Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Donatiile in bani prin debit direct
 

Donatiile in bani prin debit direct

 

Donatii prin direct debitDebitul direct pentru donatii este un serviciu bancar, cu valoare sociala adaugata, care utilizeaza un singur tip de formular, valabil pentru toate bancile din sistem, ajutand astfel persoanele fizice sa doneze constant catre o cauza care ii preocupa.

Debitul direct a fost creat prin colaborarea a sase banci din Romania si Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC). Bancile care au lucrat la dezvolarea acestui serviciu sunt BCR, BRD-Groupe Société Générale, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank.

Cine a folosit prima data sistemul de debit direct

Pentru inceput, sistemul a fost folosit intr-o etapa-pilot de catre Asociatia WWF Programul Dunare-Carpati Romania, care isi propune conservarea biodiversitatii in Maramures, in scopul mentinerii conectivitatii Muntilor Carpati, prin reducerea riscului fragmentarii habitatelor, identificarea nevoilor de reconstructie a coridoarelor ecologice pentru ursul brun si securizarea utilizarii durabile a resurselor naturale.

Totodata, sistemul de debit direct a fost utilizat si de catre Missio Link International, o organizatie timisoreana, care atrage donatiile pentru protejarea tinerilor care parasesc centrele de plasament.

Testarea mecanismului a durat trei luni, timp in care un numar de 260 de donatori au semnat contracte de donatie prin debit direct. Suma medie prin care contribuie lunar un donator roman prin direct debit este de 17 lei, cea mai mica medie din tarile europene.

Cum donezi prin direct debit

Modalitatea de donare prin direct debit este simpla. In general, reprezentantii organizatiilor abordeaza potentialii donatori in locuri publice si le prezinta organizatia si proiectul pentru care au nevoie de sprijin. Donatorul completeaza un formular cu datele personale si suma pe care doreste sa o aloce in fiecare luna la data debitarii. Astfel, in fiecare luna, la data aleasa de donator, banca va debita suma stabilita din cont si o va transfera catre organizatie.

Donatiile in bani prin debit direct folosesc acelasi sistem ca si cel de plata a facturilor, care este o modalitate simpla de achitare a datoriilor catre furnizorii de sevicii, fara a mai pierde timpul pe la ghisee. Suma este retrasa in fiecare luna din contul tau, la data prestabilita. Prin urmare, este un sistem in care imputernicesti banca sa efectueze automat plata facturilor lunare.

sursa foto: http://economie.hotnews.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:22
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tipuri de donatii pentru ONG

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Donatiile in bani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: