii pentru donatii
coemntarii
Buna ziua,doresc sa imi deschid un cont pentru donatii prin sms,stie cineva care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Adaugat de: sykuionut la data de 31-December-2013, 13:31
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: