Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Donatii pentru evenimentele de fundraising
 

Donatii pentru evenimentele de fundraising

 

Donatiile in cadrul evenimentele de fundraising (strangere de fonduri) sunt extrem de importante atat pentru organizatiile caritabile, care reusesc sa redirectioneze banii sau bunurile obtinute catre cei care au nevoie de ajutor, cat si pentru persoanele sau firmele care doneaza, fiind un bun prilej pentru imbunatatirea imaginii in randul opiniei publice.

Donatii se pot face si cu ocazia altor evenimente: concerte, expozitii, licitatii, etc. Indiferent de tipul de eveniment caritabil organizat, scopul ramane acelasi: acela a-i ajuta pe cei carora destinul le-a suras de prea putine ori.

Donatiile pot fi in bani, in obiecte de valoare (care pot vandute la licitatie si transformate in bani), in alimente, haine, medicamente, aparatura medicala sau chiar obiecte de uz casnic (televizoare, frigidere etc).

Cum reusim sa obtinem donatii pentru evenimentele caritabile?

Trebuie sa stii din start care este scopul evenimentului respectiv, pentru a sti ce organizatii sau persoane trebuie sa contactezi.

Daca de exemplu, evenimentul presupune strangere de bani si de alimente pentru persoanele afectate de o catastrofa naturala, vei incerca sa-i implici atat pe oamenii de afaceri, cat si firmele care au legatura cu industria alimentara: firme de panificatie, mezeluri, restaurante etc.

In momentul in care te intalnesti cu un posibil donator, trebuie sa-i inmanezi o scrisoare in care sa specifici ca organizatia pe care o reprezinti este una nonprofit, de ce anume ai nevoie si cum va fi rasplatit pentru fapta sa.

Poti mentiona ca numele sau va fi inclus in programul evenimentului caritabil si ca va fi rostit la microfon, cu multumirile de rigoare, la intervale regulate de timp. De asemenea, poti sa-i sugerezi donatorului ca evenimentul caritabil va fi un bun prilej de a-si face publicitate si, de ce nu, de a cunoaste viitori parteneri de afaceri.

Daca ai reusit sa convingi persoana respectiva sau firma respectiva sa doneze, nu uita sa ii ceri detalii despre cum poti intra in posesia cecului sau a produselor donate.

Pentru a te asigura ca vei primi donatii si pe viitor, trimite tuturor donatorilor scrisori sau e-mail-uri de multumire in care sa le transmiti cat de mult a insemnat gestul lor. Ele pot fi insotite si de o copie a programului evenimentului sau de orice material in care numele lor a fost mentionat.

Sursa foto: mdainc.org.au

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani: in cine ai incredere?

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Cum sa donezi bani fara sa te coste nimic

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: