Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Dai sau nu bani cersetorilor?
 

Dai sau nu bani cersetorilor?

 

Dai sau nu bani cersetorilor?Cersitul apare ca o forma de exploatare, atat fizica, cat si psihica. Copiii cersetori sunt tratati in calitate de sclavi, sunt maltratati, infometati sau batuti. Zi de zi, de dimineata pana seara, practica cersitului devine meseria lor.

Zilnic, copiii cersetori trebuie sa faca rost de bani pentru a-i da familiei sau retelei din care fac parte. Sunt copii carora le este furata cu buna stiinta copilaria, care nu au timp sa se joace si carora li se refuza chiar de catre familie dreptul la o viata decenta si la un viitor mai bun.

Copiii cersetori sunt dependenti de cersit

Fiind singurul lucru pe care l-au facut vreodata, acesti copii ajung sa isi perfectioneze "munca", capatand o oarecare dependenta. Le este mereu indus de cei din jur ca nu sunt buni sa faca nimic altceva in afara de cersit, incat ajung sa creada acest lucru. Aceasta este explicatia pentru faptul ca nici macar cand acesti copii cresc nu pot renunta la cersit. Unii te impresioneaza prin durerea si neputinta lor, altii pur si simplu te agaseaza.

 

Unde gasesti copii cersetori?
Ii intalnesti peste tot, pe strazi, la metrou, in fata magazinelor sau a bisericilor, printre masini, la semafor.

Banii dati acestor copii nu reprezinta insa un ajutor real, avand in vedere situatia lor. Acesti bani nu fac altceva decat sa incurajeze o astfel de practica. Darul tau nu va aduce beneficii decat pentru moment, insa nu si pe termen lung. Unii oameni aleg sa le ofere bani, altii prefera sa inlocuiasca banii cu alimente sau haine.

Cazurile copiiilor cersetori au nevoie de ajutor

Sunt cazuri si cazuri, iar noi nu vom sti niciodata care sunt intr-adevar cazurile care au nevoie de ajutor. Unii oameni prefera sa nu lupte cu sentimentul de vinovatie, iar pentru asta aleg sa le dea bani, evitand sa se gandeasca la cum vor fi folositi acestia. Prin urmare, a le da bani devine o achitare a unei datorii morale.

Sa dai bani cersetorilor sau nu? Nu exista raspuns corect sau gresit, ci doar interpretari.

Sursa foto: www.tanya-n.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roArticolul tau sugereaza raspunsul
coemntarii
Iar eu am sa-l completez: Parintii micilor cersetori vad cersitul ca pe o afacere iar copiii lor sunt o sursa de venit numai buna de exploatat. Respectivii se casatoresc la varste fragede, uneori chiar si la 12 ani iar la putin timp de la nunta dau nastere primului copil, treaba lor este sa nasca cat mai multi copii si sa traiasca la inceput numai din alocatia lor. Cat sunt copii mici nu consuma cine stie ce iar alocatia speciala de crestere a copilului acopera cat de cat necesitatile familiei (nu cumpara pampersi sau alte "mofturi")
Adaugat de: Robert la data de 29-July-2010, 23:28
linie gri
 
Articolul tau sugereaza raspunsul (2)
coemntarii
Insa pe masura ce copiii cresc necesitatile noii familii cresc, nu au suficienta "haleala" iar cea mai la indemana metoda de a face rost de bani este cersitul. Doar ca cersitul in marile aglomerari urbane este, asa cum am zis si mai sus, o afacere profitabila, asa ca bietii copii care nu au ce manca acasa ajung sa fie vanduti unor retele specializate in cersit sau sa fie condusi la cersit de parintii lor. Si intr-un caz si in celalalt sunt batuti in permanenta de cei mai mari decat ei si pusi sa stoarca bani cu insistenta de la toti trecatorii din zona repartizata lor.
Adaugat de: Robert la data de 29-July-2010, 23:36
linie gri
 
Articolul tau sugereaza raspunsul (3)
coemntarii
De multe ori un tanc de cativa ani ajunge sa faca "planul" mai multor camarazi care "lucrand" in zone cu vad mai mic nu au suficienti "musterii". Reteaua are si destui "controlori" care ar trebui sa supravegheze si sa apere mici cersetori in cazul in care acestia sunt agresati de oameni din exteriorul retelei, tot "controlorii" sunt cei care ii initiaza pe cersetori in "tainele" furturilor, centrele comerciale si pietele fiind preferate de retele atat pentru cersit cat si pentru furturile marunte din buzunarele cetatenilor si de pe tarabele comerciantilor.
Adaugat de: Robert la data de 29-July-2010, 23:44
linie gri
 
Articolul tau sugereaza raspunsul (4)
coemntarii
E pacat de astia mici, ar trebui recuperati, dusi in centre de reeducare si asistati pentru a urma o scoala. Noi putem sa: - sa le dam o bucata de paine, un covrig sau altceva de mancare, - sa NU LE DAM BANI, - sa anuntam politia si sa speram ca vor lua masuri impotriva retelelor care exploateaza cersetorii, mai ales daca acestia sunt copilasi mici, - sa le aratam legiuitorilor ce se intampla cu copilasii acestia si sa ii rugam sa inlesneasca decaderea din drepturile parintesti pentru toti parintii ai caror copii ajung la cersit si de asemenea sa cerem pedepsirea "retelistilor".
Adaugat de: Robert la data de 29-July-2010, 23:54
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Reintegrare sociala: educatia pentru copii cu dizabilitati

Realitatea prin ochi de copil

Doneaza copiilor fara posibilitati materiale

Donatiile in bani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: