Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Cum te asiguri ca banii donati sunt folositi corect?
 

Cum te asiguri ca banii donati sunt folositi corect?

 

Pentru a avea siguranta ca banii pe care ii donezi pentru un caz social sau pentru o anumita fundatie umanitara ajung la persoanele care au nevoie de ei, trebuie sa cauti informatii si sa verifici daca fundatia sau ONG-ul sunt inregistrate. In general, cazurile sociale sunt preluate si ajutate de catre asociatiile de acest gen.

Iata ce trebuie sa stii si cum poti verifica daca banii au ajuns unde trebuie si sunt folositi in scopul pentru care au fost donati:

Tipuri de donatii in bani

Singurele donatii in bani pe care ONG-urile le pun la dispozitie sunt de trei tipuri: prin transfer bancar ori depunere in cont, plata cu card si plata online, prin serviciul Pay Pal. Fundatiile au sisteme de securitate bine puse la punct in ceea ce priveste plata online. Acestea dispun de un sistem de securitate "3-D Secure", care asigura ca nicio informatie legata de cardul donatorului nu este transferata sau stocata in niciun moment de alte servere.

Donatia prin SMS

Pentru a dona bani pentru cazurile sociale care nu sunt gestinate de ONG-uri sau asociatii, ci sunt mediatizate, exista donatiile prin SMS. Acestea ofera siguranta, mai ales ca in acest caz sunt implicate marile companii de telefonie mobila, astfel campaniile pot fi verificate foarte usor. Poti cere detalii despre campania desfasurata direct la companiile de telefonie mobila. Astfel te vei asigura ca banii ajung exact unde trebuie.

Sistemul de functionare a acestui tip de donatie se face astfel: odata cu SMS-ul primit si confirmarea platii, sistemul operatorului va trimite o notificare instantanee de plata catre organizatia care a initiat cererea de donatii. Donatiile de acest tip pot fi vizualizate in timp real de catre beneficiarul lor.

Verificarea destinatarilor donatiei

In cazul in care hotarasti sa faci o donatie este bine sa trimiti banii catre un ONG sau fundatii, verificate in prealabil. Donarea banilor catre ONG aduce mai multa siguranta, deoarece acestea se asigura ca persoana care are nevoie va folosi banii strict in aceasta privinta. In cazul in care donezi banii direct catre cazul social, nu vei putea avea certitudinea ca banii vor fi folositi corect.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :((((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:23
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani: in cine ai incredere?

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Cum sa donezi bani fara sa te coste nimic

10 motive pentru care oamenii doneaza bani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: